Moderator: blisk
Chinks napisal/-a:Thunder tigra sem imel pa sem imel z njim manjše probleme in še za mnogo istih primerov sem slišal. Problem je v konrta igli, ki se zaradi vibracij rada odvija. Ko to zadevo odpraviš je ta motor prava zverina.
frcac napisal/-a:Chinks napisal/-a:Thunder tigra sem imel pa sem imel z njim manjše probleme in še za mnogo istih primerov sem slišal. Problem je v konrta igli, ki se zaradi vibracij rada odvija. Ko to zadevo odpraviš je ta motor prava zverina.
Ma res ne vem od kje vam tole "motoroznanstvo". Imel sem več Thunder Tigre motorjev - od .15 GP pa do .46 PRO. Vsi so bili popolnoma neproblematični. Kot prvo, jih ni ob nakupu potrebno podirati in z njih stresati opilkov, kot drugo sem jih zmeraj vžigal na prst, kot tretje delajo tudi na gorivo brez nitrometana. Kontra igla se mi na GPjevemu Easy Sportu in kasneje Extri .40 na motorju TT .46 PRO ni niti enkrat odvila - pa sem pokuril na motorju več kot 30l goriva in z modeli naredil dobrih 200 poletov. Iglo nizkih obratov sem nastavil samo nekajkrat.
Motorji imajo to posebnost, da glavno iglo v nasprotju z znanimi dvemi obrati za začetek odvijemo samo obrat, po pripiranju igle za dosego lepih obratov pa prideš sredi poletja in na 10% nitrometana na samo 3/4 obrata. Naj povem še to da mi je TT .46 PRO skoraj 3 kg težkega Easy Sporta s propelerjem Bollyprop 10.5 x 6.5 odvlekel v piko - tako da je po moči popolnoma primerljiv z OS .46 FXom.
Vsega tega nisem slišal, to vem iz lastnih izkušenj![]()
Lp, Sašo

frcac napisal/-a:
Ma res ne vem od kje vam tole "motoroznanstvo". Imel sem več Thunder Tigre motorjev - od .15 GP pa do .46 PRO. Vsi so bili popolnoma neproblematični. Kot prvo, jih ni ob nakupu potrebno podirati in z njih stresati opilkov
Lp, Sašo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost