Pozdravljeni,
odločil sem se, da napišem vtise svoje letošnje tekmovalne sezone z novim SERPENT-om 950.
Letos smo po več letih ponovno dobili v Sloveniji distributerstvo SERPENT-a (Top-modeltehnik), kar pa ni bilo lahko. Postal pa sem tudi Serpent-ov tovarniški voznik.
Aprila sem dobil preko slovenskega distributerja avto 950 in motor NovaMega MS. Takoj, ko sem sestavil avto, sem vedel, da bo uspešnica.
In začela so se testiranja: vsak vikend, po cele dneve...kar precejšnja zaloga, toda bil sem zadovoljen, ker sem videl, kaj vozim - najhitrejši avto do zdaj. Iz treninga v trening sem bolj spoznaval avto in bil hitrejši. Ob tem pa nobenih težav, pa čeprav nisem imel vedno časa, da bi avto razstavil na koščke (kot delam po navadi). Samo namazal ležaje in gremo.
Toliko treningov pa sem opravil predvsem zato, ker sem se pripravljal na evropsko prvenstvo v Švici konec maja. Pred mano je bil samo en cilj - najmanj finale! Na koncu pa izvrstno 2. mesto z nekoliko grenkim priokusom, zaradi 4s zaostanka za 1. po 45min finala...in prvi Serpent.
Na prvestvu pa sem imel tudi izvrstno tovarniško pomoč Serpenta: Michael Salven (mehanik v polfinalu in pomoč pri nastavitvah), Karl Heinz Meister - KHM (mehanik v polfinalu in finalu, ter mojster za motor) in Rene Cornella (mehanik v finalu).
Fantje so bili res enkratni, ne samo po znanju, temveč po odnosu, ki so ga imeli do mene. Fantastični!!!
To je bila prva dirka z 950. Popoln uspeh!
Naslednja pomembna dirka pa je bil EFRA GP v Luksemburgu. Nisem bil namenjen tja, toda na prigovarjanje iz Serpent-a sem le šel, čeprav sem mislil, da bo težka, ker nisem še nikoli bil tam. Na koncu pa kljub težavam v finalu 3. mesto. Spet super!
Med ostalim sem seveda vozil še DP, kjer sem zmagal vse odpeljane dirke. Na začetku DP sem vozil še z Vector-jem 2000, zadnji dve pa z 950.
Če poiščem, kje so bile težave na avtu, ne vem, če so sploh bile.
Najbolj pomembno je, da je avto čist !!! Predvsem ležaji, ki so resda delikatni, a do danes nisem zamenjal niti enega ! Bo že držalo, da je avto tak, kakršen je gospodar.
Opcijski deli:
Izprobal sem vse. Od push-roda do zadnjega vijaka.
Od vseh uporabljam redno zadnjo večjo jermenico 51Z, ker je avto nekoliko lažji za vozit (s hudim motorjem) in nov servo-saver (različni ackerman koti). To je pa tudi vse.
Če vam bo kdo govoril, da so nujni nekateri opcijski deli, se laže: tudi za dobrega voznika je že čisto serijski avto perfekten.
NovaMega MS: z eno besedo enkraten. Dovolj močen in zanesljiv. Če povem samo, da sem z njim vozil na EFRA GP v Luksemburgu, pa se ga dobi v trgovini...
Bistvo vsega pa je: ne nasedajte nevednim, ki vam bi radi vsilili opcijske dele, čeprav jih niso sploh izprobali! Pa tudi če so jih, najprej sami poskusite serijski avto, šele potem (če ne boste popolnoma zadovoljni) poskusite kaj dodelati. Drugače boste samo denar stran metali, namesto da bi ga porabili za kakšen trening več, ki bo zagotovo več pomagal kot pa opcijski del!
Enako velja seveda za ultra turbo extra in ne vem še kakšne motorje. Če ste novi v tem področju ne kupujte močnih motorjev, ker boste počasnejši !!! Z drugimi besedami: ne boste mogli izkoristiti motorja in bo motor vozil vas namesto vi njega!
Za konec pa: vodilna misel v SERPENT-u je, da mora tovarna stati kupcem ob strani in jim pomagati. Tako tudi dela in bo delala Serpent Slovenija in nudila brezplačno tehnično podporo svojim zvestim kupcem na raznih tekmovanjih.
lp
Jernej