Danes sem se v šoli spomnil, "zakaj pa ne bi modelu vgradil kljukice za pračkanje na gumico - stane me nič, razen 5g kaj bom dodal" ....in rečeno sorjeno. Skupaj sem zlepil dva koščka 4mm topolovega špera, jih oblikoval, da so več ali manj pasali v nulo v trup, nato sem trup malce pobrusil in nato vzel R&G 5min 2 komponentni epoxy ter lepo namazal in pritrdil. Lega kljukice je 15mm pred težiščem (težišče je natačno 1/3 krila). Nato sem se spravil razporejati komponente. Sodeč po tej sliki...

... mi nikakor ni jasno, kako je spravil dva HS-55 servota vzporedno. Ali so morda HS-50? Jaz sem se odločil za postavitev servotov zaporedno. Mizica paše v trup tako, da se zadnji vijak zadnjega servota privijači skozi luknjico v trupu pod krilom, saj drugače ne bi prišel skupaj z porosotrom za sprejemnik. Tako, kot izgleda mizica na sliki je ravno toliko pomajena nazaj, da še lahko brez problema vzamemo zadnji servo ven in prav tako pričvrstimo jekleno žičko na ročko.
Mizica kot mizica je prav tako narejena iz 4mm topolovega špera. Tam, kjer so zvrtane luknjice za pritrditev servotov, sem kanil kaplico tekočega CA-ja, da postane luknja bol močna in tesna.
Slike, ki sem jih naredil so zgolj samo za predstavo. Tudi mizica še ni zalepljena v trup, je pa narejena več ali manj v nulo, tako da se drži robov trupa že brez lepila dovol trdno.
Ko stisnem tipko pošlji, grem dalje na delo. Malce sem postal že površen, zato sem se odločil za pavzo.
P.S.
Servote še čakam, vendar se v resnici ne mudi, ker do nedelje za model ne bo časa!
Lep pozdrav!
Jan