Napisal/-a Lojz » 17.06.2013, 21:06
Pozdravljeni,
ETS Avstrije je za nami. Bila je super izkušnja in imeli smo se res odlično. Kar se rezultatov tiče pa našim kilometrinam primerno glede na to, da se na takih tekmovanjih zberejo v povprečju kar dobri in izkušeni tekmovalci. Z Janom sva vsak v svoji kategoriji pokazala, da znava narediti kar hiter krog a na konstanti še obema malo manjka, da bi se prebila kam višje. Tudi Andrej, Stane in Simon so se dobro borili in uživali v napetih bojih.
Sam sem bil s svojo kačo ERYX precej zadovoljen saj je dobro vijugala po tej zaviti progi. Seveda sem imel nekaj pomoči od tovarniških voznikov, od katerih sem dobil kopico dobrih nasvetov za set-up.
Oprijem je bil odličen dokler ni v soboto zjutraj rahlo rosilo in se je vlažnost v zraku povzpela iz 45% na 60% takrat so časi krogov padli za kako sekundo in pol. Sprememba v oprijemu nam je povzročila kar nekaj preglavic saj je po ponehanju dežja pričela vlažnost počasi spet padati in iz vožnje v vožnjo je bil boljši oprijem. Zato nismo vedeli kako pripraviti avtomobile za naslednje kvalifikacije. Tu se je pokazala prednost izkušenih voznikov, ki so tudi v teh pogojih uspeli pripraviti svoje avtomobile optimalno.
Glede na to kako dobro sem se imel na dirki se že veselim finala ETS pri g.Hudy-u v Trencinu prihodnji mesec.
PS: hvala Dejanu za lepe slike, upam, da bo on objavil še kaj več.
LP, Lojz
- Priponke
-

- DSC08534.JPG (107.62 KiB) Videno 3693 krat
Xray-REDS-Sanwa