Komande

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

Komande

OdgovorNapisal/-a Beginner » 20.10.2003, 20:01

Hy

Potreboval bi kake nasvete glede komand(pištola) kaj se splača kupit
pa kaj ne. Pa da niso glih nevem kak drage... neke srednjega :D

Lahko še mogoče povete kake komande uporablate in kak ste z njimi
zadovoljni? :wink:

LP
Uporabniški avatar
Beginner

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mihah » 20.10.2003, 21:39

Graupner XS-6

Vozil 12 let na ročke, letos začel na pištolo XS-6 in moram reči, da ne grem več na ročke nazaj kar se tiče modelov na progi.

Poleg gudijev: Nič kvarcev, solidna lega v roki in 10 spominov ter običajne nastavitve, ki jih lahko malce zahtevneši kupec nenazadnje tudi zahteva. Edini minus so priloženi akumulatorji, ki so res bolj za prvo silo. Cena pa tudi sprejemljiva, še posebno pa postane mikavna, če začneš seštevat stroške kvarcev, če hodiš na tekme.

Če si Graupnerjev privrženec te komande ne spreglej, ampak tudi konkurenca v tem razredu ne počiva. Bo kdo drug kaj o tem povedal...
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a MaNe » 21.10.2003, 08:03

Ja sam originalen sprejemnik je za en K****.

Vsi ki smo ga imeli v avtih smo čez nekaj časa imeli težave z motnjami, tako da ga v avtih nobeden ne uporabla.
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe
----------------------------
----------------------------

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a Jaro » 21.10.2003, 08:46

Ne vem kdo ste to vsi, ampak jaz ga imam na off road avtu že celo sezono (skurjeno cca. 15l župe) pa dela kot urca. Tudi na dirkah absolutno nobenega problema, čeprav imam anteno skrajšano na dolžino cevke pa še na oddajniku mi manjka zadnji del antene (krajša za cca 15cm).
Lep pozdrav,

Jaro
Uporabniški avatar
Jaro
Naš človek :)

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a mihah » 21.10.2003, 08:59

Glede sprejemnika ne vem, ker ga še nisem uporabil.

Uporabil pa sem sprejemnike Graupner C12, R600, R700 in Schulze alpha 440w ter 840w in vse je delovalo od 1:24 in 1:18 avtočkov pa do malih in velikih elektro čolnov popolnoma brez problemov.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a tornado » 21.10.2003, 10:22

Moje laično gledanje na problem z sprejemnikom in motenj.
V Rally klasi so pogoji najbolj neusmiljeni;
-velike hitrosti
-veliki pojemki (pri trčenjih)
-trše nastavitve (primerjava z off-roadom)
-strahotne vibracije
Verjetno je še kakšen faktor, ki je prisoten in ga v drugih kategorijah ni.
Postavlja pa se tudi vprašanje primernosti teh sprejemnikov za takšne obremenitve. Eno je sproščena hobi vožnja, drugo pa resna vožnja na dirki pod takšno obremenitvijo.
Lp Rado
tornado

OdgovorNapisal/-a Jaro » 21.10.2003, 11:11

Dejstvo je, da je ob vgradnji pametno sprejemnik ustrezno zaščititi. Tako pred vremenskimi kot tudi pred mehanskimi vplivi. Ko takole po dirkah opazujem modele, se sploh ne čudim, da imajo ljudje probleme.

Veliko je odvisno tudi od avta samega, kako ima predviden prostor za sprejemnik. Jaz konkretno moj avto perem s Kaercherjem. :D Pa ni kapljice vlage v škatli za sprejemnik. Tudi s servo motorji še ni bilo problemov. je pa res, da so boljši servo motorji očitno bolje zatesnjeni.

Kar se pa hobi vožnje tiče je pa tako: Tistih 15 litrov sem pretežno požgal v Trebnjem. Kdor je bil tam, ve kakšna je proga. Sama jama. Tup, tup, tup... :evil:
Pa tudi sicer moj stil vožnje ni najbolj prizanesljiv do avta. Pa ni važno ali je trening ali dirka.

Ampak še enkrat: To je seveda le moja izkušnja.
Lep pozdrav,

Jaro
Uporabniški avatar
Jaro

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a Beginner » 21.10.2003, 21:02

Bi mi lahko mogoče kdo povedal kere komande so bolše pa zakaj?

Graupner XR-6 FM Race vs Futaba MEGATECH T2PL

To da je ena dvokanalna druga pa trokanalna vem.. to pa je menda tudi
vse :D :roll:
Uporabniški avatar
Beginner

OdgovorNapisal/-a ELO » 21.10.2003, 22:09

t2pl je am, not good!
xr6 je fm, better!

t2pl ima abs (socalled advanced braking system) dobro včasih....

ampak fm odtehta funkcijo ali dve!

kupi si raje t3pk! ta pa trga tako gate kot denarnico! ampak se splača, sploh dolgoročno!
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a mihah » 21.10.2003, 22:44

Samo mogoče detajlček, ampak pomemben:

Bodi pozoren, XR-6 so predhodnik XS-6. XS-6 ne potrebujejo kvarcev.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 21.10.2003, 23:59

Kar se komand Graupner JR XS-6 FM RACE Synthesizer (stane 189 E) tiče pa takole:

- komando uporabjem že dobro leto in sem zadovoljen samo z oddajnikom - pištolo. :lol:
Slika

- z sprejemnikom SB6 SYN 40S (stane 96 E) pa so same teževe - imamo jih, kar trije člani MSM (enemu tudi novi ni delal !!!). :twisted:
Slika
Težave so v motnjah na ovinku ciljne ravnine in na sredini ciljne ravnine na naši progi. Avto kar sam odvzame gas in ga nato doda, če prav jaz stisnem gas dokonca. Sprejemnik je v avtu Rally Gold III 1:8 v plastični škatli obložen z gobo (proti vibracijam) in antena je org. dolžine. Problem je verjetno v stikalih (slab stik) za nastavitev kanalov. :roll:
Odkar imam v avtu sprejemnik Futaba R133F-40 in Zdenko ACT Micro-6 nimava več teh težav. :P
Slika Slika
ACT Micro-6 imam tudi v avtu 1:24 in dela super z XS-6 oddajnikom.

Priporačam ti, da raje kupi Graupner JR XR-6 FM RACE MK2, ki uporablja Quarz-e in je enake oblike in stane 159 E.
Slika

Če kupuješ nove komande, naj bodo te FM in 40 MHz (ne AM) je manj motenj in boljši sprejem.

Komanda Futaba - MEGATECH AM T2PL 2/2/2-B je nova na tržišču, je AM in stane 99E
Slika

INFO: http://shop24.derschweighofer.com/shop/index.html
LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY X4 2024 Stock - XRAY X12 2025 - BURI 2.2
Tamiya TT-02 - Tamiya TT-02R 21.5T
SANWA M17, RM MT4
Uporabniški avatar
nitro-s

OdgovorNapisal/-a mihah » 22.10.2003, 11:07

Zanimivo je slišat tole okoli sprejemnika SB6 SYN 40S. Ste jih dali na popravilo? Kaj so rekli serviserji?

Močno dvomim, da bi si lahko Graupner privoščil tako greško, še sploh ker sprejemnik stane kar nekaj šuškavcev. Ampak vse je mogoče...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost