Mal pomoči

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

OdgovorNapisal/-a Kalimero » 21.01.2004, 15:41

To si želimo slišati! To si pametno preudarno in lepo povedal!

Pa zakaj moraju potem mi vsi rečti da sem v zmoti, tako jaz mislim in se ni treba nad mano znašati!

Modelarsko pozdravljeni vsi!
Ovcu bez gospodara i zimi strižu!
http://www.sintal.si/
Kalimero
Član

Kraj: Ljubljana - Nove Jarše

OdgovorNapisal/-a mihah » 21.01.2004, 15:42

Zakaj ni na 1:24 veliko za nastavljat? Če nočeš, potem res ni... a si prebral moj prispevek http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.php?t=2193 mogoče? Si prišel pogledat kakšno tekmo 1:24?

Model 1:24 daje modelarju več kreativnosti, če je ta vsaj malo iznajdljiv. Pri večjih avtih je poanta vse v denarju, kvečjemu lahko narediš sam del ali dva ali pa kaj po svoje modificiraš.

Vožnja 1:24 je zelo podobna vožnji "pan car" modelov, torej 1:12 in 1:10. Na tekmah je vedno zanimivo.

Sigurno ni tak avto kar brezveze kot trdi popolnoma neutemeljeno gospod, ki se podpiše Kalimero.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a mihah » 21.01.2004, 15:46

Kalimero napisal/-a:Res da se lahko zraven pije, kadi i deco dela, ampak to je bolj tako in ni tisto tapravo tekmovanje na kaj bi ljudje tresli se in hodili z nekim poštovanjem!

Torej je po tvoje višek modelarstva na tekmah vozit model, da se tresejo hlače in denarnica v njih in da te pri tem ljudje spoštujejo?

Res zanimivo je brat tule, kakšni modelarji so med nami :)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Jaro » 21.01.2004, 15:46

Jaz pa predlagam, da g. Kalimero pride na eno 1:24 tekmo in nam pokaže kako se vozi.
Lep pozdrav,

Jaro
Uporabniški avatar
Jaro
Naš človek :)

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a Kalimero » 21.01.2004, 15:47

Na igračo od NIKKO lahko tudi daš močnejši motor, drug zobčnik, eno baterijo več i tako naprej!

Škoda da ni potem v državno prvenstvo tudi kategorija 1:24, kategorija NIKKO, in druge!

Vsaka igrača svojo kategorijo i tekmo! JUTRI MULCMOBIL IZ TOP SHOP! In kam gre ta svet s tem???

Kaj pa drugega tudi to je da daš gor neke motorje druge bezkrtač in baterije neke nove specijalne? DENAR??? ALi to ni, so hruške i jabuke?

Napisal sem svoje mnenje, treba ti ni brat, če te moti! prepričevat me pa ni treba če jaz vem v moj prav!

OK?
Kalimero
Član

OdgovorNapisal/-a mihah » 21.01.2004, 15:50

No, če smo pri igračah, znaš povedat kje je meja med igračo in modelom?
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Kalimero » 21.01.2004, 15:52

mihah napisal/-a:
Kalimero napisal/-a:Res da se lahko zraven pije, kadi i deco dela, ampak to je bolj tako in ni tisto tapravo tekmovanje na kaj bi ljudje tresli se in hodili z nekim poštovanjem!

Torej je po tvoje višek modelarstva na tekmah vozit model, da se tresejo hlače in denarnica v njih in da te pri tem ljudje spoštujejo?

Res zanimivo je brat tule, kakšni modelarji so med nami :)

Ti ne ločiš zabavo tekmovanje in igranje?
Če se dobite za zabavo in igranje meni je prav! Ampak ne potem tu bedastoče govorit!!!
U formuli 1 se ne igrajo, tam takmujejo in je denar vse, enako je v vsem, če hočeš biti prvi moraš biti ali bolji voznik ali imeti boljšu tehniku!

Ti pa si tisti ki je začeo z raznimi brezkrtačnimi motorji na teh avtih in posebnimi releji in ostalim zato lahko ni ti treba po ostalih pljuvati o tvoja skromnost in ne vem še kaj?

Ker kakor čitam imajo vsi že na 1:18 hude motorje in releje potrebne da se umetno hladijo. A je to zastonj? A potem si lahko s osnovnim motorjem na elektriko prvi? ne moreš biti ker imajo drugi draže motorje ki koštaju več denarja!!!!!!

Ma, nima smisao več tle se kregat!!!
Kalimero
Član

OdgovorNapisal/-a Kalimero » 21.01.2004, 16:01

mihah napisal/-a:No, če smo pri igračah, znaš povedat kje je meja med igračo in modelom?

Meja je tam ko vidiš komu je kaj namenjeno!

Je pa meja tdi ccena koju plačaš, ampak ni to samo to! Meja je tam, ki vidiš koliko znanja rabiš da se z modelom da delat kot nekaj osnovnega!

Če bi 1:24 bila resna kategorija bi bila na svetskom prvenstvu, ne pa samo kar tako! Ste zagrabili, ampak kaj naj vam tu jaz zdaj? Dam da ste prvaki in asi, ko pa to niste... Uživajte pa kok hočete, tega vam ne morem uzet ni jaz niti kdo drugi!!
Kalimero
Član

OdgovorNapisal/-a master_wood » 21.01.2004, 16:02

Bom še jst primaknil stavek ali dva in še to bolj kot zunanji opazovalec :D , ker v avtomobilizmu (kot modelarstvo) nimam izkušenj. Vendar ste me zelo navdušili nad 1:24, pred vsem zaradi enostavnosti in cene. Kot dopolnilna dejavnost, tako za uzsput.

Se strinjam z Kalimerotom, je treba pogledat s te plati, da to bi bil njegov EDINI avtomobilček. In kot taki, po mojem mnenju, se ga bi kaj hitro naveličal, pa še samo 4 tekme na leto :(. Naj dvigne roko tisti ki ima samo 1:24 avtek (npr. miha, ti se ukvarjaš z boga in svašta).

V glavnem je boljše če začne s kakim modelom ki ima kaj več prihodnosti.

To je kar sem hotel povedat!

matej
Uporabniški avatar
master_wood
Član

Kraj: Koper - okolica

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 21.01.2004, 16:02

>>S kašnim modelom naj začnem?<<

Pozdravljen,

a se ti mogoče svita katera vrsta modelarstva bi te lahko najbolj veselila?

Postavil si pogoj, da se na vsak način "moraš" ukvarjati z modelarstvom, torej:
Letalsko,
Čolnarsko,
Avtomobilsko,
pa še kaj se najde.

Torej, kaj te rajca najbolj? :roll:

V primeru, da si neodločen in preden vržeš stran prvih 100k, ti svetujem, da si ogledaš eno čolnarsko tekmovanje, avtomobilsko in kak letalski miting. Potem se boš pomojem lažje odločil s čim boš začel, kako se boš zadeve lotil in kam boš prvih 100 jurjev naložil brez straha, da jih boš vrgel stran.
Po drugi strani je treba razmišljat takole:
Če se včlaniš v kakšno modelarsko društvo, ga poizkusiš izbrat tako, da boš imel zagotovljeno družbo katera te bo vodila skozi pot do samostojnega modelarja.
Glede na to, da si iz Ljubljane imaš nekaj več možnosti (ali ne?) in marsikdo med namu tukaj je seznanjen z delovanji raznih modelarskih društev in katere skrbijo za "začetnike".

lp, Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Kalimero » 21.01.2004, 16:07

_Oz*_ napisal/-a:Torej se bom oglasu v mibo modelih :) Aja rd bi sam povedu da sm se po razmisleku odloču da bom začel na novo z avtomobili, lepo počas prvo s takimi manjšimi 1:24, potem k bo tud več navdušenja, znanja, izkušenj in dnarja pa počas k večjim. :) Še enkrat hvala vsem za nasvete :) se vidmo na kšni tekmi, jest bom tist k vs bo za en krog prehitu :twisted:

Lep Pozdrav

Fant se je že povedal kaj bi začel!
Kalimero
Član

OdgovorNapisal/-a Jaro » 21.01.2004, 16:38

Kalimero, slabo bereš. Nekaj so eksperimenti, nekaj pa setup za dirko. Najhujši motor, ki ga boš videl na teh dirkah je Speed 280, ki je točno 3x cenejši od serijskega motorja, ki ga dobiš v kompletu z avtom. Regulator je dovolj že nejcenejši (majhni toki), prav tako celice.

Je pa res, da je ogromna razlika med serijskim in pravilno nastavljenim in uravnoteženim modelom

Če že omenjaš Mihov model si upam trditi, da na njem, poleg obvezne elektronike, ni delov, ki bi skupaj presegli vrednost 3-4000 SIT, pri čemer so še najdražje gume.
Po ceni in lastnostih izstopa edino Sabederjev model.

Moram reči, da sem ravno v kategoriji 1:24 naletel na največ modelarskega pristopa, saj lahko vidiš modele, ki so v veliki meri narejeni v domači delavnici. In to ne s kakšnimi CNC stroji ampak je za to dovolj čisto navadna modelarska žagica, vrtalnik in nekaj osnovnega orodja.

Za vse nitro kategorije pa si upam trditi, da razen obdelave in barvanja karoserije, z modelarstvom nimajo kaj dosti skupnega. Prej z avtomehanikarstvom.

Da se razumemo. Tudi sam spadam me te avtomehanike, zato poznam obe strani. In težko bi rekel, da je vznemirjenje med vožnjo finala 1:24 kaj manjše, kot npr. na eni off road dirki.

Res je, vsak ima lahko svoje mnenje. Vendar pa mislim, da ne gre vehimentno udrihati po nečem, česar človek ne pozna dovolj. Poleg tega je modelarstvo, v kakršni obliki ga zagovarja Kalimero, strašno draga stvar, razred 1:8IC pa namenjen skoraj izključno tekmovanjem. Če drugega ne, zahteva kar konkretno progo. Ne verjamem pa, da so vsi, ki prebirajo tale forum, zagrizeni tekmovalci ali pa ljudje z neomejenim proračunom.
Lep pozdrav,

Jaro
Uporabniški avatar
Jaro
Naš človek :)

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a Kalimero » 21.01.2004, 16:44

Bez veze odgovarjat tukaj še kaj sploh!
Kalimero
Član

OdgovorNapisal/-a _Oz*_ » 21.01.2004, 16:54

ojjoj kero debato ste razvil.....no jest bom povedu ene par stvari, pa ne bit jezni pa to če bom kej narobe reku ker sm šele začetnik in nimam veliko izkušenj. Rado je dobr reku 100 ljudi 100 mišlenj, torej vsi smo različni in vsi mamo svoja mnenja.Le kakšen bi biu svet če bi bli vsi enaki, živ dolgcajt.No tkole je vse te vrste modelarstva so zelo zanimive avio,čolnarstvo,avtomobilsko... vsak se pač ukvarja s tistim kar mu je bolj interesantno(bi rekla moja teta), tko da se nima smisla kregat kaj je bolš in kaj slabš.A ni modelarstvo druženje, adranalin, zabava in podobno, pa a niso modelarji miroljubna bitja :) Tko da ne se kregat bodte prjazni......Uspešno modelarjenje vsem!!!!!!!!

P.S.: pa zdej si bom verjetno nabavu enga hrošča k sm ga mel tud že prej in se bom s tem mal zafrkavu. Un 1:24 bom mel pa doma za psa zafrkavat :twisted: :twisted:

LP
Uporabniški avatar
_Oz*_
Novinec

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Kalimero » 21.01.2004, 17:03

_Oz*_ napisal/-a: Un 1:24 bom mel pa doma za psa zafrkavat :twisted: :twisted:

LP

Za druga skor da ni....

Modelarski pozdrav!
Kalimero
Član

OdgovorNapisal/-a _Oz*_ » 21.01.2004, 17:38

No dej ne zdej spet začet kalimero 1:24 je klasa zase, to sm se sam mal zafrkavu ker če bi probu s tem psa zafrkavat, bi mu noge polomu :twisted: tko da.......

LP
Uporabniški avatar
_Oz*_
Novinec

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 21.01.2004, 18:30

Kalimero napisal/-a:1:24 avto je slab in se ga ne da peljati ker ima pogon zadaj to sploh ni za peljat!

Kupi si raje potem če ideš u Mibo, si kupi raje 1:18 če imajo alpa 1:10 bencinskega na motor, imaš vsaj za nastavit kaj in avto se pelje bolje oziroma se sploh pelje ker ima 4wd in sve za nastaviti optiko!

Ko boš natreniral 1:10 bencinarja se lahko pa boš priključil nam kraljem v kategoriji 1:8C in avtom ki imam ga jaz v podpisu!

Kalimero ti si komedija človeškega tkiva
A si že naredu kak rezultat ki bi ti dovoljeval tako vzvišeno čvekanje, da ne rečem zavajanje človeka ki bi si za normalen denar želel normalno zabavo ne pa kot ti kupovati stvari ki jih ne obvladuješ.
pa brez zamere, nori nakupi so itak v modi, na žalost brez rezultatov

.
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a MaNe » 21.01.2004, 19:25

Ja pa 1:24 avti so itak tak mali da ne morejo nevem kake znanosti ven naredit.

So mal za poigrat,v zimskih dneh ko veliki bratje počivajo.

In če ga hočeš dobro pelat pač morš znat vozit. :D
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe
----------------------------
----------------------------

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a ELO » 21.01.2004, 19:34

Tyco napisal/-a:Ja pa 1:24 avti so itak tak mali da ne morejo nevem kake znanosti ven naredit.

So mal za poigrat,v zimskih dneh ko veliki bratje počivajo.

In če ga hočeš dobro pelat pač morš znat vozit. :D

BRAVO!!!!!
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a MR-OiZo » 21.01.2004, 22:48

jaz mam 1:24 avto. in kalimero malo se motiš da ni kaj za nastavljat. je kar dosti stvari za nastavljat pa se deli so poceni tak da ce se kaj zlomi al pa pokvari maš spet hitro vse na novo. za začetnike tak kot sem jaz je to več kot dovolj. ko malo naštudiraš majhne modele lahko greš potem v večje modele kot so 1:18,1:10. Ampak jaz mislim da za modele 1:8 porabiš tolko dnara da bi lahko mel 300.000 majhnih modelov

To je moje mnenje, vsak ma svoje mnenje in ga lahko pove ampak ne na tak način da spodbija nižje kategorije.

Lp
Luka
FIFA,NHL,NBA,NFS Rocks!!!
Siddharta Rocks!!!
Uporabniški avatar
MR-OiZo
Novinec

Kraj: Maribor - Ruše

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov