@Miha in Igor:
Volan se ne obnese, vsaj pri meni ne. Težko rečeš nekomu, ja volan je ful boljš,... Vsak ima svoje muhe in samo s tem da probaš prej oboje veš, ali je to zate bolje ali ne. Tako da ne it v neke nakupe komand, ker to eni pravijo da je bolje - prej moraš sam probat. Meni recimo pištola ne odgovarja, ker imam pri tisti poziciji rok na volanu in gasu (pištola) občutek, da nimam vsega pod nadzorom - pod prsti. Saj voziti že znam (sicer kakih 5-10% počasneje na krog - preizkušeno), samo kadar pa pride do ene situacije ko moram avto popravit ko zdrsne, mi pa s pištolo gre samo po svoje, pri ročkah pa hitreje in bolj zanesljivo kontroliram avto.
Sem na 24 urni dirki peljal ene 5-6 ur z volanom, pa se nisem navadil toliko da bi rekel, ja to je pa bolje. No vsaj tako je pri meni...
Stroški in avto - jaz recimo v avstriji vozim že 4 leta. Prvi dve leti sem bil recimo po koncih dirk uvrščen od 3.-6. mesta. Videl pri vožnji je štimalo, ker nisem delal napak, ampak potem sem videl da so boljši od mene zaradi tehnike. Ko sem si še sam rekel, da bom poizkusil z najboljšimi zadevami, mi je to pomagalo doseči tistih 5-10 sekund, ki so mi prej zmanjkale do boljših mest. Še danes pa je tako, da če storim napako (se obrnem ali zaletim s kom), sta 1. in 2. mesto skoraj gotovo izgubljena...
Ko si enkrat na tisti najvišji ravni, potem pač rabiš to opremo da dosežeš rezultat, prej ti ponavadi ne pomaga. Ti pa res lahko pomaga morda to s tem, da veš da maš vse "ta bol" in da lahko nekaj narediš samo še pri vožnji, ker ostalo imaš skoraj enako...
Pri sestavi avta moraš res pazit, da ti po kot komplet služil za tisto kar hočeš. Da ne bo pomote - že vsak srednje dober regler, motor, servo, šasija,...bodo opravili nalogo. Tudi recimo če ne gledaš vsega najboljšega, je lahko to še zmerom zadosti dobro za naše dirke (lahko si s pol manj stroški tako hiter kot npr. jaz ali pa brat). Samo ko pa bo prišlo do tega, da bo treba iz tehnike iztisniti vsak elektron, bo pa rezultat zavisel od tega (predpostaljamo, da sotekmovalec vozi enako dobro). Dokler pa avta ne priganjaš do skrajnosti, pa ne bo noben opazil razlike med selektiranimi in neselektiranimi celicami, "pro" in "sport" motorjem, "pro" in "sport" reglerjem,...
To sem hotel s tem povedat.
lp Ales
lp Aleš
šit, spet imam prav...