Napisal/-a Borut » 04.12.2004, 18:30
..... Model sicer ne bo ne vem kako lahek za HLG boš pa dobil veliko izkušenj. ......teža pa je bila dobrih 500g.
Mogoče te ne razumem najbolje. Včasih smo temu rekli "PUNA RATNA SPREMA" je 420 g. Sicer pa to kar vidiš - trup z repom je 80 g.
... Krilo naredi v sistemu D-box, ............
To sem tudi napravil. Vendar ni problem, da tega ne vem napraviti. Zadal sem si "preprosto" nalogo, da se krilo tudi sestavi tako kot trup - LEGO kocka. Na en način sem tudi to sestavil, poskušal pa še 2. Nisem bil zadovoljen z lahkoto izdelave, čeprav je bila veliko lažja od tistih modelov, ki jih dobiš v rinfuzi. Torej je model oz. naj bi bil za tiste, ki takoj pri roki nimajo učitelja ali pa ta ne pozna popolnoma aeromodelarstva. Ve pa, in je tudi zelo dober v nekem drugem modelarstvu.
Lahko pogledaš TEMO čolnov - SPLOŠNO, kjer sem si zadal isto nalogo sestavo 2 čolnov in jadrnice. Stvar dela 100 na uro. Mentorji, ki so vzeli lani modele, so jih vzeli letos še, nekateri tudi po enkrat več.....
.... Prosil bi za načrt ....
Tak načrt lahko najdeš kjerkoli v TIMU. Vpadni kot je 2,5 stopinje, vidim pa, da mu bolj paše malo več. Prednost so le LASERSKO izrezani deli, ki gredo skupaj TIP-TOP, na koncu pa je model raven kot sveča.
Upam, da nisem preveč nakladal.
LP Borut