Že zgoraj si spraševal "PAMZ", kako se barva karoserija.
To je moja tretja, ki sem jo pobarval, ampak šele pri tej tretji sem se odločil uporabit dve barvi. Mogoče bo pri naslednji več barv.
Karoserijo najprej ščistim z Prilom (odznotraj), da se razmasti plastika v koliko bi na njej bilo kaj mastnega.
Nato vredu vse obrišem in posušim. Nato si zamislim osnutek in se spravim k računalniku, kjer si na internetu poiščem vzorec, ki si ga želim naredit. V papirnici kupim : A4 samolepilni prozorni list za tiskanje z InkJet tiskalnikom (660 sit/kom).
Nato vzorec natisnem ter ga izrežem. Izrezan motiv prilepim na karoserijo (odznotraj seveda) kjer sem si ga zamislil.
Ko so vsi motivi prilepljeni, potem se pa spravim na barvanje osnovne barve.
Na moji karoseriji odspredaj lahko vidiš, da sem si na folijo od zunaj z flumastrom označil kje se motivi nahajajo, ker jih potem slabo vidiš.
Ko se barva posuši se spravim na odstranjevanje nalepk - motivov.
Ko je vse tako narejeno se pa vzame druga barva in se pobarva še mesto, kjer je bil nalepljen motiv.
Pri tem je potrebno pazit, da ko boš odstranil nalepko, da ne bo na karoseriji ostalo še kaj lepila. Saj veš, da ko se nalepka odstrani iz določenega mesta, se da zgodit da je potem tam malo lepljivo.
Potrebno je temeljito očistit in ko si prepričan da si popolno odstranil lepilo se lahko podaš v naslednjo fazo barvanje motiva.
Povdarit moram, da je potrebno karoserijo vedno barvat odznotraj in NE zunaj. Zamisli si, da z avto - modelom parkrat "kresneš" v kakšen robnik, le kako bi zgledal.
Barve je dobro imeti svetlejše, da je model tudi daleč dobro viden.
Mislim, da je to vse. Vglavnem nič novega.
Vse je enkrat prvič.