Ni ovir za povratnika!

Vse o modelih na elektro pogon ...

Moderator: Scythe

Ni ovir za povratnika!

OdgovorNapisal/-a Renault-Clio » 11.11.2004, 18:02

Se mi zdi, da je ni strani, ki je ne bi odprel. Zdaj pa sem našel tole. Zdaj pa se zopet obračam na vas profiči, da mi pomagate in poveste svoja mnenja o tem modelu!
• 100% Pre-built
• Pre-installed 2 channel FM pistol grip radio
• Electronic speed controller
• ‘Mega Peak 3000’ AC/DC delta peak fast
charger
• 1900 mAh 7.2V racing pack
• Pre-painted & trimmed polycarbonate bodyshell
• High power 540-class electric motor
• 14 sealed ball bearings
• Adjustable ball differentials
• Countersunk composite chassis
• Fibreglass reinforced drive belts
• Fully adjustable suspension
• 4 Aluminium constant volume oil fi lled shock
absorbers
• Steel drive shafts
• High grip racing tyres

Combo set
• Car 100% assembled with pre-painted &
trimmed polycarbonate body shell
• 2-channel FM pistol grip radio ready
in stalled & adjusted
• Electronic speed controller
• 1900 mAh 7,2V racing pack
• ‘Mega Peak 3000’ AC/DC delta peak fast
charger
Required for operation
• 8x AA size penlight Ni-Cd cells P1108

Pa še link http://www.protech.be/CatalogComplete2004.pdf. to vse se dobi pri derschweighofer v avstriji za 180 evrov!

Hvala vsem !
Priponke
55192.gif
55192.gif (7.81 KiB) Videno 5013 krat
Varno vožnjo!
Uporabniški avatar
Renault-Clio
Novinec

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 11.11.2004, 18:42

Ja, se eden izmed modelov podobnega ranga kot tisti v mibotu (ce ni celo enak) in pa takih kot so tiste Tamiye srednjega razreda...Kot rečeno, ni to ne vem kaj, je pa za začetek čisto solidna roba, ampak sčasoma jo boš gotovo prerasel (od komande prek reglerja do motorja). Tako da tu je zdaj izbira čisto tvoja - v bistvu katera karoserija se ti izmed teh najbolj dopade :lol:

lp Ales
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA
Naš človek :)

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a IzY_ » 11.11.2004, 18:51

O.K.
Ampak za ta dnar sigurno nikjer ne dobis boljsega :!: :?:
Valda da ni to nek profi model je pa za začetek čist ql. Po mojem ni spet tak šrot kot praviš ti Aleš. Če lahk nabaviš za isti keš bolšega bi te prosu da mi pošlješ vse ponudbe na pm.

LP
Izy
Levi pas to je špas, nč razmišlat samo gass!
Uporabniški avatar
IzY_
Član

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a mihah » 11.11.2004, 19:04

Model poznam iz kataloga Protech.

Ista zadeva kot je pri MIBO tisti Junior Line za 23k SIT.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Renault-Clio » 11.11.2004, 19:27

brez ramere mihah!samo to pa ni res! Ste si prebrali specifikacije? Se pa strinjam z alešom. Razlika je ta, da ima ta elektronski regler un pri mibotu ma pa mehanskega.

Hvala!

LP
Varno vožnjo!
Uporabniški avatar
Renault-Clio
Novinec

OdgovorNapisal/-a mihah » 11.11.2004, 19:57

Se opravičujem! :oops:

Dobiš pa lahko za razliko ohoho regler ;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Renault-Clio » 11.11.2004, 20:58

sej ni panike! Itak pa ste vi bolj izkušeni kot jaz. Samo me morate razumet!Ker izbira je velikanska in vsak zečetek je težak.

LP!
Varno vožnjo!
Uporabniški avatar
Renault-Clio
Novinec

OdgovorNapisal/-a mihah » 11.11.2004, 21:00

To drži.

Še najbolj pa je recimo primerno, da najdeš kolega ali pa nekoga, ki že ima podobno zadevo v tvoji bližini.

Nateravanje na samem rata hitro dolgočasno. Pa recimo s kolegom si lahko delita rez. dele, ipd.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a IzY_ » 11.11.2004, 21:02

Hi

:) Sj midva vbistvu skup kupujeva avto. 8)

LP
IzY
Uporabniški avatar
IzY_
Član

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 11.11.2004, 23:18

IzY_ napisal/-a:O.K.
Ampak za ta dnar sigurno nikjer ne dobis boljsega :!: :?:
Valda da ni to nek profi model je pa za začetek čist ql. Po mojem ni spet tak šrot kot praviš ti Aleš. Če lahk nabaviš za isti keš bolšega bi te prosu da mi pošlješ vse ponudbe na pm.

LP
Izy

Mi pa povej, kje sem pa tako očitno rekel, da je to "šrot" od avta??? :roll:
To pravim, da je pri tej ceni vse približno isti šmorn, da bistvenih razlik ni in jih ne bo. Zdaj o tem "da za ta dnar sigurno ni boljšega" ni smiselno razpravljat, ker enem kitu bo recimo slabsa ta komponenta, pri katerem drugem kaka druga, en bo imel nekaj kar drugi nima in podobno, lahko pa da pri nobenem ne bo razlik v tem kaj vsebuje...če bo tako kot pri zadnji varianti, sem hotel rečt, da si potem samo še izbereš karoserijo, ki ti je najbolj všeč in gasa... :wink:
Zato pa pravim, da če gledaš modele tega ranga, ne boš pri nobenem od njih zadel terne, v končni fazi bi bil pri vsakem od modelov približno enako zadovoljen - velja "kolikor denarja, toliko muzke".
Recimo nekaj stvari pri tehničnih podatkih lahko vsak razbere in se potem vidi, ce ima nek model kaj ključnega za ta denar kar drugi nima. Recimo el. regulator, lezaje in podobno.
Povem pa že zdajle, da so vsi ti kiti RTR ("ready to run) narejeni tako, da delajo dobro samo s tem regulatorjem in s tem motorjem, ki pride zraven. Takoj ko greš v "tuning" (recimo motor), bo potegnilo zraven še regulator, kasneje še boljšo RV napravo, v končni fazi tudi boljšo šasijo ker ta originalna za tiste hitrosti ni več dobra, pa še kaj...potem se pa začne ta pravo veselje :lol:

lp Ales
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

kr nekaj

OdgovorNapisal/-a IzY_ » 11.11.2004, 23:45

Zdravo!

To itak da bo pol kasneje treba na kaj jačega prešaltat pa nadgrajevat pa to ampak verjetno tudi ti nisi začel z nevem kako dobrim in nevem kako dragim avtom. Moraš razumet da smo začetniki, študenti z omejeno vsoto $$$ in kupujeva nekaj bolj za hobi. Da govoriš o šrtotu sem pa dobil občutek ko si reku da ni nevem kaj . Mogoče sem te narobe razumel.

LP
IZY
Uporabniški avatar
IzY_
Član

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 12.11.2004, 07:07

Torej da še jaz povem svoje iz lastnih izkušenj. Prodajam CARSON-a CE-4 v kompletu začetniški model, ki ga samo vklopiš in voziš. Lahko po želji kasneje menjavaš ležaje, motor, komando, servote, karoserijo,.. Torej za začetek prek preveč za malo dnara (manj kot sem jaz dal v trgovini) in to takoj (ne rabiš hodit v Austrijo in nabirat km kr se je benzin podražil tako da se vsak liter pozna pri končni ceni), lahko pa si kupiš profi model katerga boš moral sam sestavit (ne obstajajo RTR verzije (ni zanimivo)), in hitro prideš na 500-600€. Tako da razmišljat nimaš kaj dosti. Mene osebno je komplet avto pred tremi meseci stal 220€ prodajam pa ga za 180€ čeprav j bil petkrat vožen. Ampak šola je šola (nekaj stane). Zato je najdražji tale hobi v štartu ko moraš vse kupit.
Za izbiro modela se odločita sama, ker vesta kaj pričakujeta od tega hobija, vendar če je denar problem nevem kako vama bo potem "lahko" dat iz žepa 50€ za accupack z katerim zvoziš "5-7min" vožnje.

Pa lep pozdrav, Borut

P.S.: če vaju zanima model PM
Uporabniški avatar
JC Borcy

Re: kr nekaj

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 12.11.2004, 09:27

IzY_ napisal/-a:Zdravo!

To itak da bo pol kasneje treba na kaj jačega prešaltat pa nadgrajevat pa to ampak verjetno tudi ti nisi začel z nevem kako dobrim in nevem kako dragim avtom. Moraš razumet da smo začetniki, študenti z omejeno vsoto $$$ in kupujeva nekaj bolj za hobi. Da govoriš o šrtotu sem pa dobil občutek ko si reku da ni nevem kaj . Mogoče sem te narobe razumel.

LP
IZY

Seveda nisem začel z dragim avtom - pravzaprav sem kupil čisto osnovni model z zadnjim pogonom, ki ni imel niti amortizerjev, diferencialov, lezajev,...Sem pa potem ko sem nadgrajeval zmetal toliko še ekstra za boljši motor, regulator, polnilnik, baterije in komando, da bi bilo sigurno ceneje, če bi že v štaru kupil kaj boljšega. Bilo je pa tako, da sem zase vedel, da se bom s tem hobijem ukvarjal dlje časa, pa sem šel pač po tej "dražji" poti (kar bi si lahlko prišparal). Za vaju ne vem ali imata ambicije dlje ostati pri avtomodelih ali ne, ampak če je tako, potem vama priporočam da razmislita o čem boljšem že na začetku, da ne bo tako kot pri meni. Če pa nista sigurna in bi na začetku rada samo videla kako to gre, pa je ta kit, ki ga gledata dobra izbira.

lp Ales
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

OdgovorNapisal/-a Renault-Clio » 12.11.2004, 10:01

Vse je to lepo in prav.Ampak, ko je izy že napisal, sva študenta z limited $$$! Takoj od začetka se ne misliva profesionalno ukvarjat z vsem tem. Rada bi nekje začela in ta komplet nam to omogoča. Ni ne vem kaj, ma pa že nekatere komponetnte, ki so kar dobre. Glede podražitve bencina, bi rekel to, da študiram v mariboru in mi je veliko bližje skočit v avstrijo, kot pa v logatec iz Črnomlja.

Hvala!

LP
Varno vožnjo!
Uporabniški avatar
Renault-Clio
Novinec

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 12.11.2004, 11:26

No sej pravim, zato pa je ta komplet ki ga gledata dobra izbira! :wink:
btw: sem tudi sam student z limited $$$, samo sem ze toliko noter da dam skoraj ves prihranek ki ga zasluzim/dobim v modelarstvo, zaradi cesar tudi mene ze kar malo glava pece :lol:

lp Ales
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

OdgovorNapisal/-a DMX » 12.11.2004, 11:58

DobnikarA napisal/-a:samo sem ze toliko noter da dam skoraj ves prihranek ki ga zasluzim/dobim v modelarstvo, zaradi cesar tudi mene ze kar malo glava pece :lol:

lp Ales

Sma ze dva :lol: :lol:

lp SANDI 8)
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

Kraj: Rečica ob Savinji

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 12.11.2004, 16:50

Ker se ne ukvarjam z električnimi avtomobili, ne morem svetovati dobrega nakupa, lahko pa napišem nekaj najbolj pogostih razlogov, zaradi katerih začetniki (ponavadi prekmalu) odnehajo z modelarstvom.

1.) Cena modela

Cena modela je zelo pomembna za vse, ki imate na voljo omejena sredstva, zato je pri ceni modela treba upoštevati predvsem ceno vožnje ! Model imamo zato, da ga vozimo in ne zato, da stoji na polici (kot se to dogaja z modeli večine uporabnikov foruma).

Cena vožnje torej pomeni življenjsko dobo gum, potrošnega materiala in dobavljivost rezervnih delov, ceno goriva in ceno akumulatorjev za električne avtomobile. Pred nakupom se je treba izvedei vsaj, koliko časa se model vozi s priloženim akumulatorjem in koliko časa se ta akumulator polni, s priloženim polnilcem koliko stanejo dodatni in/ali zmogljivejši akumulatorji, ter hitrejši polnilci.

2.) Tehnična podpora

Vse trgovine trdijo, da za svoje modele zagotavljajo rezervne dele (vsaj jaz ne poznam nobene, ki bi razglašala, da rezervnih delov nima). O resnici se lahko prepričate na dva načina:

a.) Nekdo, ki ima enak model in ga poznate naj vam pove kako je z dobavljivostjo rezervnih delov.

b.) Pred nakupom mrate OBVEZNO v trgovino in se sami prepričati kakšna je tehnična podpora, saj ste lahko v nasprotnem primeru lahko kasneje razočarani.

Model je pač zahteven tehnični izdelek, ki ga ni mogoče kupiti iz naslonjača, prek interneta ali kataloga, ampak si je za nakup treba vzeti čas, sicer se lahko tudi ugoden nakup (pri katerem prihranite nekaj 1.000,00 SIT) sprevrže v stran vržen denar (za katerega razglašate, da ga nimate v izobilju !).

Vse to velja tudi pri nakupu rabljenega avtomobila, pri katerem morate biti pozorni tudi na vse obrabljene ali poškodovane dele, ki jih je treba zamenjati.
Uporabniški avatar
MANTUA

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a IzY_ » 12.11.2004, 18:39

Ja vse to je res ! in verjemi da sem se pozanimau maksimalno glede tega nakupa, prav zato se mi zdi avto dober nakup.

Lp
Izy
Uporabniški avatar
IzY_
Član

OdgovorNapisal/-a grkman » 12.11.2004, 19:52

Pozdravljeni!

Imam podoben model kot ga je navedel Renault-Clio na začetku.Tech 10 electric ki ga imajo v Mibomodeli.Kupil sem ga lansko leto decembra.Zamenjal sem že motor,regler, dokupil polnilec ki polni baterije velikosti AA,dvoje akumulatorje,sedaj pa po internetu iščem primeren polnilec in baterije.Čez nekaj časa nameravam kupiti tudi novo RV napravo,drug model,orodje.Čeprav nisem zelo izkušen ti priporočam da ne kupiš RTR seta, saj boš čez nekaj časa začel dokupovati boljše stvari.
Zadnjič spremenil grkman, dne 12.11.2004, 23:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
grkman

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a IzY_ » 12.11.2004, 23:45

Zivjo!

Ampak to niisti model kot v mibotu. Je novi iz kataloga 2004. Ta model že ima elekt. regrer, aluminijaste mortizere, fm sprejemnik, ima za boljse baterije in boljsi polnilc. Kar se pa motorja tiče pa sploh ni nek velik strošek ker se jih dobi že od 5 jurijev naprej.
karoserija je verjetno ista, vsa razlika pa je v tem da ima ta nekaj komponent boljših.

LP
Izy
Uporabniški avatar
IzY_
Član

Naslednja

Vrni se na Elektro.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov