F5J- Elektro jadralci

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 08.06.2004, 13:56

Eto ga... še elektronika mu manjka.
Krilo - CNC Cesar , nič novega: S-3021, 210cm, flap.
Trup - Robi d.o.o.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Robi » 08.06.2004, 14:11

Andrej, po mojem hoče Rock z reklamiranjem manj kvalitetne tuje robe (po sistemu plačaj - vzemi) odvrnit ostale modelarje od vrhunskih domačih proizvodov :lol:

Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a samo3D » 08.06.2004, 14:15

Fantje, kar srce me boli, ko tole berem, jaz pa nimam časa niti modela popravit, da bi se skupaj malo pozabavali! :twisted:

Samo
Uporabniški avatar
samo3D
Član

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a rock » 08.06.2004, 15:14

Robi,
upam, da je zgornji post hec in ne kakšen zelo nizek udarec.

Dva primera modelov, ki se ju da kupiti sem dal samo zato gor, da se ne bodo našli ljudje, ki bodo govorili, da se relativno dobrih modelov ne da kupit.
Tukaj ni vštet Miha, ki se je spomnil na to, da je na trgu pomankanje dobrih F5J modelov.
Malo sem se še potrudil zaradi razloga, ker so stvari, ki so jih ponudili slovenski trgovci za F5J prav veliko zavajanje kupca.

Zelo spoštujem domače ročno delo. Čeprav nekatere stvari kupim, jih ogromno naredim sam. Ravno zaradi obvladovanja svojih ročnih spretnosti in veliko znanja sem pripravljen marsikatero drago stvar kupiti. Sam nikoli ne bom rekel, da je 800 evrov veliko za vrhunski praktično dokančan model. Zaradi tega, ker vem kakšno znanje in koliko izkušenje je potrebno, da kaj takega skupaj spraviš je 800 evrov prav malo. In ko takšne ljudi, ki to izdelujejo osebno spoznaš se z njimi spoprijateljiš vam lahko odkrito priznam, da je 800 evrov prav malo. Lahko in moram dodati še to, takšen model znam narediti sam. Vendar vam lahko povem, da bi razvoj in izdelava orodij stala več kot nakup modelov na zalogo za naslednjih 5 tekmovalnih let. Pa bi verjetno bil preskrbljen za naslednjih 10 let.

Se malo moram, dodati. Robi tudi sam si veliko prispeval k pomoči začetnikom v letalskem modelarstvu. Verjamem, da si tudi sam opazil kaj je pravzaprav problem.
Veliko sem razmišljal in zadnjič mi je iz pogovora z Čačem in Andrejem postalo jasno, kaj je pravzaprav razlog težavam, ki jih imajo novi navdušenci nad to kategorijo. Sem se spraševal kako je mogoče, da si navdušenci ne naredijo enakega modela kot ga imam sam. Dobesedno vsi načrti so na netu in nobeden še ni zagrabil. Vse me lahko vprašajo. Sam sem jim pripravljen sprinatati rebra. Samo nalimali jih bodo na balzo in z nožem odrezali.
No, vse skupaj je začinjeno s tem, da so vsi do sedaj kupoveli modele. Sami so naredili zelo malo. Opažam, da niti popraviti ne znajo modela. Jaz res ne morem hoditi od vrat do vrat in vsakemu povedati kako naj dela. Če so se že toliko razvadili, da je njihovo ukvarjanje z modelarstvom odvisno od kuplenega modela naj kupijo vsaj to, kar sem objavil. Sem mnenja, da je dobro in vredno svojega denarja.

Bom pa zelo vesel, če se boš naslednjič lahko pohvalil, da si dobil naročila za izdelamo modelov ali trupov. Še bolj bom vesel, če boš postavil ustrezno ceno, ki bo zadostovala, da si boš pokril stroške in ceno svojih ročnih spretnosti in znanja. In še, še bolj vesel, če se bodo našli modelarji, ki bodo to pripravljeni plačati.
Je že Andrej lepo povedal, če mu dajo 250$ za model, jih pa tudi sam začne delati za trg in ne samo zase.

lp, rok
Zadnjič spremenil rock, dne 08.06.2004, 16:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
rock
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a Kroko » 08.06.2004, 15:32

Zanimivo je tudi to, da nihče ne uporabi rebrc, ki so objavljena na 23 strani. Lahko se jih dobi že izrezana pri Cesarju, gre pa za isto zadevo kot jo imajo rock, mkgajver in jaz (Allegro E Lite).
Je pa še dodatno preračunano (kot da ne bi verjel dreli). Nosilci so prilagojeni materialu, ki se dobi v vsaki trgovini.
Skratka, pri Cesarju dobiš ta rebrca, potem pa kontaktiraš mene in mi poveš, da jih boš uporabil. To pa za to, da bom vedel, da sem naredil nekaj koristnega. Prav tako lahko tudi razložim, kateri material se potrebuje in kako se zloži (s pravim materialom gre kot lego kocke, saj je vse v nulo točno).
Uporabniški avatar
Kroko

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Robi » 08.06.2004, 19:29

rock napisal/-a:Robi,
upam, da je zgornji post hec in ne kakšen zelo nizek udarec.
lp, rok

Rok, javno se ti opravičujem, če si v mojem pisanju občutil nizki udarec. Mišljeno je bilo kot šala.

Lep pozdrav,
Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.06.2004, 19:57

Andrej, spet mojstrovina v zanimivi barvni kombinaciji. :)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a rock » 08.06.2004, 20:44

Robi,
opravičilo sprejeto

Andrej,
a si že preštel vse modele, ki si jih letos naredil. Ne vem kako ti uspe. A imaš kake škrate v kleti? Če jih imaš, bi si enega sposodil. Rabim nekoga, ki bi hodil namesto mene v službo.

Glede modela me zanima končna teža, če ni skrivnost.

lp, rok
Uporabniški avatar
rock

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.06.2004, 20:58

Škrati?

Tole mu daje zaleta ;)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Robi » 08.06.2004, 21:09

samo3D napisal/-a:Fantje, kar srce me boli, ko tole berem, jaz pa nimam časa niti modela popravit, da bi se skupaj malo pozabavali! :twisted:
Samo

Samo, če je težava samo v času za popravilo se tudi to da rešit. Če odstopiš Andreju tisto žrtvovanje device za lepo vreme in se z njim dogovoriš, da naju ne da v isto skupino, ti rade volje posodim svoj model za dirko. V čast mi bo, če me boš premagal z mojim modelom :D

Lep pozdrav,
Robi

P.S.
Edi je hudo zaskrbljen, koliko medice bo moral peljat nazaj domov, če tebe ne bo na tekmi :lol:
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.06.2004, 21:25

Robi, dobra poteza. (Kje bo treba po tekmi v vrsti stat?)
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Robi » 08.06.2004, 21:49

mihah napisal/-a:Robi, dobra poteza. (Kje bo treba po tekmi v vrsti stat?)

Raje se postavi v vrsto pred Tehniško založbo Slovenije in povprašaj po knjigi gospoda dr. Rafaela Cajhna: RADIJSKO VODENJE LETALSKIH MODELOV.

Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.06.2004, 21:59

Ma tebe je sama dobrota, bi še na tak način delal reklamo zame? 8)
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 08.06.2004, 22:26

...še vedno zelo malo prijavljenih na sobotno tekmo v Mb.

Da vas malo podražim: poleg pokalov so praktične nagrade tudi pripravljene :wink:
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 08.06.2004, 22:30

rock napisal/-a:Andrej,
a si že preštel vse modele, ki si jih letos naredil. Ne vem kako ti uspe. A imaš kake škrate v kleti? Če jih imaš, bi si enega sposodil. Rabim nekoga, ki bi hodil namesto mene v službo.

Glede modela me zanima končna teža, če ni skrivnost.
lp, rok

Škratje... so v moji glavi, če nebi bilo tega hobija, bi verjetno pristal v kakšni hecni ustanovi.

Masa. Zaenkrat še ni vgrajenih komponent, ampak lahko povem, da ima prekrito krilo brez servota za flap celih 120gramov. Komplet model brez servotov, pogona in sprejemnika pa tehta točno 200gramov. Torej, končna masa je optimističnih 580gramov (realnih 600)
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Robi » 08.06.2004, 22:36

Andrej Petrovčič napisal/-a:Škratje... so v moji glavi, če nebi bilo tega hobija, bi verjetno pristal v kakšni hecni ustanovi.

Andrej, nč se bat. Pri nas v Idriji imamo eno tako ustanovo in je oddaljena manj kot kilometer od enega naših štartov. Torej, če se gdaj znajdeš v taki neugodni situaciji in prideš v Idrijo na obnovo, ti obljubim, da te bom vsak dan v terapevtske namene povabil s sabo na naš štart in bova odletela kakšen turnus ali dva :D

Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a luigidon » 08.06.2004, 22:43

Andrej Petrovčič napisal/-a:...še vedno zelo malo prijavljenih na sobotno tekmo v Mb.

Da vas malo podražim: poleg pokalov so praktične nagrade tudi pripravljene :wink:

Upam, da imate praktične nagrade tudi za najkrajši let, za najvišji let, za najnižji let itd:)))))DA bomo tudi ostali lahko prisli do nagrad:))))

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 08.06.2004, 22:43

Ah, dečki....kakšna neresnost! :)

Imam eno vprašanje....

Koliko imate kaj slabe izkušnje z Sprejemniki Graupner R600? Jaz imam namreč Graupner R600 lite, in sem danes "kokno" model zaradi motenj. Ampak to takoj po štartu. Ca. 10m od oddajnika so servoti plesali dunajskega (valčka seveda).

Trup modela je FlyQ (Karbo/kevlar), antena je speljana zunaj (noter je je manj kot 2cm) je pa pritrjena na trup tesno, le zadnjih 5 - 10cm prosto visi.

Sprejemnik sem prej uporabljal v HLGju, kjer nisem nikoli zaznal nobene motnje, pa ko so vsem ostalim stresali servote, sem lahko mirno letel, zdaj pa to....

Kaj mi priporočate?

Jan
Xray XB8E, Xray XB9E Rally, Xray T4 '13,Xray X1, Xray M18T PRO, Sanwa MT4S, GensACE, REDS Motors, Tekin Motors, MuchMore, LRP, HobbyWing, Futaba
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-
----------------------------

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.06.2004, 22:46

Jan, sej veš kaj priporočam... pa še vedno več nas je takih ;)
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 08.06.2004, 22:54

Torej...Miha....priporočaš Shulze Alpha.

Zanima me, kdo mi ga še priporoča in kdo g "fura" ter ima z njim dobre izkušnje.

Jan
Xray XB8E, Xray XB9E Rally, Xray T4 '13,Xray X1, Xray M18T PRO, Sanwa MT4S, GensACE, REDS Motors, Tekin Motors, MuchMore, LRP, HobbyWing, Futaba
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov