Kaj Kupiti??????

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

Kaj Kupiti??????

OdgovorNapisal/-a Bmw » 23.12.2004, 18:13

:) Lep pozdrav sem zacetnik in se zanimam za nakum nitro cars
Vecina ljudi katerimi sem govoril so mi priporocalo montau pentium avto z ops motorjem!!!
KAj meniti vi o tem avtu??
Kere komande v rangu 100.000sit priporocate,nocem imeti pistolne komande!!!

Aja hocem avto za parkirisce kasneje pisto!!!Rally

Hvala za odg!!! :P
Uporabniški avatar
Bmw
Član

Kraj: Ljubljana

Re: Kaj Kupiti??????

OdgovorNapisal/-a TIGER » 23.12.2004, 18:16

Bmw napisal/-a::) Lep pozdrav sem zacetnik in se zanimam za nakum nitro cars
Vecina ljudi katerimi sem govoril so mi priporocalo montau pentium avto z ops motorjem!!!
KAj meniti vi o tem avtu??
Kere komande v rangu 100.000sit priporocate,nocem imeti pistolne komande!!!

Aja hocem avto za parkirisce kasneje pisto!!!Rally

Hvala za odg!!! :P

Prosim da malo popraviš slovnične napake.Za avtek montau pentium nisem še nikoli slišal.
TIGER
Član

Kraj: Ljubljana - Šentvid

OdgovorNapisal/-a Bmw » 23.12.2004, 18:20

Uporabniški avatar
Bmw
Član

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.12.2004, 18:34

mislil je mantuo pentium!

če si totalen začetnik brez tehninčnega predzanja ta avto ni zate, pa tudi cenovno je dosti nad 100.000 SIT!

pojdi v trgovino, pa ti bo janez svetoval, pa še v živo si boš lahko avte pogledal!

zanimiva in ustrezna izbira za začetnika bi bila recimo http://www.mantua-model.si/artikel.asp? ... e=17:32:14

komanda v rangu 100.000 SIT na palčke?
najboljša izbira je zagotovo http://shop.the-border.nl/customer/prod ... 369&page=1
preverjeno!!!!

če pa imaš malce več denarja na razpolago potem pa nakup, s katerim boš zadovoljen do konca modelarske kariere:
http://www.top-modeltehnik.si/RF3009.htm

T3VC-S različica z grafičnim displejem pa te pride ca 130.000 SIT!!!

l.p.
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a Bmw » 23.12.2004, 18:40

ELO napisal/-a:mislil je mantuo pentium!

če si totalen začetnik brez tehninčnega predzanja ta avto ni zate, pa tudi cenovno je dosti nad 100.000 SIT!

pojdi v trgovino, pa ti bo janez svetoval, pa še v živo si boš lahko avte pogledal!

zanimiva in ustrezna izbira za začetnika bi bila recimo http://www.mantua-model.si/artikel.asp? ... e=17:32:14

komanda v rangu 100.000 SIT na palčke?
najboljša izbira je zagotovo http://shop.the-border.nl/customer/prod ... 369&page=1
preverjeno!!!!

če pa imaš malce več denarja na razpolago potem pa nakup, s katerim boš zadovoljen do konca modelarske kariere:
http://www.top-modeltehnik.si/RF3009.htm

T3VC-S različica z grafičnim displejem pa te pride ca 130.000 SIT!!!

l.p.

Cao

Pri avtu katerega si mi priporocal sem mi ne zdi smiselno da kupim neki za zacetnika potem pa ce 1 mesec zeham k nikamor ne gre rajsi kupit top pa ga zaprem motor pa se naucim k da vozim neki pol pa prodajam cez 1 mesec pa kupim mocnejsega!!!
Za rc napravo se bom odlocil med tem dvema katerima si priporocal!!!
Aja kar se tice avta naj povem da je brat bil 10 let nazaj v temu zelo dober in zato sem se odlocil kupiti avto boljsi ker kar se tice nastavitve imam pac doma pomoc!!!

Se kej informaci glede mantuo pentium!

Hvala
Uporabniški avatar
Bmw
Član

OdgovorNapisal/-a TIGER » 23.12.2004, 18:46

Elo ti je priporočal čisto normalen avto in je za začetnika zelo dober in tudi se mi ne zdi da gre ravno počasi.Jaz imam že 6 let mantuo eco in se ga še nisem naveličal.Če pa hočeš samo hitrost pa najbolje da v italio skočiš po enega ferrarija 1:1
TIGER
Član

Kraj: Ljubljana - Šentvid

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.12.2004, 18:55

avto, ki sem ti ga priporočal ni ravno top-of, je pa dober!

če pa imaš nkoga ki ti tehnično stoji ob strani potem je pa res bolje začeti z avtom, ki ga, vsaj po znanju, ne boš kmalu prerasel, torej korak višje od rally race.

o pentiumu pa naj ti več pove janez n., alias mantua!

na kratko o avtu pa:
-nastavljivi vsi koti spredaj (camber, caster, toe), zadaj samo camber in toe
-nastavljiv sprednji diferencial
-možno spreminjati zadnji roll center
-kvalitetnejši (kot pri r.race) amortizerji ter transmisija
-nasploh tudi večja kvaliteta izdelave

l.p.
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a Bmw » 24.12.2004, 00:32

Hvala za nasvete!!!

Samo se ali se splaca zapeljati v italyjo pa avtomobilcek!!!!

lp
Uporabniški avatar
Bmw
Član

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 24.12.2004, 11:14

Pozdravljen !

Z modeli za začetnike je takole:

Izbrati moraš model primeren svojemu znanju !

Torej se lahko odločaš med osnovnimi modeli in med modeli srednje zahtevnosti.

Osnovni modeli so zelo preprosti, od njih pa ne moreš pričakovati vrhunskih zmogljivosti, vendar kljub temu porabiš vsaj 30 ur vožnje (1 ali 2 sezoni !), preden jih popolnoma obvladaš oziroma o tem avtu in motorju "vse veš". S tekimi modeli lahko tudi tekmuješ. Ko imaš osnovno znanje je prehod v katerokoli zahtevnejšo kategorijo preprost. Predstavnik te skupine pri MANTUI je Rally cross eco. Cene kompletov takšnih modelov so do 100.000,00 SIT.

Srednje zahtevni modeli ponujajo več možnosti nastavitev podvozja, izdelani so bolj natančno in imajo nekoliko močnejše motorje od osnovnih. Začetnik, ki mu tehnika ni tuja si jih lahko izbere za prvi model, vendar mora vedeti, da bo moral vanje vložiti veliko truda in porabiti mnogo več časa, zato da bo od modela dobil pričakovene zmogljivosti. S srednje zahtevnimi modeli lahko dober tekmovalec dosega solidne rezultate tudi na tekmovanjih in se z njimi pripravi na zahtevnejše kategorije. Cene kompletov takšnih modelov so do 150.000,00 SIT Tipični predstavniki te kategorije pri MANTUI so: Magika XS, Rally Race XS, Futura Sport in Rally Race EVO sport.

Profesionalni modeli, kakršen je Pentium, za začetnika niso primerni, saj jih začetnik največkrat ne zna pravilno sestaviti, ko jih sestavi pa ne zmore iskoristiti njihovih zmogljivosti. Če si kdo kljub temu odloči za tako zahteven model že v začetku, si ga mora pred nakupom podrobno ogledati in se seznaniti z vsemi njegovimi lastnosti, ob uporabi pa za svoje neuspehe ne sme kriviti "trgovca, ki ga je nategnil", saj so takšni modeli in komponente na njih namenjeni izključno izkušenim modelarjem.

Sicer pa boš bolj podrobne informacije dobil v trgovini, kjer si boš vse modele lahko tudi v živo olgledal in se seznanil z njihovimi lastnostmi, lahko pa tudi telefoniraš na 01/512-0320.

Še o kupovanju v tujini:

Zadnje čase me mnogo ljudi sprašuje, koliko ceneje je v Italiji. Vsak si lahko tovarniški cenik ogleda, na strani http://www.mantuamodel.com in se sam prepriča o cenah. Ugotovili boste, da so vsi modeli avtomobilov vsaj 10% cenejši od cen v Italiji, kar pa ni najpomembnejše.

Najpomembnejša stvar pri modelu avtomobila je tehnična podpora, ki vključuje preskrbo z rezervnimi deli in pomoč pri sestavljanju ter vzdrževanju modela, zato je za vsakega modelarja najbolj smotrno da model kupi v lokalni trgovini, saj bo vanjo lahko vedno prišel po nasvete, pomoč pri nastavljanju motorja in še kaj. Na lastne oči pa se lahko pred ankupom prepriča tudi o zalogi rezervnih delov, ki je bistvena za brezhibno delovanje modela.

Janez Nebec
Uporabniški avatar
MANTUA
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a Bmw » 24.12.2004, 12:32

MANTUA napisal/-a:Pozdravljen !

Z modeli za začetnike je takole:

Izbrati moraš model primeren svojemu znanju !

Torej se lahko odločaš med osnovnimi modeli in med modeli srednje zahtevnosti.

Osnovni modeli so zelo preprosti, od njih pa ne moreš pričakovati vrhunskih zmogljivosti, vendar kljub temu porabiš vsaj 30 ur vožnje (1 ali 2 sezoni !), preden jih popolnoma obvladaš oziroma o tem avtu in motorju "vse veš". S tekimi modeli lahko tudi tekmuješ. Ko imaš osnovno znanje je prehod v katerokoli zahtevnejšo kategorijo preprost. Predstavnik te skupine pri MANTUI je Rally cross eco. Cene kompletov takšnih modelov so do 100.000,00 SIT.

Srednje zahtevni modeli ponujajo več možnosti nastavitev podvozja, izdelani so bolj natančno in imajo nekoliko močnejše motorje od osnovnih. Začetnik, ki mu tehnika ni tuja si jih lahko izbere za prvi model, vendar mora vedeti, da bo moral vanje vložiti veliko truda in porabiti mnogo več časa, zato da bo od modela dobil pričakovene zmogljivosti. S srednje zahtevnimi modeli lahko dober tekmovalec dosega solidne rezultate tudi na tekmovanjih in se z njimi pripravi na zahtevnejše kategorije. Cene kompletov takšnih modelov so do 150.000,00 SIT Tipični predstavniki te kategorije pri MANTUI so: Magika XS, Rally Race XS, Futura Sport in Rally Race EVO sport.

Profesionalni modeli, kakršen je Pentium, za začetnika niso primerni, saj jih začetnik največkrat ne zna pravilno sestaviti, ko jih sestavi pa ne zmore iskoristiti njihovih zmogljivosti. Če si kdo kljub temu odloči za tako zahteven model že v začetku, si ga mora pred nakupom podrobno ogledati in se seznaniti z vsemi njegovimi lastnosti, ob uporabi pa za svoje neuspehe ne sme kriviti "trgovca, ki ga je nategnil", saj so takšni modeli in komponente na njih namenjeni izključno izkušenim modelarjem.

Sicer pa boš bolj podrobne informacije dobil v trgovini, kjer si boš vse modele lahko tudi v živo olgledal in se seznanil z njihovimi lastnostmi, lahko pa tudi telefoniraš na 01/512-0320.

Še o kupovanju v tujini:

Zadnje čase me mnogo ljudi sprašuje, koliko ceneje je v Italiji. Vsak si lahko tovarniški cenik ogleda, na strani http://www.mantuamodel.com in se sam prepriča o cenah. Ugotovili boste, da so vsi modeli avtomobilov vsaj 10% cenejši od cen v Italiji, kar pa ni najpomembnejše.

Najpomembnejša stvar pri modelu avtomobila je tehnična podpora, ki vključuje preskrbo z rezervnimi deli in pomoč pri sestavljanju ter vzdrževanju modela, zato je za vsakega modelarja najbolj smotrno da model kupi v lokalni trgovini, saj bo vanjo lahko vedno prišel po nasvete, pomoč pri nastavljanju motorja in še kaj. Na lastne oči pa se lahko pred ankupom prepriča tudi o zalogi rezervnih delov, ki je bistvena za brezhibno delovanje modela.

Janez Nebec

Hvala za razlago!!!
Mislim da bom kupil big fooda za po zimi in poleti si umislil pentiuma
lp
Uporabniški avatar
Bmw
Član

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov