Mengeš in okolica iz zraka

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a » 27.05.2004, 20:00

Ja, mal se bojim za maso, sam mislim, da bi moglo it - no, ja probal bom.

Masa je 120g + baterije - približno 50g ---- mal sem skeptičen, vendar ...

LP
Uporabniški avatar
Naš človek :)

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a mihah » 27.05.2004, 20:11

Hja, jaz ti osebno odsvetujem.

Kdor pozna moj model osebno ve, da mu vzpenjanje ne dela problemov. Če maš na muhi 14 colsko lato potem bi še šlo.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 27.05.2004, 23:10

No, tudi sam sem komaj zdaj, ko je Miha naredil tole temo začel razmišljati...saj imam jaz tudi nekaj takega. Mogoče še celo malo lažjo stvarco, ki pa žal dela tudi malo manj kvalitetne slike. In sicer.... je web cam Waitec Caddy 03 - 0,3Mpixl, resolucija slike je 640x480, laufa pa na 2 AAA baterijici. Z njo je možno zajeti na 1x cca. 60 slik, prostora pa ima 8MB (integriranega).

Razmišljal sem, da bi ga lahko olajšal še za ohišje!!! :D

Pa še ena slikca....

P.S.

Samo primeren model še najdem za to, se polek spravim, pa bom tudi jaz verjetno naredil kako slikco iz zraka!

Jan Pernarčič
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Xray XB8E, Xray XB9E Rally, Xray T4 '13,Xray X1, Xray M18T PRO, Sanwa MT4S, GensACE, REDS Motors, Tekin Motors, MuchMore, LRP, HobbyWing, Futaba
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-
----------------------------
----------------------------

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mihah » 27.05.2004, 23:27

Nekaj podobnega BenQ.

Dejmo debatirat raje tu: http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.php?t=1684

Bi pa se zahvlalil unlimited teamu za objavo:
http://www.unlimited-rc.com/
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a polh » 28.05.2004, 16:45

prej ste govorili o ptičih v sredo se je cca. 2m od mojega letalca peljala kanja

sem že videl ali pikiram jaz ali pa s propelerjem še njej glavo odrežem in sva oba na tleh
Uporabniški avatar
polh

Kraj: Dol pri Ljubljani

OdgovorNapisal/-a mihah » 28.05.2004, 18:52

Prosim, da se v nadalje drzimo teme!

Prejle sem letel spet v rahlem dezju in seveda oblacnem vremenu. In moram rect, da so slike superca uspele! Sem jih naredil 45 nad Mengsem. Skoda edino, da je bila prometna spica mimo, da bi se videlo kaksen promet imamo skozi!

Pa tudi se vedno nimam Y kabla... potem znajo bit slike res take kot morajo biti - ostre!

Tokrat sem res poskušal ujeti v objektiv Mengeš. Žal je nad strogim centrom letenje morda nekoliko predaleč, mogoče, bom poskusil kdaj drugič. Da je sprejem dober in brez motenj tako daleč se lahko zopet zahvalim Schlze Alpha sprejemniku in mojemu relativno dobremu vidu - dokler še bo :P

No pa pojdimo k slikam - sledijo si po časovnem zaporedju.

1. del severnega dela okoli Pšate

2. severni "center". Lepo se vidi pod hirbom Gobavice šola, šolsko igrišče, malo bolj levo oz južneje pa teniška igrišča, proti vzhodu pa fuzbal plac in Fit-Top center. Vidi se tudi Cerkev s pokopališčem

3. Skrajni SV del Mengša. Kdor me najdena travniku mu dam za pijačo!
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a mihah » 28.05.2004, 19:03

No pa nadaljujmo. Še nekaj motorja in že smo nekaj 10 m višje.

1. Slika ceste proti Kamniku

2. Skrajni srednji V del Mengša. lepo se vidi potok Pšata, včeraj je še tekla, danes pa ne več. Nekaj vode je le še ostalo v strugi per partes.

3. Na sliki je viden več ali manj večji del Mengša. Lepo se vidijo gradbena dela - makadam Zavrti. In to taka dela, ki se že kar vlečejo in vlečejo...
V daljavi na jugu je ne več tako nov Vele.
Še bolj v daljavi v meglicah je Trzin. Med Mengšem in Trzinom je pa Loka.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a luigidon » 28.05.2004, 19:09

Zmer boljs:))))hmal bo ze vsaka hisa v Mengsu slikana:)))

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a mark8o7 » 28.05.2004, 19:20

en link kjer je nekaj podobnega o fotkanju iz letala pa še avijon je gor z načrtom vred
http://www.flyelectric.ukgateway.net/
avijon je bubbles
spodej je pa nekaj napisanega o fotografiranju
mark8o7
Član

Kraj: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a mihah » 28.05.2004, 19:20

Še nekaj motorja in model nabere še nekaj višine. Model usmerim spet proti Kamniku.

1. in nastane tale fotografija. Tu imamo res veliko polj! :)

2. pogled proti Z! No, ostro oko bo takoj opazilo Brniško letališče v daljavi! Gledamo pa pod nami proti Z še del Mengša, potem so Topole, Suhadole, Moste in Komenda.

3. Tole fotko sem umetno malo okičil. Zgleda, kot da pribija sonce..hhehe. Je pa Z del Megša z Gorenjsko cesto! Kar nekaj biznisa se dogaja v tem delu.
Viden je tudi otok Pšata.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a » 28.05.2004, 19:24

A sem bil blizu?
-----
Glede slikanja z LV10 sem opustil idejo, kajti sklenil sem, da imam raje celo Muho!
-----

Ko ravno govorimo o tem:
http://www.multiplexusa.com/models/Park ... ieStar.htm
Uporabniški avatar

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a mihah » 28.05.2004, 19:33

Letimo še malo bolj proti centru še kar prometnega Mengša!

1. nastane tale slika. V osrednjem delu je šola. Lepo se vidi tudi vrtec malo bolj S (nižje na sliki). Nizka zgradba s sivimi strehami.
Tudi trim steza je vidna (dreveščka ob straneh). Tam za Gobavico se skriva naš bajer. Tega bom, upam predstavil enkrat kasneje.

2. Spodaj levo je lepo vidno križišče. Levo se zavije na Preserje, naravnost (dol) gre pot v Kamnik, desno pa na Brnike.
Gobavica in na jasici je lepo vidna pot na Mengeško kočo.

3. Pa še en pogled proti jugu! Ježešna tole "večno gradbišče"...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a mihah » 28.05.2004, 19:45

Tine, kiksnil si za kakih dobrih 100 m! :D

No pa nadaljujmo naš zastonjski grande-tour polet nad Mengšem v našem 600 gramskem letalcu! Kaj se to fajn sliši, a? :lol: 8)

Poglejmo na V!

1. Slika je nekoliko nagnjena. Sestra me je že klicala po mobilcu, da je kosilo na mizi, jaz pa z modelom še vedno kar precej nad 100 m!
Zato sem pred zajemom slike zategnil višino, da se je model upočasnil. Tale Y kabel bo res zlata vreden, ko ga bom imel!

Na skrajni desni je delček nove zgradbe v kompleksu LEK-a. Gledamo pa Preserje v Ozadju pa Radomlje. Če se bo mogoče kdo potrudil, bo videl tudi prostor (bivšega?) letališča društva Modra Ptica! Nisem siguren, ampak dejte povedat, se vidi al ne vidi. Bom kasneje označil kje si predstavljam da je...

2. Evo spet en pogled na S del. Tokrat se pa res vidi kar dokaj znani Renault center Avtocar Mengeš! Točno nasproti pa je domača ulica ... vidi se tudi, kje je moja modelarska soba. hehe...

3. No mudi se nam na kosilo (bolj že večerja...). Poglejmo zopet na Z, majčkeno bolj proti J. No in pogled zajame drevesnico in pa Koseški in Buikovški hrib ter na levi del Magarovnika. Najvišji Koseški ima celih 467 m! ;)
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a mihah » 28.05.2004, 19:54

Pilotu se mudi na južno, zato moje dame in gospodje zaključujemo polet!

Poglejmo še enkrat proti centru, nato pa naredimo še pristajalni šolski krog.

Pogled se nam odpira proti JV na Jarše, Rodico, Vir in Domžale. Spodaj pod nami pa je nojeva farma. Ker pristajamo z večjo pristajalno hitrostjo je slika zmazana in noje je težko opaziti v ogradah!

No pa še en zelo zamazan posnetek minutko pred pristankom. Ker je vmes začelo padati nekoliko močneje je pilot pobegnil pod sosedov kozolec skoraj med koprive. LOL!
Izziv od prej pa še vedno velja .... kje na eni izmed zgornjih slik je pilot? ;)

To bi bilo dragi potniki in potnice vse za danes.

Upam, da ste se imeli na poletu MHOLC Airlines nad Mengšem lepo in se še priporočamo za vaš let! Upam, da boste od sedaj naprej v Mengšu manjkrat zatavali z avtom ali pa se boste mogoče navdušili za kakšen nedeljski izletek.

Priporočam ogled naših spletnih strani http://www.menges.si in ogled naše razglednice: http://www.as-nm.si/menges/razglednica_menges_hq.wmv
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a mihah » 28.05.2004, 20:12

Prej sem omenjal prostor letališča kluba Modra Ptica.

Ali je to tule? Osebno bi rekel skoraj 100 %!
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a luigidon » 28.05.2004, 21:14

No, zdaj se ne bo mogel nihce pritozevat, da se je zgubil v Mengsu:))Sam bojijo naj se Mengsani, ko jim bo AIR HOLC bral časopis iz zraka:) No, zaenkrat sme se varen pred tem, ker Menges ni cisto blizu Vira, ampak se pa ze nevarno priblizuje:) Danes se na slikah ze vidi prostor, kjer sva letela vceraj..

Tako, da pazite se! Holc is watching you! :D

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a polh » 28.05.2004, 21:58

če boš še tako naprej slikal boš lahko kmalu prodal slike za razglednice ali pa geodetskemu zavodu
Uporabniški avatar
polh

Kraj: Dol pri Ljubljani

OdgovorNapisal/-a Kroko » 29.05.2004, 00:22

Starejša fotografija domačega letališča :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Kroko

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mihah » 29.05.2004, 13:27

Kje je to v Mengšu?

Dejmo se držat teme!
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a junior » 29.05.2004, 14:03

Kje je to v Mengšu?

Dejmo se držat teme!

Ne bit tako pikolovski! Sem pa itak prepričan da je v daljni okolici tvojega Mengeša !

Primož

P.S.: Tudi ti se potem vse prevečkrat ne držišt teme !
Uporabniški avatar
junior

Kraj: Škofja Loka

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov