Ležaji n stuff iz Amerike

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

Ležaji n stuff iz Amerike

OdgovorNapisal/-a ELO » 03.03.2003, 11:13

po online naročilu sem iz amerike prejel neka olja in masti za engine treatment!

in to v roku 10 dni od oddaje naročila!

kar u redu, kane?

http://www.bocabearings.com
Zadnjič spremenil ELO, dne 03.03.2003, 20:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 03.03.2003, 18:01

10 dni? To si mel srečo:)
Mogoče je lih še ujela avion tale pošiljka. :D

lp Ales
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA
Naš človek :)

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a 2Fast&2Furious » 03.03.2003, 18:25

10 dni! to je pa res zlo hitr!

Aleš ne bi blo slabo da bi tvojga 1:12 dobu v 10 dneh a? :wink:

lp andrej :)
2001-Državni prvak v kat 1:8 Rally Junior
2001-Podprvak v kat. 1:8 Junior Off-Road
2002-Podprvak v kat. nacional
2002-Mantua prvak v kat. 1:8 junior rally in 1:8 junior off-road
2003-Državni prvak v kat. 1:10 200mm
2003-Podprvak v kat. 1:8 Off-Road
2Fast&2Furious

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ELO » 03.03.2003, 20:24

ja, ampak če bi kak naslednji avion moral čakat bi bilo pa pomoje max 17 dni! k gotov majo kako varianto!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a Tigeli » 03.03.2003, 20:25

Elo, boš mogu pa link popravt(en R manjka)!
Drugač pa kul zadevšna.
Kok je pa kej pršlo......carina,davki,itd...

Lp, Rok
Uporabniški avatar
Tigeli
Član

Kraj: Ljubljana - Fužine

OdgovorNapisal/-a ELO » 03.03.2003, 20:29

evo, popravljeno!

tako je to če je človek slaboumen, tudi na pisanje udari!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 03.03.2003, 20:35

Fast&Furious napisal/-a:10 dni! to je pa res zlo hitr!

Aleš ne bi blo slabo da bi tvojga 1:12 dobu v 10 dneh a? :wink:

lp andrej :)

Sicer obljubljajo da od dneva naročila (potem ko vse štima) pošiljka res pride nekje od 10-20, max. 30 dni (v kake bolj zakotne kraje:) Bomo videli, upam pa da bo cimprej. Če je ELO dobil robo v 10 dneh, potem lahko mogoče upam na kake dva tedna (morda pa le nismo tako "v rovtah" kot se zdi...?

lp Ales :wink:
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

OdgovorNapisal/-a ELO » 03.03.2003, 20:37

ma jaz sem bil res prijetno presenečen!

sploh sem sečudil da so mi poslali vse to!

ker naročil sem robe samo za ene 20$, plus 10$ je bila poštnina, vse skupaj pa je bilo kr v veliki škatli zapakirano, ca 12x12x10cm

pa še katalog sem dobil in nalepke :)

dobr, a ne?
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a Tigeli » 03.03.2003, 20:38

Aleš, upaj na najboljše!
Uporabniški avatar
Tigeli
Član

OdgovorNapisal/-a 2Fast&2Furious » 03.03.2003, 20:52

Nalepke? :P :wink:

No nej povem da lohk traja tut 2 mesca da kšna pošilka prspe do tja!

Namreč začetk decembra smo neki poslal sorodnikom čez lužo pa so začetk februarja šele dobil! :wink: :roll:

lp andrej :wink:
2Fast&2Furious

OdgovorNapisal/-a mihah » 03.03.2003, 21:05

Midva z očetom sva med letom 1992 in 2000 kar veliko naročevala iz USA. Tower Hobbies je šlo kar na veliko, potem pa še Astroflight, Aveox, ESP Batteries, itd.

10 do 14 dni je kar ok. Če se kaj hitro rabi so tu expresne pošte in gre tudi v nekaj dneh.

Glavna blokada pa je naša preljuba carinarnica in njeni preljubi delavci, ki "lepo spoštujejo in upoštevajo" zakone. MMM, kako so mi pri srcu. Povrzročili so mi marsikateri sivi lasek in odžrli kar nekaj živčnih končičev pa še dodobra osušili denarnico (izven zakona...). Res prijazni delavci. K sreči jih zadnje čase ne srečujem pogosto.

Veliko sreče pri carinjenju!

LP
Miha
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 03.03.2003, 21:22

Hvala, glede carine tudi sam upam na najboljse - če carinik zagleda računček, te takoj "zaloti", pa kar lepo plačat! Če račun dobro zapakirajo, jo lahko kar v redu odneseš - potem si mislijo, da je to samo ena malo bolj cudna igračka :wink: K sreči!

(Upam da ni kakega carinika na tem forumu:)

Sicer pa, haby, če si poslal z ladjo, se ne smeš čuditi, zakaj tako dolgo časa rabi pošiljka - če pa si poslal z letalom, so ga pa res nekaj srali.

lp Ales
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

OdgovorNapisal/-a 2Fast&2Furious » 03.03.2003, 22:39

Poslano in plačano je bilo avionsko !

Pol so se neki zgovarjal da je šlo baje z ladjo pa pol da je šlo z avionam ma kr neki so mutili! :wink:

Slovenska pošta pač :roll: :wink:

Eh pustmo zdej to!

Raj upimo da tvoja pošilka uspešno pride v tvoje roke. :)

lp andrej :wink:
2Fast&2Furious

OdgovorNapisal/-a Tigeli » 03.03.2003, 23:23

Brez previsokih "carin" in poškodb pošiljke, seveda!
Uporabniški avatar
Tigeli
Član

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 03.03.2003, 23:31

Poškodba? Da ne bo kak naš carinik dobil kake batine, pol ko bom videl, da je vse v k...., pa še carina :x

lp
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

OdgovorNapisal/-a mihah » 04.03.2003, 00:19

Ena anekdotica recimo (od mnogih):

Iz carine dobim pismo prinesite račun oz. fakturo za pošiljko to in to. Hmm, bila je pošilja iz TH, kjer sem že naročal, ohlala. Torej meni se zdi čudno.

Kličem, razložim, notri mora bit račun.

(Debela) baba reče: "Carinik strokovno pregledal, notri ni nobenega računa!"

Ja more bit!

Ne, ni! Ali vi sedaj dvomite v delo, bla bla bla, bil napizden skratka.

Rule. No. 1: Stranka, "šuti brale"! Nimaš pojma! Mi smo tle ta glavni!

OK, jaz še vedno ne verjamem. Kaj naj sedaj, pošljem pošto V TH, da računa ni bilo zraven? V TH imajo na miljone strank po celem svetu, kako naj sedaj to jaz pojasnim. Nimam številke računa, ... Ma ne, grem jaz na Vič.

OK in pridem ke, v prelepo klimatizirano zgradbo. Sploh ne prvič.

In rečem za kaj se gre. Tista D Lejdi me pusti čakati 20 min, čeprav ni nobene druge stranke. In končno prinese to veleopevano kartonasto šatuljico. In odpre jo ona, ne carinik, ki ga nikjer ni na spregled!

Rule no. 2: Cariniki berejo v svoji sobi tiste revije (preverjeno s strani kolega)

In poglej ga zlomka, račun se skoraj ponudi! Ja fino ne. In gre zadaj, spet čakam in pride carinik tisto malo šatuljico pregleda in jah, nisem videl, ...

Oh, ok mr. nice guy who is always right Carinik, fino to a ne, sem moral klicati, bil sem nadrt, sem moral priti, za pot plačati in sedaj tole?!

OK, in D Lejdi gre na kaso in neki zaračunava. In jaz plačam in gledam debelo na račun. Ponovni carinski pregled pošiljke XXXX SIT. Hmmm!

Rule no. 3: Država mora na račun pridnih carinikov svoje državljane obrat slehernega cekinčka. Vse po zakonu!

Da ne bom predolg, temu in podobnim zgodbicam nisem nikoli prišel do konca. Pisma na carino, ministru, itd. nič ne pomaga. Če se vam kaj takega zgodi, raje požrite slino, (se prekrižajte če ste verni), raztegnite tošlje in odcolajte. Pa pri izhodu pošteno zaloputnite s tistimi vrati, da si date malo duška :D

Naslednjič pa raje z veseljem poglejte novosti v naših modelarskih trgovinah in sproščeno pokramljajte s prodajalcem in ga za boljšo volje še pohvalite, kako v redu in poceni robo prodaja. Čeprav se zdi na prvi hip nekoliko predraga.

No pa lahko noč!
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a ELO » 04.03.2003, 08:05

ja tko je to če se amaterji greste s cariniku bunit....

če se takoj postaviš za malega ljudeka!

drugič vrata zaloputni že ko noter prideš in rezultat bo boljši! predvsem kar se carisnke in poštarske vljudnosti tiče!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a Jaro » 04.03.2003, 08:59

Pozabi ELO!

Oni so oblast. Tud jest sm že meu opravka z njimi.

Večkrat sem naročal iz tujine. Nemčija Anglija, Amerika... Pa sem meu še kar dobre izkušnje, dokler nisem enkrat sm naroču en auspuh pri Tower hobbies. Vse skupi, s poštnino vred, neki čez 30$.

In sm ga dubu, zraven pa še račun z naše ljube carinarnice: 9 000 SIT.

Pa se nism nč lepo obnašal ampak sem kar takoj napisal zelo ostro pritožbo na šefa carinske izpostave pri Pošti Slovenije.

Naslednji dan kličem, da preverim, če je moje pismo prispelo. Seveda je, saj to je naša pošta. Hitra. Ga je dec že meu na mizi. Pa mi je "prijazno" razložil, da oni delajo po zakonu, da ni nobene minimalne vrednosti, ki se ne carini, in da stroški pošiljanja sodijo v carinsko osnovo.

Seveda sem povzdignil glas na forte in mu povedal, da je moj prijatelj, (ki sem bil v resnici jaz :) ) dobil v kratkem dve pošiljki bistveno večje vrednosti pa ni plačal carine. Takoj ga je zanimalo kdo je ta prijatelj in kdaj je to bilo. Seveda mi na pamet ni padlo, da bi mu to razlagal.

Na koncu mi je še dejal, da če se hočem pritožiti, mora biti moja pritožba kolkovana, zraven pa morajo biti še koleki za njihov velecenjeni odgovor. Vsega skupaj nekje med 4 in 5kilo tolarjev. Vse dotlej pa je moj papir brezpredmeten.

Takrat mi je volume narastel že na fortissimo in sem mu povedal še ene dve ne preveč prijazne.

Ene dva dni je trajal, sm se glih mal skuliru, pa pozvoni poštar: "priporočena pošiljka!"

Glej ga zlomka, z žigom carinske izpostave pri Pošti Slovenije. Odprem, notri pa uradni odgovor na mojo pritožbo v smislu, da so obravnavali mojo pritožbo na... z dne... in da so ugotovili, da je bil njihov postopek pravilen in da moram poslati tolk in tolk tolarjev za stroške obravnave pritožbe, takse...

Men pa pritisk spet na 200+ pa direkt za računalnik pa MS Word pa spet dopis. Napisu sem, da sem se posvetoval s svojim odvetnikom, ki mi je svetoval, naj ne plačam ničesar, ker je moja pritožba, kot je že prej ugotovil gospod vodja, brezpredmetna, ker ni bila kolkovana... Na koncu sem se še podpisal z vsemi titulami, ki jih premorem, in pismo prepustil zanesljivim rokam naših poštarjev.

Potem ni bilo od njih nobenega odgovora več.

Zanimivo, kako se pravila in predpisi lahko prilagajajo volji državnih organov a ne? Ma kje to mi žvimo?

U glavnem, jaz naročam iz tujine samo, če neke stvari pri nas ne morem dobiti ali pa če si izračunam, da me bo z vsemi morebitnimi dajatvami stalo manj, kot če kupim pri nas.

Lp,

Jaro
Uporabniški avatar
Jaro

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a ELO » 04.03.2003, 09:11

ravno zaradi tega ker se vsi sprijaznete da so oni oblast je tako kot je!

oni so naši delavci, in plačujemo jih mi! evo ti dejstvo!!!!

in oni imajo pravila ter kodekse, po katerih morajo delovati, da ne govorim o zakonu!!!!

lepo si ti sprintaj zakon o poštnih storitvah, pa kaj o carinskih postopkih, pa tako naprej, in na wc-ju beri to, namesto dnevnega časopisja!

in ko ti on reče da mu nekaj ni treba, mu ti lepo povej da naj premisli,in ko ti še enkrat reče da mu ni treba mu pokaži tapravi člen zakona ter ga povprašaj po zdravju. to moraš storiti s povišanim tonom ali pa z zares hudim sarkazmom!!!

ne vem, pri meni je delovalo, tako na poštah, bankah, sodišču,........

vi pa vsi takoj ateka pa mamico klicat in neke pritožbe pisat!

ma za koji qrac, greš tja pa referenta napenališ...

jaz sem jih napiozdil pa so se mi zapomnili, sedaj dobim marsikatero informacijo pa čeprav mi je dejansko ne bi smeli dati. mislijo da vem več kot sami pa se me bojijo.

elo ma vas rad!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 04.03.2003, 09:18

Elo, če se kaj "čudnega" pripeti na carini, boš ti prvi, na katerega se obrnem, ker vem da imaš kopico izkušenj s tem, kako tele uradne ustanove zjeb.. do kraja :D
Če ne plačam carine, bo tolk več za pivo :wink:

lp Ales
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

Naslednja

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost