pomoč pri 1:24 modelih

Vse o modelih na elektro pogon ...

Moderator: Scythe

pomoč pri 1:24 modelih

OdgovorNapisal/-a a_modelarski » 21.07.2004, 12:41

Že dolgo časa razmišljam o nakupu elektro modela velikosti 1:24 in sedaj bi vas prosil za malo pomoči. Sedaj se ukvarjam samo z elektro letali, tako da nimam še nič izkušenj z vožnjo avtov..
Prebral sem oba članka v Timu, kjer opisuje to kategorijo. Zanima me naslednje:

1. A bo letos tudi tekmovanje, ki ga prireja Mibo?

2. Da spremeniš kupljeni model v konkurenčnega za tekmo. Imajo vse modifikacije (oz. večino) pri Mibotu, ali moraš za kaj boljšega iti v tujino?

3. Zanima me tudi, če je še vedno aktualno tiste izboljšave, ki so bile napisane v Timu. Ali sedaj uporablja večina tekmovalcev že močnejše motorje?

4. Ali je dobro posebej kupiti regulator in sprejemnik, ali pa je serijski čisto v redu?

5. Ko sem bral stare topice glede na to temo, sem videl da vsi mažejo gume. To je proti zdrsu ane. S kom je to najbolje mazati? Pa katire gume so boljše (penaste ali gumaste ali plastične ali kere četrte)?

Upam, da ima kdo 10 minut časa, da bi mi odgovoril na ta vprašanja. Če se bom še kaj spomnil bom pa še vprašal.

LP, Andrej
a_modelarski

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Cimer » 21.07.2004, 14:29

Pozdravljen Andrej!

add 1). Tudi letos se dogovarjamo za zimsko tekmovanje z 1:24 modeli, ki ga bo sponzoriral MIBO.

add 2). Vse dele za nadgradnjo v konkurenčen avto imajo pri Mibotu na zalogi, kar nimajo lahko naročiš in ti dobavijo v nekaj dneh.

add 3). Po mojem mnenju je najboljša izbira zamenjava standardnega motorja velikosti 130 z naslednjim večjim motorjem razreda 180. Nič ti ni treba predelovati nosilcev vse luknje odgovarjajo. Problem je tako ali tako kako tako veliko moč spraviti na podlago. Predelave na večje motorje po mojem mnenju ne prinesejo željenih rezultatov, ker so ti motorji premočni.

add 4). Za močnejši motor je pametno imeti ločen regulator in sprejemnik, ker je tisti, ki pride z modelom premalo močan.

add 5). Gume so najbolj pomemben dejavnik pri dobri legi tega avtomobila na dirki. Vsi brez izjeme uporabljamo "pence" različnega izvora. Jaz imam dobre izkušnje s pencami iz Konrada moj sin pa ima odlične izkušnje s "pencami" od Mihe Holca. Mazanje gum je potrebno na drsečih podlagah, na tepihu pa ponavadi ne.

Lep pozdrav,
Luka in Marko S.
Uporabniški avatar
Cimer
Član

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a_modelarski » 21.07.2004, 18:21

Hvala za odgovore. Še nekaj me zanima. A je poleg tega zimskega tekmovanja kjer je sponzor Mibo, še katiro drugo tekmovanje kdaj z 1:24, ali je to edino?
a_modelarski

OdgovorNapisal/-a a_modelarski » 21.07.2004, 18:46

Še nekaj :)

Kot sem videl na slikah imate na tekmah polnilce na 12 V. Kako je to na tekmovanju potem. Ima vsak tekmovalec usmernik ali ima vsak tekmovalec svoj (avtomobilski) akumulator?

Hvala
a_modelarski

OdgovorNapisal/-a Cimer » 21.07.2004, 20:37

Pozdrav še enkrat!

Tekmovanje z 1:24 modeli se odvija v zimskem času, ko modelarji svoje "velike" modele zamenjamo s takimi, ki so dovolj majhni, da gredo v zaprt in ogrevan prostor.
Na tekmovanjih lahko vidiš usmernike in akumulatorje s katerimi polnimo svoje celice. Na tekmovanju je število celic omejeno na 5 Nicd ali NiMh celic. Ker je poraba motorjev zelo mjhna zadošča za polnjenje že mali 12 V/7Ah accu, ki jih modelarji uporabljamo za start bokse ali pa jih ostali uporabljajo za rezervno napajanje za alarmne naprave.

LP
Marko S.
Uporabniški avatar
Cimer
Član

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Elektro.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov