Lego modeli

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

Lego modeli

OdgovorNapisal/-a nicjasno » 10.06.2004, 20:57

Ja....

Evo link do moje strani z lego modeli s pneumatskimi motorji.

http://www.nicjasno.com

Pripravljam nov projekt, ki je bil navdihnjen z vase strani.

Model bo novi Audi a6 v kupe izvedbi (da si prihranim 2 vrati).
Zadeva bo imela pneumatski v8 motor in automatski 3 stopenjski menjalnik, 4 kolesni pogon, zavore na vsa 4 kolesa (placirane ob diferencialih), delujoce luci spredaj, in mogoce zavorne luci zadaj, vzmetenje na vseh 4-ih kolesih (normalno), vozil pa bo na 1:8 rallye kolesih, ki so bistveno vecja kot lego zadevscine, ki sem jih do sedaj uporabljal.

Slika
Slika

Avto bom poskusal narediti lahkega, kolikor se bo le dalo, v notranjosti pa bo namesto sedezev prostor za kak servo motor in pa rezervoar za stisnjen zrak. Ko bo projekt dovolj dalec, bom pa moral zaprosit za vaso pomoc, ker o servo motorjih in daljinskih upravljalcih nimam pojma :)

V kolikor bo interes lahko tudi porocam o napredku. Za konec pa se ena slikica motorjev. Na desni strani se vidi se stari motor, katerega nacrte najdete na moji domaci strani. Nova masina ima en par majhnih sprememb, in nima se instaliranih cevi za dovod zraka.

Slika
Uporabniški avatar
nicjasno

OdgovorNapisal/-a Grom » 10.06.2004, 21:17

maš dobr to porihtano ni kaj :shock:
Ferrari je zakon!
Uporabniški avatar
Grom
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

OdgovorNapisal/-a mimi » 19.06.2004, 23:07

Matr, pa to se res vrti. :shock: In koliko časa gre avto z enim rezervarjem? In kako hitro približno?
samo, da se vrti in brni :)
mimi
Član

Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a nicjasno » 28.06.2004, 17:52

Zal nimam pojma. Zaenkrat se nisem uporabljal onboard rezervoarja ampak samo stacionarni kompresor. To je tudi omejevalo hitrost avtomobila do razdalje, do koder je segla cev od kompresorja.

Na moji strani je en update, kjer vidite slikice novega sklopa motor/menjalnik z 1/8 kolesi, da dobite predstavo kako bo to zgledalo.
Uporabniški avatar
nicjasno

OdgovorNapisal/-a TECHNiC » 02.07.2004, 20:21

Dej si kup eno neonko za v računalnik pa jo dej pod ta avto, ki ga boš naredu! ....joke! :lol: :twisted:
Slika
Uporabniški avatar
TECHNiC
Naš človek :)

Kraj: Senovo

OdgovorNapisal/-a idol plemenit » 26.03.2005, 23:23

Tvoji modeli so meni res super! :shock: :shock: :shock:
Čestitke! 8) 8)
Uporabniški avatar
idol plemenit
Naš človek :)

Kraj: Škofja Loka