VGRADITEV SERVOMEHANIZMOV

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

VGRADITEV SERVOMEHANIZMOV

OdgovorNapisal/-a SENIOR » 29.09.2004, 11:52

Najprej lep pozdrav, sem namreč prvič na forumu. V mladosti (uf, kje je že to) sem se zabaval z modelarstvom, vendar je v tisti časih bilo to le za najbolj vztrajne. Ni bilo ne materialov, ne trgovin, da o forumih niti ne govorimo. Bila je le revija TIM ( s spoštovanjem) in ponekod po šolah organizirani modelarski krožki. Veselje do letalskega modelarstva se je pritajilo in po nekaj desetletjih skočilo na plan ob mlajšem sinu, ki kaže veliko zanimanje za to dejavnost (zanimanje = nekaj izdelanih RC modelov, še več prostoletečih kat. F1H in še nekaj v izdelavi). Sam sicer ne letim, sem ter tja povlečem kakšnega prostoletečega, sem pa vedno zraven pri izdelavi in tako tudi naslednje vprašanje:

Kako vgrajujete servomehanizme v krila (ne lepljenje ali obojestranski lepilni trak) ter ali so ščitniki za ročice tako vgrajenih servotov nujno potrebni – gre za model kat. F5J.

P.S. nikjer na forumu nisem zasledil debate o prostoletečih modelih pa čeprav na tekmah vidim po petdeset in več tekmovalcev, da naslova evropskih prvakov, ki ga je slovenska ekipa v kat. F1A letos osvojila v Romuniji niti ne omenjam.

Hvala za odgovore, SENIOR
SENIOR

OdgovorNapisal/-a spaca157 » 29.09.2004, 20:41

Nič ni nujno.
Servote ponavadi privijemo s lesnimi vijaki, ali pa malo sekundnega lepila in je to to.Ščitniki niso potrebni ker so to male hitrosti pri pristankih , če je pa že bolj trdo pa ponavadi kej drugega prej pokne kakor ročka servota. Sploh če govorimo za kategorijo F5J kjer je vsak gram preveč.
Kdor nizko leta k¨mal razbije
Uporabniški avatar
spaca157
Naš človek :)

Kraj: Polzela

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov