Zavora na SUN3000

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Zavora na SUN3000

OdgovorNapisal/-a Geronsky » 26.01.2004, 15:08

Pozdravljeni.
Zanima me, kako se nastavi zavora na regulatorju KONTRONIK SUN3000.
Po navodilih mi nikakor ne uspe nastavit zavore pa sem poskusil ze marsikaj. Prosil bi za kak koristen nasvet.
Zanima pa me tudi zakaj se sploh uporablja zavora na regulatorju.
Lep pozdrav.
Damir.
Ja ka pa te ka nebi!
Uporabniški avatar
Geronsky
Član

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a eminem » 26.01.2004, 16:11

na regulatorju so ponavadi nogice in "jumper" s katerimi nastaviš to bremzo. prestavi tisto (kos plastike na obe ali na eno nogico in boš videl. Bremza se uporablja pri elektro modelih, ko izklopiš motor, se propeler zloži in s ne vrti, za boljše jadranje(je manjši upor) če pa bremze ni, se pa propeler vrti tudi ko je gas na 0. tako pa je večji upor in manj jadranja..

L.P.
smile
Uporabniški avatar
eminem
Naš človek :)

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 26.01.2004, 17:04

Zavora na elektro motorjih se vedno uporablja samo pri zložljivih propelerjih, pri uporabi "celega" propa ne moreš opazit razlike z ali brez zavore lahko pa skuriš del ali celo cel regler :!:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bor » 26.01.2004, 23:43

Sun 3000 je treba sprogramirat, nima nobenih 'fizičnih' nastavitev.

Če prav razumem navodila (bolje je brati nemška):
- vklopiš oddajnik;
- če hočeš bremzo, potegneš palčko na komandi nazaj, sicer pa naprej in jo tako držiš;
- priklopiš regler na štrom;
- dobit moraš pravi tonski signal, sicer preklopi servo reverse za gas na oddajniku.

To bi moralo delat; poročaj malo, ker jaz sem ga šele danes nabavil in ga še nisem priklapljal.

LP, Damjan
Včasih je bolje imeti mir, kot pa imeti prav!
Uporabniški avatar
Bor
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana / Velenje

OdgovorNapisal/-a Geronsky » 27.01.2004, 09:05

Pozdravljeni!

Damjan.
Sem delal prav tako kot pise na navodilih in kot si ti opisal. Pred vklopom regulatorja na strom sem potisnil komando za gas navzdol pa zal ne uspem nastaviti bremze. Niti glasovno se mi regulator ne oglasi, ker namrec v navodilih pise, da se je bremza zapiska trikrat ce ni nastavljena bremza zapiska dvakrat. Meni je do sedaj se vedno samo dvakrat zapiskal. Bom pa preveril, ce obstajajo kaki jumperji.
Drugace pa sem zadovoljen z regulatorjem SUN 3000.
L.P. Damir
Ja ka pa te ka nebi!
Uporabniški avatar
Geronsky
Član

OdgovorNapisal/-a Geronsky » 27.01.2004, 09:08

Pa se to, da ne pozabim. Nikakor ne zamenjat polov napajanja na regulatorju, ker ga skuris v stotinki sekunde. To mi je zal kolega naredil.
L.P. Damir
Ja ka pa te ka nebi!
Uporabniški avatar
Geronsky
Član

OdgovorNapisal/-a markec » 04.03.2004, 18:27

Kolk se jaz spomnim, se pri tem reglerju izlopi zavora tako, do postaviš ročico za plin na maksimalno, vklopiš regler, počakaš da dvakret zapiska, potegneš ročico čisto nazaj in počakaš da zapiska trikrat, takrat je zavora izklopljena.

LP,Marko
Uporabniški avatar
markec
Član

Kraj: Ponikva

OdgovorNapisal/-a samo3D » 05.03.2004, 08:16

Geronsky napisal/-a:Pa se to, da ne pozabim. Nikakor ne zamenjat polov napajanja na regulatorju, ker ga skuris v stotinki sekunde. To mi je zal kolega naredil.
L.P. Damir

Zivjo!

Poskusi naslednje: vklopi oddajnik, rocico za plin potisni maksimalno naprej, priklopi regulator. Ce ti sedaj zapiska 3x moras na oddajniku uporabit servo reverse za kanal na katerem imas gas. Ce to ne deluje, preberi se enkrat navodila, tudi droben tisk. :)

P.S. A REX deluje?

L.P. Samo
Uporabniški avatar
samo3D
Član

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Geronsky » 05.03.2004, 09:57

Pozdravljen

Moram priznat, da se sedaj nisem vec kaj dosti ukvarjal z bremzo na SUN3000, glede na to, da se ta uporablja za jadralne elektro modele (tak je napisano v zgornjih Reply-ih).
Z REX-om pa sem zaenkrat zadovoljen, nisem opazil kakih tezav. Uporabil sem ga v Pico Cub modelu, ta vikend pa upam, da bo prisel na svoje pravo mesto, in sicer v Lazy Sparrow.
Lep pozdrav.
Damir
Ja ka pa te ka nebi!
Uporabniški avatar
Geronsky
Član

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov