nalepke

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

nalepke

OdgovorNapisal/-a scorpio » 29.04.2004, 19:51

Vidim da ima veliko uporabnikov na avtomobilu različne nalepke, sem pa tudi zasledil da so nalepljene z notranje strani avta.
Zanima me kako se to naredi? Na kakšno folijo je to tiskano (če je) in kako se naredi da slika pravilno stoji. Ali je to mogoče natisnjena zrcalna slika, da ko folijo gledaš š sponje strani vidiš pravo sliko???
Uporabniški avatar
scorpio
Novinec

OdgovorNapisal/-a ELO » 29.04.2004, 21:20

natisneš na samolepilno prozorno folijo, za laser ali inkjet sta različni, zato bodi na to pozoren pri nakupu!

tiska se zrcalno, večina gonilnikov, če že ne windowsi samo omogočajo to!

l.p.
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 29.04.2004, 23:28

Imaš več načinov, kako izvesti to zadevo. Prva je recimo folija, na katero printaš. Kot so recimo črni simboli na ASTRI. Lepo posprejaš preko njih in jih nato obvezno zaščitiš z tistim močnim lepilnim trakom(DUCK TAPE). Žal vse to prinese nekaj gramov.
Vendar to ni najboljši način, saj ko ti takšno zadevo sprintaš, so barve na foliji prosojne, tako da takšna zadeva za kakšne luči odpade. Imam na XSARI luči iz te folije, in sem zaradi prosojnosti moral še dodati, srebrni papri(žvečilini gumi), da dobiš pravi efekt luči. Preveč komplicirano ! Tako sem recimo pri registerski številki, lepo zadevo sprintal na navaden papir, pred špricanjem zaščitil prostor in enostavno namestil registersko številko pod karoserijo. Zadeva drži samo ob straneh. Ker daš tisti kos papirja (registracija), kontra na močni DUCK TAPE in zadevo enostavno namestiš pod karoserijo. Ista zadeva je z lučmi, če le ni prevelikih krivin, da se ne bi zadeva lepo prilegala. :)
Uporabniški avatar
TomyBoy
----------------------------
----------------------------

Kraj: Celje

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov