Vprašanja in odgovori za ZAČETNIKE

Vprašanja in odgovori za začetnike ......

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 16.12.2004, 21:18

Vzameš lahko katerikoli sprejemnik samo od iste firme mora bit kvarc

kaj misliš letet ti bomo lažje svetovali glede sprejemnika
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a rok-y » 16.12.2004, 22:24

letet mislm za začetek parkyja za naprej pa še ne vem mogoče kakšn f5j
----------------------------
Uporabniški avatar
rok-y
Naš človek :)

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a rok-y » 16.12.2004, 23:04

verjetno bom kupu tole http://www.dmt-modellsport.at/smartshop ... 20Mhz_AND_{EOL}&categoryId=3
pa tole
http://trgovina.mibomodeli.si/izpis_kat.asp?sifra=18 alpha 835s
pa enga od teh kvarcev
http://trgovina.mibomodeli.si/izpis_kat.asp?sifra=42
a je to v redu izbor al bi blo treba kako drugač?
Uporabniški avatar
rok-y

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 16.12.2004, 23:13

:D to bo delovalo
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a rok-y » 16.12.2004, 23:16

po pa dobr sej ubistvu pol samo še servote dam bv avijon pol pa lohka že letim
Uporabniški avatar
rok-y

OdgovorNapisal/-a rok-y » 16.12.2004, 23:19

pa še neki al se mi bol splača kupt v dmt-ju pa plačam 99 e + poštnino
al bol pri topmodeltehniku
Uporabniški avatar
rok-y

OdgovorNapisal/-a mihah » 17.12.2004, 00:01

Predlog:

Pomisli kako bo v primeru okvare. Garancija, servis, stroški pri tem, ... ;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a rok-y » 17.12.2004, 00:06

ok to maš prov ja samo amjo v topmodeltehniku smotano poštnino k moraš vse plačat kar ti recimo v mibotu ni treba če je več kot za 25000 blaga
Uporabniški avatar
rok-y

OdgovorNapisal/-a mark8o7 » 17.12.2004, 14:53

glede poštnine za po Sloveniji, pride največ jurja, tko da je to relativno malo, bolj točno je pa tule http://www.posta.si/Namizje.aspx?tabid=95
mark8o7
Član

Kraj: Gorenjska

PA še eno vprašanje o motrojih

OdgovorNapisal/-a balonko » 18.12.2004, 11:17

Rabil bi nasvet okoli motorjev. Sem pred nakupom motorja za Trenerja 40 pa me zanima kaj svetujete. V trgovini mi je prodajalec raje kot OS la 40 svetoval motor Thunder Tiger, ker naj bi bil za dalše časovno obdobje boljši zaradi vležajene osi. Ker sta cenovno tam tam bi me zanimalo kateri motorji imajo ležaja in kateri ne - vem da od OS-a serije višje od LA naj bi to mele kaj pa mvvs in ostali.
hvala in lp tomaž
balonko
Novinec

OdgovorNapisal/-a Chinks » 18.12.2004, 12:16

Balonko MVVS 6.5 ccm je uredu motor in ima dva ležaja. Potrebno pa je ta motor pred uporabo podret in ga temeljito oprat, saj je velika verjetnost, da je v njem še polno opilkov. La os še nisem imel sem pa slišal same pohvale.
Thunder tigra sem imel pa sem imel z njim manjše probleme in še za mnogo istih primerov sem slišal. Problem je v konrta igli, ki se zaradi vibracij rada odvija. Ko to zadevo odpraviš je ta motor prava zverina.
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a frcac » 18.12.2004, 14:50

Chinks napisal/-a:Thunder tigra sem imel pa sem imel z njim manjše probleme in še za mnogo istih primerov sem slišal. Problem je v konrta igli, ki se zaradi vibracij rada odvija. Ko to zadevo odpraviš je ta motor prava zverina.

Ma res ne vem od kje vam tole "motoroznanstvo". Imel sem več Thunder Tigre motorjev - od .15 GP pa do .46 PRO. Vsi so bili popolnoma neproblematični. Kot prvo, jih ni ob nakupu potrebno podirati in z njih stresati opilkov, kot drugo sem jih zmeraj vžigal na prst, kot tretje delajo tudi na gorivo brez nitrometana. Kontra igla se mi na GPjevemu Easy Sportu in kasneje Extri .40 na motorju TT .46 PRO ni niti enkrat odvila - pa sem pokuril na motorju več kot 30l goriva in z modeli naredil dobrih 200 poletov. Iglo nizkih obratov sem nastavil samo nekajkrat.

Motorji imajo to posebnost, da glavno iglo v nasprotju z znanimi dvemi obrati za začetek odvijemo samo obrat, po pripiranju igle za dosego lepih obratov pa prideš sredi poletja in na 10% nitrometana na samo 3/4 obrata. Naj povem še to da mi je TT .46 PRO skoraj 3 kg težkega Easy Sporta s propelerjem Bollyprop 10.5 x 6.5 odvlekel v piko - tako da je po moči popolnoma primerljiv z OS .46 FXom.

Vsega tega nisem slišal, to vem iz lastnih izkušenj :!:

Lp, Sašo
Uporabniški avatar
frcac

Kraj: Godovič

OdgovorNapisal/-a Chinks » 18.12.2004, 17:48

frcac napisal/-a:
Chinks napisal/-a:Thunder tigra sem imel pa sem imel z njim manjše probleme in še za mnogo istih primerov sem slišal. Problem je v konrta igli, ki se zaradi vibracij rada odvija. Ko to zadevo odpraviš je ta motor prava zverina.

Ma res ne vem od kje vam tole "motoroznanstvo". Imel sem več Thunder Tigre motorjev - od .15 GP pa do .46 PRO. Vsi so bili popolnoma neproblematični. Kot prvo, jih ni ob nakupu potrebno podirati in z njih stresati opilkov, kot drugo sem jih zmeraj vžigal na prst, kot tretje delajo tudi na gorivo brez nitrometana. Kontra igla se mi na GPjevemu Easy Sportu in kasneje Extri .40 na motorju TT .46 PRO ni niti enkrat odvila - pa sem pokuril na motorju več kot 30l goriva in z modeli naredil dobrih 200 poletov. Iglo nizkih obratov sem nastavil samo nekajkrat.

Motorji imajo to posebnost, da glavno iglo v nasprotju z znanimi dvemi obrati za začetek odvijemo samo obrat, po pripiranju igle za dosego lepih obratov pa prideš sredi poletja in na 10% nitrometana na samo 3/4 obrata. Naj povem še to da mi je TT .46 PRO skoraj 3 kg težkega Easy Sporta s propelerjem Bollyprop 10.5 x 6.5 odvlekel v piko - tako da je po moči popolnoma primerljiv z OS .46 FXom.

Vsega tega nisem slišal, to vem iz lastnih izkušenj :!:

Lp, Sašo

Sašo imam tri želje:
1 Da v bodoče bolj podrobno prebereš tekst, če še ne boš razumel preberi dvakrat, itd....(Glede podiranja sem napisal za MVVS!!!!!)

2 Da bi imel tako srečo kot ti!!!!!

3 Prosim že sedaj upoštevaj napisano v prvi točki. HVALA!

Spodaj napisano zate ne velja, razen podpisa :!:
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

OdgovorNapisal/-a frcac » 18.12.2004, 17:54

Vem da si glede podiranja napisal o MVVSih (pri TTjih to ni potrebno), jaz sem samo dal svoje izkustveno mnenje o TT motorjih ne pa "rekla kazala" problemih. Kar se pa tiče sreče z motorji je pa to mogoče samo previdnost in zdrava pamet - pa upoštevanje navodil za uporabo. Samo toliko... Pa ne skočt tako pokonc drugič, nč slabga hotu :lol:

Lp, Sašo
Uporabniški avatar
frcac

OdgovorNapisal/-a Andrej Bučar » 18.12.2004, 18:44

Popolnoma se strinjam z Sašotom.Dodal bi še informacijo za "Balonkota":
Imel sem Trenerja 40 in gor OS 46 LA.Rezultat:Nobenih težav nikoli.
Imel sem naslednjega trenerja z MVVS 6,5 kubikov.Rezultat:Težave pri vžigu,nato pri nastavitvi obratov,nazadnje je v zraku zelo rad (crknu).
Tako sem prišel do spoznanja:Malo denarja malo muzike!

L.P.Andrej
"STORM TROOPER OF THE SKIES"
Uporabniški avatar
Andrej Bučar
Član

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Chinks » 18.12.2004, 20:44

frcac napisal/-a:
Ma res ne vem od kje vam tole "motoroznanstvo". Imel sem več Thunder Tigre motorjev - od .15 GP pa do .46 PRO. Vsi so bili popolnoma neproblematični. Kot prvo, jih ni ob nakupu potrebno podirati in z njih stresati opilkov

Lp, Sašo

Sašo še 4 želja:

4 Ko daješ replike večkrat preberi tudi svoje mejle, da boš sploh vedu kaj si napisu :!:

Pa ne mislt, da ti hočem kej slabga :wink:
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

OdgovorNapisal/-a frcac » 19.12.2004, 10:55

Mogoče še peta želja, Dr. Činko?

(tu mač)

Še enkrat - s TT motorji imam ZELO dobre izkušnje. Za dober tek motorji ne potrebujejo domačega mojstra (torej odpiranja pred delovanjem kar je v nasprotju z garancijskimi pogoji), vsi so mi lepo vžigali in dosegli pričakovanja. Posebej na 10% nitro gorivo sem bil z njimi izredno zadovoljen, čeprav se ne pritožujejo veliko če notri zliješ kakšno drugo župco. Višja ko je vsebnost nitrometana hladnejša mora biti svečka zaradi predčasnega vžiga - se je pa mojemu .46 PRO nad 15% nitrota dobsedesno odpulilo.

Konkretno za Balonkota - če je motor proizvajalca TT serije GP ima drsni lažj motorne gredi in uplinjač z eno iglo (analogen z OS LA ali včasih FP serija), če je pa motor izvedbe PRO ima dvakrat uležajeno motorno gred in dvoigelni uplinjač (analogno OS seriji FX). Posebej z motorji serije PRO imam odlične izkušnje - in ti jih lahko samo priporočam.

Lp, Sašo
Uporabniški avatar
frcac

OdgovorNapisal/-a TECHNiC » 19.12.2004, 17:55

Danes sem pobrusil sprednjo letvico in moram reči, da sem zelo zadovoljen s svojim delom. :D Ampak problemi mi pa ne dajo miru! :lol:

Ko sem brusil naletno letvico, sem še malo pobrusil oplato, tako, da je malo bolj ploščata. No, pa sem kar krilo skeniral iz obeh strani, tako, da se vidi prerez krila.

Tako zgleda od znotraj:
Slika

Tako pa od zunaj:
Slika

Zdaj me pa zanima, če bo to zelo vplivalo na letalne sposobnosti modela?

LP!
LP, Tomaž
Uporabniški avatar
TECHNiC

Kraj: Senovo

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 19.12.2004, 18:04

NE :D kar brez skrbi
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja