Nasvet prosim!

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

Nasvet prosim!

OdgovorNapisal/-a Urbi » 12.09.2005, 16:27

Ne vem ce sem se prav obrnil, samo rabim nasvet.

Kaj narediti...

Imam dva avtomobilska 3,5 ccm motorja, katera sta oba "zaribana" eden je Force 4T RE (2hp)in "Gray head 10T (2,3hp)" ne vem ce je prava oznaka? pri obeh motorjih bi moral zamenjati:
- Ojnico
- "pušo"
- "bat"
- ležaje
Kaj narediti katerega se "splača" popravljati ali je mogoce najbolje menjati staro za novo in kupiti nov motor? Sam sem premalo pameten za tako odločitev zato vas prosim za nasvete......

p.s.: Komentarje prosim dodajte ljudje, ki se razumete na to temo in prosim NAKLADAČE da ne komentirajo.....

Najlepsa hvala za odgovore!

L.P.!
Urbi
Član

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a ELO » 12.09.2005, 16:48

glede na ceno kompleta, akr moraš menjat, je odgovor kot na dlani; nov motor si kupi!

če boš iz starega ohišja izbijal vse to, sigurno je kje še kaj zapečeno, se lahko kaj deformira in ima za psoledice še prejšnje uničenje novovgrajenih ležajev.

bolje ti je dati tistih 10k zraven pa da dobiš nov, tovarniško sestavljen motor!!!

upoštevaj ali ne, itak se ve da sem nakladač......
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a Urbi » 12.09.2005, 17:02

Hvala elo!
kateri motor pa bi ti predlagu? Recimo OPS vulkan je premočan in sam avto nebi zdrzal te moči! Tam recimo cca 2,5 hp?

Se enkrat hvala za odgovor!

caw
Urbi
Član

OdgovorNapisal/-a Jošt Kozorog » 12.09.2005, 18:17

Ojla!

iz tvojega oglasa nisem zasledil kakšen avto maš! Primer: če imaš recimo mantua(hrošč) eco rally oz kakor je že, se ti gor ne splača dajat nič razen originalnega force junjor motorja, če imaš pa kaj hujšega...

glede menjave delov se popolnoma strinjam z gregorjem!
če nisi zahteven in rabiš avto za zabavo lahko tudi poskušaš z dobro ohranjenim rabljenim motorjem ampak je to spet dvorezen meč! :D

tako upam da sem pomagal

lp, boštjan
PES KI LAJA, NI ZADOSTI KUHAN... Kitajski pregovor...
Uporabniški avatar
Jošt Kozorog
Naš človek :)

Kraj: Sežana-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Urbi » 12.09.2005, 18:32

Hm kako ti naj rece letos sem zacel vozit F2 tako da tudi motor force 4t re ni bil dovolj konkurenčen. Da se razumemo za zacetek je bil super toda apetiti se povecajo ko nekaj casa vozis avto.....

Hvala vseeno za nasvet!
Urbi
Član

OdgovorNapisal/-a MaNe » 12.09.2005, 21:00

Jaz bi ti priporačal kakega RBja ali kaj podobnega. Boš mel mir z motorjem nekaj časa.
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe
----------------------------
----------------------------

Kraj: Slivnica pri Mariboru

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov