Živjo!
Morda je kdo naletel na podoben problem "nekompatibilnosti" komponent kot jaz, zato bom razložil kako sem rešil zadevo.
Imam plastičen MP JET reduktor (poceni stvarca) in ko sem hotel gor natakniti propeler Graupner "klappluftschraubenset GEAR -PROP" je imela zadeva kar precej zračnosti in se sploh ni dalo čvrsto pritrditi. Seveda ne, saj ima reduktor izhodno gred debelo 3 mm, pesto propelerja pa lahko "objame" os debeline 3,17 (kje so našli tako butasto mero?) pa tja do 3,2mm!
Če bi svinjsko zategnil matico da bi konični del (stročnica) objel pretanko os, bi najverjetneje poškodoval aluminijast navoj in bi vse skupaj lahko vrgel stran. Lahko bi na stročnici z modelarsko žagico izžagal še en utor ampak, ali bi mi uspelo narediti lepo in natančno???
Zato sem ubral bljižnjico in naredil eno tanko pušo tako da sem odrezal košček pločevine od pločevinke za pivo (lahko bi bila tudi kaka druga pločevinka

) in jo ovil okoli gredi reduktorja, da je nastal lep obroček. Seveda sem moral kar parkrat poizkusiti z različno velikimi koščki pločevine, da je nastal obroč ki je bil ravnopravšnji...da je bil samo v
enem ovoju in se na stiku ni prekrival, ker bi propeler potem opletal.
Sedaj sem sestavil vse skupaj in pločevinkina puša je ravno dovolj debela, da je premostila razliko 0,17mm in stročnica na propelerjevem pestu se drži osi reduktorja "kot klop".
LP Mitja
P.S.: a bi bilo mogoče smiselno narediti novo temo: TEHNIČNE ZADEVE, kjer bi se menili samo o tehniki, opremi, gradnji, tehniki letenja....??
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.