x raym18mt

Vse o modelih na elektro pogon ...

Moderator: Scythe

x raym18mt

OdgovorNapisal/-a tintek » 07.05.2006, 21:15

Zdravo!

Sem začetnik v avtomobilizmu sem se malo navdušil za furanje ker sem pogruntal da bencinci nimajo rikverca oziroma so dragi sem malo gledav ta avto...
XRAYM18MT 4wd
http://www.teamxray.com/ (pol pa klikneš xraym18mt)
zanima me če ma kdo kaj izkušenj z tem avtom, kako se obnaša za začetnika in pa kako je z deli in pa karoserijami.

LP Tine
2 avta,
2 avjona,
3 čovne
še helikopter pa to je to
Uporabniški avatar
tintek
Član

Kraj: Cerkno

OdgovorNapisal/-a MaNe » 07.05.2006, 21:22

Avto je zelo dober. Za začetnika je vsekakor primeren saj, je zelo vdržljiv model. Jaz imam zdaj noter brushless sistem od graupnerja in gre avto kot sneta sekira, pobralo mi še ni nobenih zbnikov. Zlomil sem kaj samo takrat ko sem se kam zaletal, pa še to pri veliki hitrosti.

Vse dele imaš na zalogi pri http://www.mantua-model.si
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe
----------------------------

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a tintek » 07.05.2006, 22:25

aha taka je stvar kako je pa kaj z hitrostjo original modela ker uni motor 300 al kok je se mi zdi ful majhen in švoh kolk si pa ti dav za bk motor in regulator take velikosti?
a pa je ta model tudi za po makedamu in po travi ker predusem zato rabim?
a mi lahko kdo lepo prosim pošlje kak filmček na sedejt@gmail.com ?

LP Tine
2 avta,
2 avjona,
3 čovne
Uporabniški avatar
tintek
Član

OdgovorNapisal/-a tintek » 07.05.2006, 22:29

pa še nekaj kako je s temi nastavitvami ker vidim da ma use neki za nastavlat a je to treba dostkrat al ne seveda to ne gre za profi rabo.
2 avta,
2 avjona,
3 čovne
Uporabniški avatar
tintek
Član

OdgovorNapisal/-a Bad-Boy24/7 » 08.05.2006, 11:52

http://www.msm-rc.net/forum/viewtopic.php?t=11369

To je en primeren BK set :twisted: . Drugače pa za preganjanje prostega časa ni boljšega.
Uporabniški avatar
Bad-Boy24/7
Naš človek :)

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a MaNe » 08.05.2006, 14:05

To je filmček:
http://www.mrc-fernitz.at/content/image ... /Truck.mpg

Na filmču majo noter motor 300 in 6 celic, tak da gre s 300 kr hitro.
Za moj sistem sem dal mislim, nekaj več kot 30k sit. S tem, da je regler tudi za krtačne motorje. S tem sistemom mi gre avto tam okoli 50-60 kmh, samo bi še šel več, če bi glavni zobnik menjal.

Če ga želiš vozit po travi, jo boš mogo prej pokosti, pa še pol gre bol tak, ker ni dovol visok. Po pesku gre vredu, samo moraš pazit, ko ti pride kamenček med zobnike. Najbolša podlaga bi bla pomojem steptana zemlja, samo še nisem nikjer našel takega prostora.

Za nastavit pa maš samo trdoto diferencijalov, pozicjo in pa trdoto amortizerov, to pa ni problem.
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 08.05.2006, 14:59

Prejšnji teden sem preiskusil nove model LRP Shark v merilu 1:18. Model je nako velik kot XRAY M18T, vendar ima nekaj bistvenih prednosti:

- konstrukcija je mnogo močnejša
- Že serijsko ima mnogo več kovinskih delov
- Vgrajen je motor velikosti 400
- V model je možno vgraditi večji servo motor standardne velikosti
- Zobniki so popolnoma zaščiteni s plastičnim pokrovom
- Karoserija in šasija se tesno prilegata, zato je notranjost zelo dobro zaščitena pred umazanijo.

Vtisi po vožnji v primerjavi z XRAY-em pa so takile:

Model se obnaša precej podobno. Serijski motor 400 v primerjavi s serijskim motorjem 300 v XRAY-u nekoliko slabše pospešuje, vendar dosega višjo končno hitrost (razmerje je možno prilagoditi z različnimi zobniškimi razmerji).

Vgradil sem standardni servo motor, ki je poceni in mnogo bolj odporen na udarce, kot XRAY-ovi originalni servo motorji, za katare je težko dobiti razarvne zobnike.

V model sem vgradil navaden regulator LRP Runner, ki zdrži vse motorje velikosti 400 (Tudi originalni "tunning" motor). Ta regulator je dovolj zmogljiv tudi za poganjanje večjih motorjev do 18 ovojev, zato je vsa elektrika iz Sharka vključno z volanskim servo motorjem uporabna tudi za modele v merilu 1/10, kar ni zanemarljivo za začetnika, ki razmišlja tudi o naslednjem koraku.

Na modelu nisem spreminjal nobenih nastavitev. Zapeljal sem celo nekaj krogov po veliko Off-road progi, ki jo je prevozil brez težav.

Bisvena razlika med XRAY-em in Sharkom je v tem, da Shark zaradi vgrajenega spoilerja zelo lepo skače in je med letom zelo stabilen, XRAY-a pa vleče zelo "na nos", zato je lepe skoke težko delati. Močna konstrukcija pri Sharku je skoraj nepolomljiva. Najbolj pa mi je bilo všeč to, da po vožnji po zemlji v notranjosti ni bilo niti koščka svinjarije. Zboniki so zaprti, zato do njih ne more nič, kar bi jih poškodovalo.

Shark je vsekakor mnogo boljša izbira za vožnjo zunaj.

Še nekaj o možnostih predelave:

Originalni "tunning" motor velikosti 400 stane 5.990,00 SIT in je mnogo cenejši od kateregakoli brezkrtačnega kompleta. Zmogljivosti modela s tem motorjem so enake brezkrtačnim motorjem. Še hitreje gre model ob uporabi 7-celičnega akumulatorja, vendar je ob tem priporočljivo plastične komponente pogonskega sklopa zamenjati s kovinskimi.

Vozniki v Nemčiji z modeli Shark dosegajo odlične rezultate na tekmovanjih z modeli 1/18, za pogon pa uporabljajo cenene LRP-jeve tunning motorje.

Še nekaj informacij:

http://www.mantua-model.si/artikel.asp? ... e=14:44:58
http://www.mantua-model.si/artikel.asp? ... e=14:57:30
Uporabniški avatar
MANTUA

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Scythe » 08.05.2006, 15:09

bi se dalo kako nardit da bi v SHARKA vgradil motor velikosti 180 (bk) ker sem že nekaj gledal in mi je zelo zanimiv tale model !!!!
Xray T4, X12 RX8, REDS
www.Toprc.eu
Scythe

Kraj: Fram

OdgovorNapisal/-a jozo » 08.05.2006, 15:19

Jaz imam avto od team associateda RC 18 T Factory team. Noter imam mambo 6800 z reglerjem od mambe 25. Avto je pravi mali stroj! :twisted: Po občutku zadevšna leti tam okoli 70-80 km/h, vendar jo je pri taki hitrosti nemogoče kontrolirat. Stvar je odlična igrača kot odliče avto za na tekme. Vozim povsod- trava, asvalt, kaar je pa dež pa ga ruknem v rukzak in odhodim do telovadnice kjer ga nažigam. Skratka odličen avto, razen cena je malo zasoljena...
Team Assocated RC18T Factroy team
+
Mamba 6800
+
Graupner XS 6
jozo
Novinec

Kraj: Ig

OdgovorNapisal/-a 007 » 08.05.2006, 16:03

MANTUA napisal/-a:
Originalni "tunning" motor velikosti 400 stane 5.990,00 SIT in je mnogo cenejši od kateregakoli brezkrtačnega kompleta. Zmogljivosti modela s tem motorjem so enake brezkrtačnim motorjem. Še hitreje gre model ob uporabi 7-celičnega akumulatorja, vendar je ob tem priporočljivo plastične komponente pogonskega sklopa zamenjati s kovinskimi.

Sam pri LRP-ju pa so čarovniki da se navaden motor suče 8000 vrt/volt :shock: ?
Nikoli si nebi mislil..????
Uporabniški avatar
007
Član

Kraj: Veleje

OdgovorNapisal/-a tintek » 08.05.2006, 16:09

Pa se da na tega LRP Shark dat kako tako karoserijo kot jo ima Xray ker ta mi ni ušeč sem pa drugače že gledav ta model sam še vedno se mi bolj dopade xray m18mt.
Kaj svetujete?

LP Tine
2 avta,
2 avjona,
3 čovne
Uporabniški avatar
tintek
Član

OdgovorNapisal/-a tintek » 08.05.2006, 19:42

aja Tyco un filmček mi pa ne odpre piše da quick time ne prepozna tega in ga je nemogoče odpret je kaka varjanta da bi videl kako šiba zadeva.

LP Tine
2 avta,
2 avjona,
3 čovne
Uporabniški avatar
tintek
Član

OdgovorNapisal/-a MaNe » 08.05.2006, 20:19

Čudno, da ti ga ne odpre. Jaz sicer uporabljam BSplayerja, samo vseeno bi ti morlo it.

Sem ti ga pa poslal na mail.
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe

OdgovorNapisal/-a grilnet » 08.05.2006, 21:18

Kolikor vem je Xray vse preveč plastičen.

LP
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a MaNe » 08.05.2006, 22:03

Saj zato pa je tudi dobrih 50€ cenejši od Assota.
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe

OdgovorNapisal/-a tintek » 08.05.2006, 22:08

Nejc najlepša ti hvala sem dobil in mi ni delalo niti v bs ju pač pa v neke starem playerju.
jah stvar je videt de kr šiba an sam kako je pa to kot je rekel grilent da je stvar plastična se tukaj hitro kaj polomi?
Oprostite če težim z vprašanji sam za tako stvarco se mi zdi kr dost cekinov pa nebi rad kupu kr neki da mi bo pol žav :oops:

LP Tine
2 avta,
2 avjona,
3 čovne
Uporabniški avatar
tintek
Član

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 08.05.2006, 22:30

007 napisal/-a:Sam pri LRP-ju pa so čarovniki da se navaden motor suče 8000 vrt/volt :shock: ?

Motor se ne vrti tako hitro ! Več moči ima pri nižjih vrtljajih, na voljo pa je več različnih zobnikov.

Vsi ki ne verjamete si boste model lahko ogledali in priskusili. Za zdaj imam vgrajen serijski motor, ki ima povsem dovolj moči za običajno vožnjo po dvorišču. Hotel sem povedati, da se že z motorjem za 6000,00 SIT da dosegati vrhunske zmogljivosti.

In še na nekaj ne pozabite:

Modeli v merilu 1/18 niso namenjeni doseganju najvišjih hitrosti, ampak divjanju po prostorih omejene velikosti. Vgradnjo premočnih motorjev zelo obremeni celoten pogonski sklop, kar pomeni obvezno vgradnjo kovinskih opcijskih delov. Za hitro vožnjo po večjih površinah so namenjeni modeli v merilu 1/10 in 1/8, ki jih je ob taki hitrosti možno tudi obvladati in ne voziti samo naravnost. Po domačem dvorišču, ki ponavadi ni daljše kot 10m ni mogoče voziti 70-80 Km/h.

Modelarstvo je seveda hobi, ki dopušča neomejeno ustvarjalnost modelarja, v praksi pa se izkaže da modelarji, ki nimajo neomejenega proračuna znajo izbrati model, ki jim bo za najbolj ugodno ceno ponudil največ zmogljivosti.

Povsem normalno je da vsak hvali svoj izdelek, še zlasti če ga je preplačal, zato se je nepotrebno prerekati o tem, kaj je boljše. Začetniki naj najprej preštejejo denar, ki so ga namenili hobiju in si pred nakupom ogledajo in če je možno preiskusijo modele, ki jih zanimajo.
Uporabniški avatar
MANTUA

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MaNe » 08.05.2006, 22:33

Ni za kaj!

Odločit se moraš sam. Jaz sem povedal svoje mnenje. Sicer pri xraju za 50€ dobiš že tudi nekaj alu delov. Najbolj se ti splača kupit alu krdančke, to je edino kar mi je crknilo na avtu zradi premočnega motorja.

Če bi se še enkrat odločal za avto, ki bi ga lahko vozil zunaj, ne vem, če nebi raje kupo kakega 1:10 bugija, ki pride približno isto kot Xray M18T.
Avto mi je enostavno malo premajhen za zunaj.
Za nakup pa sem se končno odločil, ker sem ga dobil zelo poceni, pa še veliko delov je kompatbilnih z xrayem M18 katerega sem imel že prej.
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 08.05.2006, 22:42

Uporabniški avatar
TomyBoy

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a tintek » 09.05.2006, 12:21

In kje bi se dobil kaj takega 1:10 tut jast bi rajš mev kaj takega sam niti ne najdem :?

LP Tine
2 avta,
2 avjona,
3 čovne
Uporabniški avatar
tintek
Član

Naslednja

Vrni se na Elektro.

Kdo je na strani