LS8

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 27.10.2004, 22:57

Je res ampak poglej če daš v rep na teži vagice 10-12 g servo se znebiš 60g klasike :shock:

pa še kej se tkole mimogrede najde pa je zadeva na 1600 kot mora bit(ali manj) :lol:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Intruder » 27.10.2004, 23:07

Ja....zdaj opažam, da je moj model dobil na teži več ali manj zaradi drobnarij....malo tu, malo tam, pa malo epoxyja tu, pa malo zalijem tam, pa imam 1,9kg.... Ampak.....ko dovol piha, pol je pa 1,9 verjetno premalo! Tisti 2,5kg mi je bil res všeč! Joj, kak je to šlo! Ko piska in piska in piska in piska, pol pa orgazem - abra kadabra! :D Model razmeče po luftu :D Sicer je malo brutalno to delati z Maketo, ampak ko drži se lahko na tak način iživljaš! :D

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 28.10.2004, 08:21

:D :D to je že res ampak je še bolje če imaš model 1600g težak ko pa je raskošje na hribu ni ptoblem magari kombinerke zavit v cunjo (to smo že počeli )in to vtaknit v težišče pa imaš težo in šus :lol:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Intruder » 28.10.2004, 19:47

Ena ful lepa, ki se je valjala po arhivu internetne strani http://www.unlimited-rc.com .

Res lepa!

Lep pozdrav!

Jan
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 29.10.2004, 12:30

Halo!

Končno je LS dobil pravilno konfiguracijo. V krilih sedaj imam Hitec HS-81, v trupu pa Graupner C5077. Krmilne površine so občutno hitreje odklanjajo in imajo kar predsej več moči, kot so imeli prej Gigaline servoti. Za sprejemniške celice sem vzel 4x SubC Sanyo RC2400 NiCD. Kot je My Gayver rekel, je bilo potrebno v nos dodati le še 15g svinca (kar pri modelu za pobočje ni nevem kako dosti). Po novem ima model vzletno teži 1700g, kar pomeni, da sem pridobil 200g (ne vprašajte kje, ker še sam ne vem). Največjo težo, za katero jaz vem in sem jo dal ven, je bil servo za šlep kljuko. :D Težišče je zdaj v nulo - točno na 53mm od prednjega roba, tako da zdaj pa to more it! :D Juhu!

Komaj že čakam, da zapiha en konkreten veterc :D

LP

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a SamoZ » 02.11.2004, 15:47

Eno vprašanje, veliko se sliši o mibo modelih LS-8, Pilatus B-4 itd..., kako potem da jih na spletni trgovini (http://trgovina.mibomodeli.si/) nikjer ne zasledim? Verjetno jih še niso vzeli iz proizvodnje... Če kdo kaj ve...

Sem čisto frišen v modelarskih vodah zato oprostite moji nevednosti :oops:
Uporabniški avatar
SamoZ

Kraj: Mojstrana

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 02.11.2004, 16:04

SamoZ napisal/-a:Eno vprašanje, veliko se sliši o mibo modelih LS-8, Pilatus B-4 itd..., kako potem da jih na spletni trgovini (http://trgovina.mibomodeli.si/) nikjer ne zasledim? Verjetno jih še niso vzeli iz proizvodnje... Če kdo kaj ve...

To je dobro vprašanje ki si ga vsi zastavljamo :D
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 02.11.2004, 16:14

SamoZ napisal/-a:Eno vprašanje, veliko se sliši o mibo modelih LS-8, Pilatus B-4 itd..., kako potem da jih na spletni trgovini (http://trgovina.mibomodeli.si/) nikjer ne zasledim? Verjetno jih še niso vzeli iz proizvodnje... Če kdo kaj ve...

Jaz sem si svojega Pilatusa B4 od Mibomodeli nabavil pred kakimi uff...morda 7 leti. Na srečo ga nisem nikoli sestavil, zato me je počakal do današnjih dni, ko se pa že čutim toliko "zverziranega" da ga bom upal nažigavati sem in tja (pa gor in dol) v močnem jugozahodniku :D :D :twisted: :twisted:

V živo sem videl tudi LS-a in je na pobočniku prav špica!!! Kroko, daj link za tisti film ljudem, ko sem ti ga gor lovdal zadnjič!!!

Boste videli kako rastura LS v pravih rokah!!! (tisti srečneži z ADSL)

Res bi lahko Mibo ponudil še nekaj teh modelov v prodajo!!
MIIIIBOOOO!!! WAKE UP!!!

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Kroko » 02.11.2004, 16:24

Uporabniški avatar
Kroko
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a » 02.11.2004, 17:11

Kakor sem sam informiran je LS8, tako mali kot veliki, še vedno na voljo.

Medtem, ko gre Pilatus B4 proti koncu.

@ultralajt Če rabiš LS8 ga boš dobil, sam v Logatec pojdi ali pa pokliči pa ti ga bodo poslali.

LP, Tine
Uporabniški avatar

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 02.11.2004, 17:15

TŠ napisal/-a:Kakor sem sam informiran je LS8, tako mali kot veliki, še vedno na voljo.

Medtem, ko gre Pilatus B4 proti koncu.

@ultralajt Če rabiš LS8 ga boš dobil, sam v Logatec pojdi ali pa pokliči pa ti ga bodo poslali.

LP, Tine

Saj imam Pilatusa, ampak ko sem slišal da obstaja zanimanje za tovrstne modele, a jih v ponudbi ni, sem pomislil pač da se jih ne da dobiti več, in sem bil vesel da imam vsaj Pilatusa.

No, tebi že gre verjeti ker si bil tam na praksi :D
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a » 02.11.2004, 17:52

Povpraševanje: LOL!!!!!

Pa saj niste resni. Se spomnim, ko je bilo gromozansko povpraševanje za Twix-a. Res, neverjetno. Vse je zanimalo vse in zakaj se to ne dobi, zakaj se ne reklamira?!?!?!? Ja, zakaj, ker je večina ljudi en sam g _ _ _ c. Konec koncev pa se je izkazalo, da je edini, ki dejansko ima sedaj ta model McGayver. Glede na povpraševanje bi jih moral prodati 20-30 !!

Kolikor pa imam jaz izkušnje je tako, da če si je kdo močno zaželel Pilatusa ali Muho (čeprav nista več notri) ga je lahko še vedno dobil, samo malo je počakal (dva primerka).

LP, Tine
Uporabniški avatar

OdgovorNapisal/-a Kroko » 02.11.2004, 19:07

Ne glede na to, koliko je g....cev bi ti modeli lahko bili v katalogu trgovine.

Twixa imam pa tudi jaz.
Uporabniški avatar
Kroko

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 02.11.2004, 19:10

Tine, si premlad da bi razumel kako je s prodajo.
Vsaj 10 se jih mora blazno zanimati za eno stvar, da jo na koncu kupi EDEN!!!

Tako je pač na tem svetu!

Če pričakuješ da bodo nekaj kupili vsi ki so se kakorkoli zanimali za nek artikel, potem živiš v svetu ki se mu reče "utopija"
Prav zaradi tega je OGLAŠEVANJE artiklov zelo pomembna zadeva in se v to vlaga veliko truda in denarja, ravno zato da če hočeš prodati 1000 artiklov, mora reklama prodreti in vzpodbuditi vsaj 10 do 100 krat več ljudi.

Zato ni treba vse ki pokažejo kakršenkoli interes takoj označiti za GO...itd...!

Jaz sem si svojega Pilatusa kupil in morda bom kupil tudi LS-a. MORDA pomeni da ga bom ali pa tudi ne....če dobro pomislim, kako si sedaj ti naredil reklamo za "bibomodeli" bom verjetno raje malo pogledal po Evropi.....

LP Mitja

P.S.: Na Krokov strežnik sem naložil en poetičen film, ki sem ga posnel ko je kolega Aleš letel na Kalu. Film vreden ogleda IN PRAVA REKLAMA ZA MODEL LS, proizvajalca iz Logatca!!! Pa si me TŠ sedaj tako razkuril, da bom morda film pobrisal!
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Tomba » 02.11.2004, 19:20

Pred cca. 14 dnevi sem že bil 100%, da kupim LS8 :!:
Nato sem klical v MIBO in so mi rekli da ga nimajo, in DA JIH NE BODO VEČ DELALI :!: :!: :!:
Takrat je bil na zalogi še en LS8-18, ki pa ga nočem zaradi vitkih konic kril (letel bi ga samo na padini - lomljivost ni zaželjena) :roll:
No, prodajalka je še dodala, da bodo MOGOČE še nardili kakšno mini serijo, ampak še ne kmalu...HALOOOOO kaj smo v socializmu da bom robo naročal in čakal nedoločen čas, češ ko bo bo...HVALA LEPA MIBO, AMPAK MODELOV NE TALATE ZASTONJ :!:

Nato sem sicer prijazni prodajalki rekel hvala lepa in se odpravil v avstrijo k schweighoferju kjer sem dobil vse in to TAKOJ in zapravil 750 EUR, za model, pogon in drobnarije....
...jebi ga, če domači nimajo interesa da zaslužijo ga majo pa tuji trgovci :!: :!:

PS: tega nisem imel namena objavit, samo TŠ-jevo zagovarjanje mibove arogance, mi je pa dvignilo pritisk...
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 02.11.2004, 19:51

@ tomba

nisi povedal kaj si kupil da vidimo če je ekvivalent LS8
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Tomba » 02.11.2004, 20:07

MC GAYVER napisal/-a:@ tomba

nisi povedal kaj si kupil da vidimo če je ekvivalent LS8

ne ni ekvivalent.pa mislim, da dobro veš kaj sem kupil...
sicer pa ima pa švajgi dosti tudi LS-u podobnih modelov dovolj :!:

Saj ne pravim da ma mibo slabe modele-nasprotno...sam če nima modela ki ga hočem, pa res nebom čakal nanj kot včasih v bosni na kruh..TO LAHKO SAMO SANJAJO :!: :!: ti cajti so mimo

Nočem načenjat konflikta...take so moje izkušnje z njimi, če ma kdo boljše hvala bogu....

PS pa tudi polnilec šulce 530, sem hotel vzeti pri mibu pa je čakalna doba 14dni :shock: :shock: :shock: :shock: :!: :!: :!: :!:

Isti dan sem ENAK polnilec kupil pri švajgiju :lol: :lol: :lol: ... tolk o ekvivalentih :!:
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a mihah » 02.11.2004, 20:13

Današnje potrebe modelarjev so drastično drugačne kot včasih. Danes vidiš, jutri kupiš. Če nimajo tam pa drugje.

Glede ekvivalentnosti modelov po "look alike" ne pa "performance alike" ne bi, je pa zadeva taka, da se na dobre stvari splača čakati. Ampak vsi vemo, ko te enkrat prime, te ne izpusti in stvar moraš imeti. Pa četudi ni taka "makina".

Vsekakor vedite, da tole debatp pri MIBO spremljajo da ne sedijo križem rok. ;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Tomba » 02.11.2004, 20:26

mihah napisal/-a:Vsekakor vedite, da tole debatp pri MIBO spremljajo da ne sedijo križem rok. ;)

SUPER, če bodo kaj storili bom prav vesel !!!
Sigurno mi je lažje pri mibu naročit po pošti, se zmenit v slovenščini ; kot pa se vozit v Avstrijo !
Vsekakor mibu nisem toliko zameril, da od njih nebi nobene stvari kupil, ampak najprej jo morajo imet-in to takrat, ko jo JAZ želim imet, ne pa nevem koliko dni/tednov/mesecev :?: kasneje :!: :!:

@miha Glede makin pa je tako, meni LS8 ni "oh in sploh" model, ki bi ga čakal xxx časa, je lep, kvalitetno narjen-kot vsi mibovi modeli, ni pa niti približno ultimativen top model, brez katerega nebi mogel živeti !

Mislim, da bom z adriano VSAJ toliko užival, kot bi z LS-8 :lol: :lol: :lol: :lol: - čeprav ju ne gre neposredno primerjat (razen po kvaliteti izdelave)
Uporabniški avatar
Tomba

OdgovorNapisal/-a » 02.11.2004, 20:42

1) Nikogar ne zagovarjam, samo povem kar mislim.

2) Zavedam se, da je reklama ključnega pomena in da firma mora dandanes imeti dobro internetno stran, trgovino če hočete (hirearhično urejeno, s slikami, realnimi opisi, cenami,...). Realnost je ena stvarnost je drugo, kaj hočemo.

@Kroko: Vem, da bi spodobilo, da bi bil model v katalogu trgovine (verjetno si mislil e-trgovine).

@Tomba: Če odpreš modelarsko trgovino, ki bo imela vsak trenutek vse kar si bom zaželel bom kupoval VSE izključno pri tebi za 20% višjo ceno!!! (zagotavljam)
Uporabniški avatar

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov