elektro motor

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

elektro motor

OdgovorNapisal/-a __666__ » 27.06.2005, 12:42

imam avtomobil Tamiya TL01 in sedaj je notri motorček razreda 540-original.Notri bi dal nekaj močnejšega da bi bil avto malo hitrejši.Zamenjal bi še zobnik.Sedaj je 19 zobov.In zdej me zanima kateri motorček in zobnik mi priporočate.

Imam pa regler LRP Speedy 2.Ima omejitev motorčka na 17 ovojev in 7,2V.

Sedaj pa predlogi.

Najlepša hvala za predloge že vnaprej.

Lp Marko
Uporabniški avatar
__666__
Član

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 27.06.2005, 14:03

Žal nobenega motorja (resnega motorja) ne boš mogel dati noter ker prodajalci regulatorjev ponavadi pretiravajo ob napisanju limita (tisti no limit ne , tisti cenejši regulatorji pa so ponavadi pregreti po cca. 3 minutah vožnje z limitiranim motorjem).

Torej močno dvomim, da bo tvoj regulator zdržal zelo ugoden in zelo kvaliteten 17T ovojen motor, s katerim vozimo v treh državah (slovenija, hrvaška in avstrija).

Tako, da ti bolj predlagam nakup no limi regulatorja prej kot nakup motorja. Imam doma robitronc modified regulator no limit za 59 eur. Motor Reedy 17T pa je 39 eur.

Torej: 98 eur.

Lahko pa prideš k meni, ti posodim motor in greva vozit 5 minut. Če tvoj regler zdrži, ti prodam nov omenjen motor za 39 eur in ti dam 10% popusta zaradi moje zmote!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a DMX » 27.06.2005, 14:26

Najbolje bo, da gres do DEJANA, in tam vse skupaj probas.
Pri Tamiyi TL01 je se en problem,da je motor zelo zaprt in nima dovolj zracenja, in mislim da 6.0 prenos sploh ne mores imeti na tem modelu. To govorim zato ker pri 17T kategoriji imamo omejitev na prenosu 6.0 . Vec informacij o modelu, ki ga imas, ti lahko pove IGOR-mai2sky.

Priporocam ti kateri koli 17T motorcek, za prestavno razmerje pa ne vem kasnega ima Tamiya, in ti ne morem pomagat.

lp Sandi
1/12th scale on CARPET some of the BEST racing in the WORLD to watch.

JOIN US!

Ain't no sunshine
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

Kraj: Rečica ob Savinji

OdgovorNapisal/-a __666__ » 27.06.2005, 15:53

Hm...hvala za odgovore...sicer pa js nimam u mislih tekmovanj ali podobno...s kolegi se vsak večer dobimo na osvetljenem parkirišču in se malo izživljamo z avtki...zdaj gre avto okoli 40km/h rad bi ga pa spravil do kakih 50...mogoče 60...tudi regler sem imel v mislih kupiti LRP Speedy PRO ki nima omejitve ampak ga niso imeli na zalogi...
ja tisto hlajenje motorja je pa res bol švoh...zelo se greje...ampak če boste dali kakšen predlog za motor da nebo predrag in tako...si bom umislil še hladilnik...

TC3...100 evrov...če bi imel toliko denarja bi sigurno takoj prišel po regler in motor...

Če imate še kakšen predlog kar na dan z njim...cena za motorček naj nebo več kot ...recimo 30 evrov..

Hvala lepa

LP Marko
Uporabniški avatar
__666__
Član

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 27.06.2005, 22:13

Žal je 39 eur res best buy ponudba, saj za to ceno lahko dobiš samo še Peak Jaguar (23 eur), kateri nam je hitro zgorel, še posebej pri tvojem avtu,kjer hlajenje bi bistvenega pomena.

Fora je v tem, da je ta motor 17T reedy za 39 eur, tako dober motor, da enostavno več noben motor ne moremo priporočati! S tem motorjem sem zmagal na dirki tipa OPEN na zadnji Hrvaški dirki, kjer je drugi Dražen Merkaš vozil z PEAK David Spashett motorjem z V ščetkami in ceno 99 eur!

Sem pa prepričan, da tvoj regler ne bo izdržal tega motorja, saj je mala zverina!

Če pa si rekel, da si želel kupiti speedy pro potem pa imaš sigurno denar tudi za robitronic regler, ki je po kvaliteti, nastavitvah in hlajenju precej boljši!

Tvoje prestavno razmerje pa je res tema, saj če se ne motim, je Mai2sky kupil eno zadevo, ki je kao nadgranja zobniških razmerij in si le ti zobniki se lomili, in če se ne motim, mu je Roman svetoval za še en zobnik manj ker drugače se bi lomili. Skratka nekaj takega!

Žal je avto s to hitrostjo žal dosegel maksimum. Tudi mislim, da bi ob močnejšem motorju vse skupaj razpadlo!

Tako, kot sem rekel, pa ti dam na voljo vse preizkusit. Le oglasi se v Mariboru!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mai2sky » 27.06.2005, 23:56

Zdravo!

Res je bilo kar je napisal Dejan. Zobniški prenos na TL-01 ni zdržal 17T motorja. Po nekaj vožnjah je vedno pobralo zobnik do motornega zobnika. Vstavil sem tudi Speed getribe (tuning del) in dobil dokaj nizko prestavno razmerje. Slo je hitro a kaj ko je bilo vse prekrhko. TL-01 je pač začetna šasija in se ne more po vzdržljivosti primerjati z boljšimi (beri tekmovalnimi). Tudi cena kaže na to. Je pa zadeva robustna in jo priporočam za začetek. Morda je boljši Robitronic a nimam praktičnih izkušenj.

Lp
Igor
Uporabniški avatar
mai2sky
Član

Kraj: Semič

OdgovorNapisal/-a __666__ » 28.06.2005, 00:11

hm....najlepša hvala za odgovore...
ampak sem se po današnji vožnji in vašimi nasveti odločil da ne bom menjal nič...z 540 motorjem in carsonovimi 2700 celicami gre avto okoli 20 min z polnim gasom..tako da sem kar konkurenčen kolegom ki imajo hitrejše avte ampak se jim celice veliko hitreje spraznejo:)

Hvala lepa še enkrat ker ste se trudili z nasveti

LP Marko
Uporabniški avatar
__666__
Član

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov