HLG Classic - pokažite jih...

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Intruder » 01.09.2004, 18:56

Pa še nekaj slikic:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 17.09.2004, 14:54

Moj je pripravljen za jutri in pojutrišnjem, potem pa gre na "friziranje"...
LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 17.09.2004, 15:20

Super izgleda Mitja! Čestitke! Bomo vidli kaj zmore! :D

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a belovic » 19.09.2004, 00:46

za vse HLG freake...
danes mi je ''maestro'' Zoran Milicic pokazal svoj nov filigranski izdelek HLG z razpetino 1,8m za katerega pripravlja tudi elektro trup (speed400) za F5J...

tehta slabih 280gr.
Uporabniški avatar
belovic
Naš človek :)

Kraj: CRO

OdgovorNapisal/-a Intruder » 19.09.2004, 22:54

Pozdravljeni!

Tekma mi je dala neverejten zagon in porodile so se vsemogoče misli.
Če bi začel tako:

Ker je moj model bil na tekmi že prodan (ah....denar) sem takoj začel razmišlati, kako pretopiti pridobljen denar v leteči model - HLG seveda!
Zastavil sem si cilje, da bi model naj bil težek nekje okrog 260g z možnostjo obtežitve do cca. 310g.
Malo sem gledal po internetu (natančneje po E-shopu avstriske trgovine Schweighofer) in zasledil kar nekaj odličnih izdelkov, ki bi lahko služile kot komponente za moj novi model.

Recimo:

Servo: Grupner C100 (malce drag), vendar zelo lahki!

Slika

Ali Protech B-1044, ki je cenovno ugodnejši in še vedno ponuja dovol visoko kvaliteto!

Slika

Ali pa kar najcenejša varianta, vendar malce težja Gigaline Sub-Mini.

Slike nisem našel!

Seveda so tu še druge možnosti, istega ranga, vendar v to sem se najbolj zagledal.

Celice, ki bi model napajale so lahko različne.

V mislih sem imel ali NiCD 110mAh, ki so zelo male, vendar relativno težke, ter že zastarele.

Slika ne obstaja več :P

Ena možnost so Kan 150 1/3 AAA (NiMH) z šokantno nizko težo 3,6g (so ujele največ pozornosti)

Slika

Druga možnost je kar sorodna celica NiMH 120mAh z 4g

Slika

Kot tretja in zadnja v mojem obsegu pa je NiMH 250mAh z 8g ter večjo velikostjo! (primerne za model kjer se pojavljajo težave z težiščem.)

Slike žal nimam!

Sprejemnik, ki bi ga predlagal, in sem ga do sedaj v HLG modelu uporabljal je Graupnerjev R600, ali pa R600 lite (brez ohišja in skrajšan domet - cenovna razlika je kar velika). Masa sprejemnikov se giblje med 10 in 13g.

Slika

ali

Slika

Nato so tu še lažji sprejemniki od istega proizvajalca, vendar z 2 kanala manj! Ime: Graupner XP-10 FM. Njegova teža je ultra nizkih 5,5g, vendar ima prav tako kot R600 lite skrajšan domet na cca. 300 - 500m. Za kristal se uporablja standarna velikost.

Slika

Ena možnost je pa Webrin Pico S5 z borimi 7g, njegova slabost pa je uporaba nestandardnih - mini kristalov, kar podraži nakup. Prav tako je sprejemnik prikrajšan za 1/2 osnovne razdalje, vendar za HLG modele zelo primeren, predvsem zaradi njegove zelo male velikosti ter skrajšane antene na 1/3 osnovne dolžine! (ga imam in ga imam namen uporabiti)

Slika

Mislim, da sem z tem topicom vsaj malo pomagal ob odločitvi med komponentami. Če ima kdo še kaj za dodati, kakšno slabo izkušnjo ali morda kakšno pohvalo, je vsekakor dobrodošla.

Seveda pa tega topica ne jemlite preveč resno, ker sem očitno imel preveč časa in sem razmišljal na glas. Komponente, ki so zajete v tej temi so v mojem očesu zbudile največ pozornosti, vsekakor pa obstaja še na tisoče kombinacij. Najcenejša je pa tista - saj veste: " Kar se najde po predalih"!

Lepo pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 20.09.2004, 07:35

Jaz sem se na tekmi veliko novega naučil, ter dosti dobrega videl. Vsekakor sedaj sledi izdelava še enega modela, pri katerem ne bom tako širokogruden pri vgrajevanju odvečne mase, zato nameravam varčevati s težo NA VSEH ELEMENTIH LETALA IN OPREME. Vidim da če se že varčuje pri masi, jo je treba vsepovsod kjerkoli je to mogoče, seveda v pametnih mejah, da model še vedno ostane zadosti trden da zdrži met iz roke in z elastiko. Hmm, pa prednji rob krila je dobro če je zelo trd, ker sem videl, da se v zraku dogajajo tudi trki! S tem se obvaruješ poškodbi krila in kasnejšemu provizoričnemu popravljannju na travniku.

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Bošti » 20.09.2004, 19:08

Hojla!

Izgleda, da je Classic tekma prinesla nekaj svežega vetra v HLG sceno, zelo dobrodošlo!
Modeli se zopet gradijo, vprašanja pa še zmeraj enaka. Kako kako stvar narest, kakšne komponente dat not...
Tukaj bi opozoril na eno stvar in sicer glede mikro sprejemnikov. HLG-jev se ne leti samo "okoli glave". Večkrat sem imel primer, ko sem bil na oddaljenosti cca.100-150m na višini 10m in bi lahko splaniral v polje, pa so servoti postali nemirni in sem pristal zunaj :cry:
Trenutno je v mojem miniju Schulze Alpha 840W in kljub nekaj "višji" masi (13g)od njegovega manjšega brata 440, ga ne mislim zamenjat. Stvar je enostavno ziher!!! In to prihrani kar nekaj živcev in navsezadnje tudi denarja. Ni mišljeno kot EPP, je zgolj moj primer. Vsak sprejemnik ki deluje je dober :D

Lp, Boštjan
Uporabniški avatar
Bošti
Član

OdgovorNapisal/-a kiwi » 23.09.2004, 07:50

Hi!

Zal do te tekme ni bilo moc izgotoviti modela do naslednje pa sigurno bo. Trup je ze izdelan. Je celoten karbonski razen colnicka za rv opremo. Teza znasa zaenkrat v taksnem stanju kot je na sliki 43 gramov. Malenkost pa bo se olajsan.
Servote imam robbe FS 30 5,5g
sprejemnik je 8g
celice bojo 4x250mAh

Krilo bo izdelano naslednji teden.
Prilagam slike trupa.
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a kiwi » 23.09.2004, 07:53

Na zgornjih slikah je lepo vidno kako je po robovih ojacan colnicek z karbonskim rovingom.

Predel kjer je vlepljen rep ima ce nastavljen kot repa. Tako da samo izrezem rep in ga kar zalepim gor ker ne rabim vec skrbti za kot.

Spodaj pa je vidna tudi odprtina za prst, ki olajsa metanje.

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

OdgovorNapisal/-a Intruder » 23.09.2004, 08:25

Hmmmmm.... Je to Trotter Mavrica? Sodeč po že narejejnem nosilcu za zep bi rekel da je, med tem, ko me izgled konusa malo mede! Ali je pa samo iz takega zornega kota slikano!?

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 23.09.2004, 08:36

še moj
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kiwi » 23.09.2004, 08:40

Hi!

Ne ni trup od mavrice. Taksen trup je ze tekmoval na HLG tekmovanjih. Naredil ga je Zamuda iz Ptuja. Drugo leto oziroma naslednjo tekmo lahko ze kar racunate nanj pa seveda tudi name :D

Mogoce je res iz malo cudnega kota slikano. No ja sicer pa so slike narejene z mobitelom, tako da so mislim, da kar dobre za mobitel.....

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

OdgovorNapisal/-a Intruder » 23.09.2004, 08:46

Offtopic:

To pa je Damn good telefon! :D

@kiwi

Koliko je pa cena tega trupa, seveda, če se ga da dobiti!?

@McGayver

Super.....se razvijaaaa! :D Te lahko pričakujemo na naslednji tekmi? Pa še to....od kod pa tebi tale trup? Zgleda kar simaptično in posrečeno za HLGja!

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 23.09.2004, 08:49

@Intruder
tale trup je pa še iz starih časov HLG mislim da ga kar nekaj "starih mačkov" pozna :D

mi je pa všeč ker je res mini mogoče bi lahko imel malo daljši kljun ampak je ok
Zadnjič spremenil MC GAYVER, dne 23.09.2004, 10:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Intruder » 23.09.2004, 08:50

Ah......good old days! Ta slika se mi zdi tako posrečena! Vse, kar je od tega ostalo je Destiny!

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 23.09.2004, 08:56

@McGayver

Super.....se razvijaaaa! Te lahko pričakujemo na naslednji tekmi? Pa še to....od kod pa tebi tale trup? Zgleda kar simaptično in posrečeno za HLGja!

He, he! Se mi zdi da je McGajver samo dol z omare vzel in pobrisal prah z modela. Škoda da tega nisi naredil že prejšnji petek, da bi v soboto nastopil z njim namaribosrki tekmi, pa v nedeljo bi pripeljal s sabo v Zagorje model in še kakega "šilčka" da bi bilo še bolj veselo.
Ali pa smo te v Zagorju spet "predramili" in si sedaj poiskal tale luškan HLG Classic!
Kakorkoli že, rad bi se stabo pomeril na kakem letališču v stilu "mož na moža" :D

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a kiwi » 23.09.2004, 09:59

@Jan

Mobitel je Nokia 6230. Nastavljena pa je najboljsa kvaliteta slike. Ker imam noter tudi 32 Mb spominsko kartico imam ogromno prostora za slike :) (ali pa tudi Mp3-je)

Trup se bo dalo dobiti. Cena pa je 12.000,00 sit
Ce pogledas da nimas nobenega dela vec kot pa vgraditi opremo, pa se zelo odporen je na poskodbe potem trup niti ni drag. Pa ko odstranis konus imas lep dostop do vse RV opreme zraven vsega pa je se izredno lahek potem se splaca.

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 23.09.2004, 10:09

@ mitja

velja se dobiva in udariva HLG Match race za pivo :lol:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a MUDLEK » 23.09.2004, 13:22

lep pozdrav tudi iz moje strani :wink:
Verjetno se me kar nekaj id vas spomni iz lepih dni HLG-ja.
zelo moram pohvaliti vaš trud za oživitev HLG-classic :!:
Veselim se ponovnega snidenja na tekmah.

L.P. Mitja Zamuda
IF IT LOOKS GOOD IT FLYS GOOD
Uporabniški avatar
MUDLEK

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 23.09.2004, 15:39

@ MekAjvar

a nisi ti spi... krilo od Telstarja, trup pa od RV raketoplana ?!

Meni točno tako zgleda :roll:
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov