Drifting

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

Drifting

OdgovorNapisal/-a Shorty » 04.07.2005, 23:13

Živijo,
mene pa čisto tako informativno zanima koliko uporabnikov msm foruma se kdaj pa kdaj ukvarja z driftanjem (če se sploh kdo :twisted: )...

LP Ine
Slika
Uporabniški avatar
Shorty
Novinec

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kokolo » 04.07.2005, 23:27

jaz ampak z modeli(1:10 in 1:8)
kako pripraviš gume ko greš an drifting???

LP
Gregor
kokolo

OdgovorNapisal/-a TITan » 15.08.2005, 00:01

1) se zavedam da postam v zelllloooo staro debato, samo vseno:

Za driftanje imate 2 možne poti:
-uporaba gumjastih gum slabše kvalitete (prednosti so večja hitrost in vsaj meni malo bolši filing)
-uporaba plastičnih koles/selotejpa/"drift ringov"... (prednosti so da se avto lažje počes postavi, sam men to nekak ni to)

Ker driftanje z RC avti ne poteka ravno tako kot pri pravih (ni mase s premikanjem katere bi lahko kontroliral drift) je potrebno imeti za gumjaste gume zadaj čim trše fedre in primerno trdo olje, pri plastičnih kolesih pa je bolje imeti čim mehkej vse (lažje kontrolabilno). Diferenciali zelo zelo dosti pomenijo pri driftanju. Skoraj obvezno je imeti kuglični vsaj zadni diferencial, kateri mora biti sorazmeroma dosti zategnen. Spredni diferencial je ponavadi bolj prost. Zanimiva kombinacija je tudi kroglični diferencial zadaj in one way spredaj (efekt ročne zavore za igranje se pri nižjih brzinah).

Kar se pogona tiče so elektraši tukaj v prednosti, ker se elektro motor hitreje zavrti in ima navor enak čez večje območje vrtlajev. Kar se elektro motorjev tiče je najbolje imeti nek poceni modifide srednjih ovojev (recimo 13-19). Meni najbolj ustreza 15t ker ima lepo razmerje moči navora ter obratov za driftanje pri različnih brzinah s pravimi prestavnimi razmerji.

Moj setup je TC4 Pro 2 (seveda GM ne Asso), domač regulator, doma (samo ne pri meni doma) navit 15 ovojni motor, graupner C5077 servo, HOT LAPS gume (zelo trde profilirane gumjaste gume) ali pa original GMovi slicksi, 40wt olje v amortizerjih spredaj in zadaj s 2 luknami v amortizerjih, spredaj Tamiya modri fedri, zadaj rumeni fedri, vse na najbolj zunanjih pritrditvenih luknjah. Spredaj je cca. 2° chamberja, 1° toe in-a, zadaj 1° chamberja in 1° toe in-a, karoserija je pa Alfa 156 od GMa.

S takim setupom se da lepo naravnost ga gont in ševedno izvajati dolge drifte. Za bolj pošrek ga postavlati bi rabil dati zadaj trše fedre in olje.
Uporabniški avatar
TITan
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a PRASEC » 20.08.2005, 19:43

Evo zgleda da se jest edini ukvarjam z driftom tle na forumu :twisted:

Najbloljša kombinacija: zadnji pogon - gladek asfalt - pa podn gas :P
To govorim za pravi avto 8)
Uporabniški avatar
PRASEC

OdgovorNapisal/-a kokolo » 20.08.2005, 19:44

a imaš kakšen video??
kokolo

OdgovorNapisal/-a TITan » 11.10.2005, 22:12

PRASEC napisal/-a:Evo zgleda da se jest edini ukvarjam z driftom tle na forumu :twisted:

Najbloljša kombinacija: zadnji pogon - gladek asfalt - pa podn gas :P
To govorim za pravi avto 8)

Za Rudniški rondo zadostuje že 4wd pa slovaške gume :twisted:
Uporabniški avatar
TITan
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a DMX » 27.12.2005, 14:26

1/12th scale on CARPET some of the BEST racing in the WORLD to watch.

JOIN US!

Ain't no sunshine
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

Kraj: Rečica ob Savinji

OdgovorNapisal/-a doggy » 24.01.2006, 23:02

Pozdrav.Svima.Evo moj prvi post na ovom forumu.E da i drifta se sa ovim :D .Moj ponos,jos je u zradi.
Slika
[img:86c2d1f57f]http://img495.imageshack.us/img495/9370/suprasigncopy25cs.jpg[/img:86c2d1f57f]
Uporabniški avatar
doggy

Kraj: Zadar - CRO

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov