Začetnik - Vprašanja!

Vse o modelih na elektro pogon ...

Moderator: Scythe

Začetnik - Vprašanja!

OdgovorNapisal/-a mikimiska » 27.09.2004, 11:15

z malim (6let) bi rada njegom model na daljinsko upravljanje (off road jeep) spremenila na elektro pogon..(ker preveč žre navadne baterije). zanima me naslednje;
- a mi je kdo pripravljen to narediti za pameten denar
- se lahko tega lotim sam? kako začeti? kolikšen je strošek? a je bolje kupiti že tako narejen avto?
- koliko časa lahko voziš tak avto na akomulatorje?

dejte mi mal osnovnih info. hvala.
mikimiska

OdgovorNapisal/-a Bor » 27.09.2004, 11:20

Enostavna rešitev: avto verjetno kuri navadne AA baterije. Namesto navadnih kupiš akumulatorske baterije in polnilec (recimo za fotoaparat). Ko se spraznijo, jih napolniš. Za to ni treba nobene predelave.

Kako dolgo lahko voziš, je odvisno od tega, kako kapaciteto kupiš. Pomembno je, da so vsi akumulatorji enaki.

LP, Damjan
Včasih je bolje imeti mir, kot pa imeti prav!
Uporabniški avatar
Bor
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana / Velenje

OdgovorNapisal/-a mikimiska » 27.09.2004, 11:30

a je možno namesto teh baterij dati not kakšen akomulatorček..drgač gre vanj 8 AA baterij; js bi ga nekako predelal na 1 večji akomulator..
a je možno sedanjo napravo za upravljanje zamenjati z kakšno drugo;boljšo...a je treba pol motorje menjat?

hvala za info..
mikimiska

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 27.09.2004, 12:33

8 AA akumulatorjev in polnilec-a za njih se dobi že za 6000-8.000 SIT.
En racing-pack pa stane okrog 20-50 €. Predelava pa še zahteva regler oz. regulator hitrosti od 25 € dalje in el.motor ki pa je tudi od 5-6 €. Potem pa je to potrebno še vse skupaj povezat z komandami, ki pa so spet od 40 € dalje. Za komande je pa spet 8 AA akumulatorjev tako, da si spet na istem, vendar ne vem kako bo otrok 6 let star vozil avto, ki razvije končno hitrost nad 30km/h.

Lep pozdrav, Borcy
Uporabniški avatar
JC Borcy

Kraj: Maribor

Vrni se na Elektro.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov