opažanje...

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

opažanje...

OdgovorNapisal/-a ELO » 30.08.2005, 16:02

je tudi kdo od vas opazil velik upad v kategoriji 1:10 200mm touring car?

upad se je pričel takoj, ko se je v klasi pojavil tovarniški voznik, katerega zalaganju z informacijami in ostalega s strani proizvajalčeve podpore običajno modelarsko ljudstvo pač ne more parirati...

ne vem, ali gre za politiko proizvajalcev modelov, da v posamezne hobi klase pošljejo svoje tovarniške voznike, ki ostalim tekmovalcem ubijejo voljo do udeleževanja tekem, saj vedo, da se bodo lahko borili le za mesta recimo od 5. dalje... ??

ali pa je kaj drugega v igri, pa da jaz ne vem?

evo, povejte vaša mnenja, pa da vidimo....
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 30.08.2005, 22:46

Gregor res je, da je upadanje kategorije 1:10 200mm TC v Sloveniji. :( :cry:

Mogoče bi trebalo drugo leto 2006 napraviti 1:10 200mm F1 in F2 :?: :idea:

Vozimo - tekmujemo večinoma člani MSM (12), razen treh izjem (Vuga, Dobnikar in Gril). 8)

Da nas je toliko voznikov 1:10 200mm (12 modelov) sem jaz edini krivec (ker sem jih navdušil in med prvimi kupil 1:10). :shock: :oops:
Ne vem pa, kaj se bo zgodili zdaj, ko sem kategorijo 1:10 200mm TC zamenjal za 1:8 IC. :roll:

Člani MSM se ne bojimo 'ELITE' (V.D.G), ker vozimo za svoj užitek, ne pa vendo na rezultat.
Mogoče pa so drugi lastniki (drugih klubov) modelov 1:10 200mm drugačnega mnenja in se mogoče bojijo nas. :(

Tudi naši nekateri člani rajši lovijo ribe (vodne), kot bi šli vozit, drugi (mladinci) lovijo 'kršene' ribe, nekateri gredo samo na dirke, kjer so nagrade in .... :oops: :cry: :?:
Drugi spet menjamo kategorije sredi sezone. :lol:

Sam sem se odločil, da bom vozil samo še na pravih pistah (brez lat), zato je to tudi eden od razlogov, zakaj 1:8 IC. :wink:

Opazil sem tudi, da zelo težko kaj prodaš - cena mora biti zelo nizka (prenizka). :evil:

Kje so svi Impulsi in S705 :?:
Zadnjič spremenil nitro-s, dne 30.08.2005, 23:48, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY X4 2024 Stock - XRAY X12 2025 - BURI 2.2
Tamiya TT-02 - Tamiya TT-02R 21.5T
SANWA M17, RM MT4
Uporabniški avatar
nitro-s

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 30.08.2005, 23:07

Res je, tudi pri naših sosedih Avstrijcih imam občutek, da ni več toliko tekmovalcev.
Jaz osebno bom ostal v tek klasi. 1:8C ti res da adrenalin ob veliki hitrost, je pa vsaj za mene vožnja z njim postala precej monotona. Dosti večji izziv in predvsem občutek nepredvidlijivosti mi trenutno ponuja razred 200mm.
nitro-s napisal/-a:nekateri gredo samo na dirke, kjer so nagrade in .... :oops: :cry: :?:
:

Tako je Stane, pravilno si povedal. :)

Kar se tiče tovarniških voznikov se jaz z tem ne obremenjujem. Če bi si vzel za modelarstvo vsaj toliko časa in treninga, kot sem si letos za tekmovanja v Gran Turisma 4, bi.... :)
V vsem žal ne moreš biti št 1. :wink:
Uporabniški avatar
TomyBoy
----------------------------

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 31.08.2005, 08:33

Mislim da se noben ne bi smel jeziti na tovarniške ali tiste voznike, ki so pač boljši, saj je to zdrava konkurenca in edino to žene vsakega pravega tekmovalca naprej. Tudi jaz vem, da letos nisem bil sposoben premagati Huttera, Finka, ali Reneja, toda na zadnji dirki sem bil vsaj prvič tako blizu, pa še to na njihovi progi! Torej to je samo zagon in to te vleče spet na naslednje dirke!

So pa nekateri, ki pač dirkajo samo zato da bi zmagali, tako se je dogajalo na dirkah na Hrvaškem, kjer smo zato uvedli pokale ali medalje za A (1-10), B (11-20), C, D .... finale. Prvi trije v vseh kategorijah dobijo nagrado! Tako so tudi tisti, ki niso ieli financ ali znanja prišli do nagrade, katero so pač želeli! Pri nas je problem, da nas na kategorijo ne pride več kot 10 voznikov.

V Sloveniji je slabo to, da se kategorije menjavajo iz dneva v dan, eni vozijo prvo to, sedaj drugo, ..... eni takšnemu tempu res ne morejo slediti! Še Roman iz Krapine je rekel, da si želi kupiti nitro, pa sedaj sploh ne vem katerega, saj je rekel, da bo raje počakal ko bo prvo dirko organiziral in bo videl kje jih bo več , .... lahko pa se zgodi da bodo tista večina že takoj kmalu prodajala in kupovala kaj drugega - to je v SLO moda!

Škoda!

To glede boljših tekomvalcev, .... pa ni smiselno razdeljevati skupin. Tudi F1 in F2 se mi ne zdi ok. Jaz bi naredil eno skupino kjer bi A finale in B finale dobilo svoje nagrade in bi nekdo, ki bi se mu posrečilo kdaj na kakšni dirki prišel tudi med voznike iz F1 in bil po mojem bolj srečen kot da je zmagal v F2 za 15 krogov! Vsaj jaz tako razmišljam! Boljše je voziti zadnji v A finalu kot biti orvi v C finalu!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a ELO » 31.08.2005, 08:57

jaz se ne jezim, da ne bo kdo mislil...

meni je to izziv. ni ga lepšega kot gledati svoje čase, ki se približujejo s tekme na tekmo časom jerneja, če se pogovarjamo o naši sceni in kategoriji v kateri vozim....

kar pa se novincev tiče je pa druga zgodba...

in kot vidite, v tej temi odgovarjate zgolj stari mački, od novincev, ki mi sicer o tem govorijo osebno, pa nič...
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a gonzo » 31.08.2005, 09:30

mene to sploh ne moti, jaz grem na tekmo zato, da vozim, in se ne sekiram, če vozim zadnji
lp, matic
-------------
kaj mi bo če sonce sije, štrom me stokrat bol prbije
Uporabniški avatar
gonzo
Naš človek :)

Kraj: Jesenice

OdgovorNapisal/-a grilnet » 31.08.2005, 10:22

AH Gregor ne se trudi. Saj veš da imamo veliko forumskih dirkačev, dirko pa bližje kot iz slike na forumu sploh še videli niso. Je pa dejansko res da odkar je Jernej v 1/10 kategoriji je priljubljenost le te upadla. Torej reklama očitno (ne)uspela. Lahko pa govorite tako ali drigače. Dejstva na štartu so pač dejstva.

LP
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a MaNe » 31.08.2005, 12:05

Dobro si opazil Gregor.
Samega me ne moti, če pridejo kak Vuga, Gril ali Dobnikar na dirko. Malo mam res mešane občutke ko vem da, če jim tehnika nebo odpovedala nebo stopničk. Samo vedno pa jim tudi ne zdrži. Po drugi strani pa mi je v redu, da pridejo taki na dirko, da vidim kolko še mi manjka da bom tako dober kot oni. To je po eni strani motivacija. Osebno raje pristanem na malo slabšem mestu, pa vem da sem zanj dal vse od sebe, kot pa da bi osamljen vodil celo dirko in nato zmagal, BORING.

Upam, da bo ta klasa doživela ponovn vzpon, saj drugače bomo prisiljeni menjati klaso, če bomo želeli vozit.

Res je, da sem se letos bol malo pojavljal na dikah, malo mi že volje zmanjkuje, malo sem razočaran nad avtom, ki me je na skoraj vsaki dirki pustil na cedilu, malo nad vso družbo na dirka, zakaj je že bilo napisano, dosti vikendov se mi je pokrivalo z drugimi dogodki, ki so mi bili pomoembejši,...
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a Jetforce » 31.08.2005, 13:50

Hja..Jas se bom probal udeležiti čimveč dirk ki bodo naslednjo leto v kategoriji 1:10..
Jetforce

OdgovorNapisal/-a vuCa » 31.08.2005, 19:41

UU končno lahko napišem en post. Sam sem reko da se bom letos udeležil vseh dirk ,sem pa na žalost spustil dirko v tolminu, ko sem si fuul želel it odpeljat. Sedaj ko naredim izpit za avto bo to drugače, in bom lahko odšel na katero koli dirko , brez da bi koga prosil in gnjavil če me vzame poleg.

LP
-----------------------------
KO SI 1x NOTER SI
ZA VEDNO NOTER
-----------------------------
Sanwa BLAZER
Mantua Rally ECO

Slika

LP, Matej
Uporabniški avatar
vuCa

OdgovorNapisal/-a slonic » 31.08.2005, 20:39

Vse mora bit dobri in slabi kot na drugih dirkah(formula....itd)saj drugače ta slabši ne vidimo kje smo,saj če bi kar zmagal bi mislil da si dober in potem nebi bilo zanimivo 8)
Sam sem vzel ta hobi kot hobi in na tekme hodim z veseljem do vožnje in če pride dobra uvrstitev je še tolko bolše,saj na tekmi vidiš kje si in kako voziš in svojo vožnjo primerjaš z bolšimi :D

Lep pozdrav vsem in ne bit slabe volje zaradi slabih uvrstitev!
Uporabniški avatar
slonic

Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a Jošt Kozorog » 01.09.2005, 11:51

To z dobrimi in slabimi bi se dalo rešit z kategorijami F! in F2! Problem je edino da je premalo tekmovalcev v 1:8 IC in 1:10 200mm!

Če bi vozil v F2 bi moral vzet v zakup da so tam začetniki in obratno!

mene ta trojka profijev ne moti, edino kar je se bojim da jih oviram :?

so mi pa vsi 3je zgoraj omenjeni vedno pomagali ko sem kaj vprašal tko da so taki ljudje prej v + kot v -!

lp, boštjan
PES KI LAJA, NI ZADOSTI KUHAN... Kitajski pregovor...
Uporabniški avatar
Jošt Kozorog

Kraj: Sežana-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Kalimero » 04.09.2005, 19:43

Ma ne treba da vsam smetaju oni koji su bolji, vi biste trebali od njih učiti, al kako i ja znam Vugu, nije on neki mentor, jer boji se da ga netko skine s stolice!

Al neznam ko je Gril, a Dobnikar čini mi se da samo Elektro klasu vozi, i još i to najviše u astriji! Da niste možda pogrešili?

Čujemo se!

Voli vas,
Kalim!
Ovcu bez gospodara i zimi strižu!
http://www.sintal.si/
Kalimero
Član

Kraj: Ljubljana - Nove Jarše

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov