ALPE ADRIA POKAL 2.DIRKA

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

ALPE ADRIA POKAL 2.DIRKA

OdgovorNapisal/-a freestyle » 30.05.2004, 21:20

LEP POZDRAV! PRAVKAR SEM PRISEL DOMOV IN VAM BOM PRISPEVAL PRVE
UTRINKE IZ DIRKE. REKEL BOM TAKO ORGANIZACIJA SREDNJA STVAR,
VOZNJE NASIH PILOTOV ABSOLUTNO ZELO ODLICNO PIKA NA I.
VOZILO SE JE TRI KATEGORIJE 1/8RALLY A.B,C 1/8PISTA TER 1/10.
PREIDEMO K DAJSTVU,V VSEH KATEGORIJAH SMO POBRALI 1.MESTA,
TER TUDI V RALLY VSE TRI GRUPE A,B,C ZMAGALI,KAJ CEM RECT
SANJSKA DIRKA ZA SLOVENCE,NESMEM IZPUZTIT GLAVNEGA JUNAKA
TAKO BOM DEAJAL VSI SO JUNAKI A NAS BRZI JE PA LEGENDA.
ZMAGAL JE 1/8C S SAMO ZADNJIM POGONOM,TER IMEL 15 KROGOV PRED
DRUGIM UVRSCENIM.VPRASANJE ZA NASEGA SAMPIONA NAKOGA PA
MISLITE,DA MISLIM PA VALDA JERNEJA,A BI PRREHITEL NASEGA JUNAKA,
BREZ PREDNJEGA POGONA? HVALA ZA CIMPREJSNI ODGOVOR, JEST VAS
POZDRAVLJAM,KER GREM DAT NEKAJ POD ZOB.

L.P FREESTYLE
freestyle
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a freestyle » 30.05.2004, 21:39

PREJ SEM POZABIL DIRKA SE JE ODVIJALA PRI NASIH SOSEDIH
V ITALIIJI,NATANCNO V CERVIGNANU CIAO.
freestyle

OdgovorNapisal/-a tejko11 » 30.05.2004, 21:47

Burek :D obstaja tudi funkcija na tipkovnici "Caps Lock" in se da pisat z majhnimi črakami. hehe :D malo heca :D :D

se čujemo kaj
čaw
Don`t think.....................save yours brains!!!!

Lp Matej
Uporabniški avatar
tejko11

Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 30.05.2004, 23:34

Res, organizacija šepala po celi črti. Vendar je finiš tekmovanja, v A,B,C finalu 1:8 Rally, 1:8C in 1:10, dodobra popestril naporen in dolgotrajen celodnevni tekmovalni proces, saj smo slovenci kljub hudi konkureci, na progi "KRALJEVALI".
Na kratko, v Cervignanu se je odvijala prava SLOVENSKA PRAVLJICA. Čestitke vsem Slovenskim tekmovalcem. Freestyle, ti si pa itak as med asi. Tvoja pomoč v boxih in nasploh, dvigovanje vzdušja v Slovenskem taboru....prva liga.:D Da ne pozabim omenit, brez tebe in tvojega znanja ITA-lijanščine, bi bili mrzli, vsaj tisti, ki jezika ne obvladamo.

Robert, da ne pozabim tebe, res kapo dol. 8) Upam da bova že kaj letos dirkala, bok ob bok v tvoji klasi. Se že veselim. Tudi Tyco pride, tako da bo še pestro, če ne letos pa definitivno drugo leto. :)

Še ena fotka, tričlanske MSM ekipe.Na pol zaspani, pod prisilo še morali doma opraviti en PHOTO SHOOTING. :D
Slika

LP Tomaž
Zadnjič spremenil TomyBoy, dne 30.05.2004, 23:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
TomyBoy
----------------------------

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a OPELFRIK » 30.05.2004, 23:39

Bravo dečki

Še posebaj Zdenku, Tomažu in Daniju pa vsem ostalim.

LP, Vladimir Knehtl
manj poliješ, več spiješ
Uporabniški avatar
OPELFRIK

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a MaNe » 31.05.2004, 08:56

Bravo MSMovcim, posebne čestitke pa Tomažu--->v tretje gre rado! :D
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a blisk » 31.05.2004, 12:47

Pozdravljeni,
Bom še jaz napisal par vrstic o včerajšnji dirki v Cervignanu.
Proga je res idealna za Rally kategorijo, manj za 1:10 in 1:8 IC. Bankine so zbetonirane na podlago, ki je sicer verjetno kar staro asfaltno igrišče, in so kar visoke ampak lepo narejene. Avto se ob prevozu bankin ne poškoduje, razen da se počohga podn. Če pa to storimo z preveliko hitrostjo, avto poleti, najhuje je, ko prileti nato na drug vozni pas. Včeraj smo videli kar nekaj takih trkov. Asfalt je pa res precej narebren kar precej moti cestne kategorije, posebaj če so avti zelo nizki. Oprijem pa je bil fantastičen, tako da smo se pravilno odločili za trde gume.
Ko se proge malo navadiš, je užitek peljati po njej.
Konkurenca je bila res močna, v vseh kategorijah. V RALLY skoraj 30, 1:10 tudi za dve skupini, 1:8 IC pa za eno. Za RALLY je že tako znano da so Italiani carji, mislim pa da je velik razmah doživela 1:10 kategorija, ki jo že odlično obvladajo.
Glede organizacije pa raje ne bom komentiral. Sicer nimam namena hvaliti Janeza, ampak če bi on vodil dirko bi končali že ob 15.00 sedaj pa je cela dirka trajala do 20.00, zraven pa nas je izčrpalo še sonce ki je peklensko žgalo. Pohvaliti moram pa Marka Lebana, brez katerega bi bili na dirki čisto izgubljeni, saj drugega jezika kot Italianskega tam ni mogoče slišati.
Glede moje vožnje pa tako. Po drugih kvalifikacijah sem se uspel prebiti do 4. mesta, v zadnjih pa sem to še malo popravil in sem startal finale kot drugi. Po začetnih težavah sem se takoj prebil na prvo mesto in tam suvereno vodil do konca, pa čeprav je bila na koncu razlika le 1 krog. Zmage smo Slovenci zelooo veseli, saj je zmaga na njihovem teritoriju še toliko bolj sladka.
Seveda pa moram čestitati tudi Tomažu za prvo zmago v 1:10 (vozil je res fantastično) in pa tudi Robertu z veliko sreče in pa tudi drugim našim.
Za prva mesta so bile nagrade lepi pokali, za drugo in tretje pa medalje.
Slovenci smo Italiane res degradirali in pobrali vse pokale kar so jih imeli. No saj nam bodo verjetno že na naslednji dirki pokazali da tudi niso kar tako.
To bi bilo z moje strani. Upam pa da bo kdo pripel še kakšne slike in rezultate, da se bo videlo da smo res bili tam. Ekipa MSM žal tokrat ni imela fotoaparata s seboj.

L.P.
Zdenko.
Its nice to be important,, but its more important to be nice...
Uporabniški avatar
blisk

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 31.05.2004, 17:41

blisk napisal/-a: Ekipa MSM žal tokrat ni imela fotoaparata s seboj.

Še enkrat hvala za čestitke. Tudi tebi Zdenko in vsem ostalim. Finalna vožnja Zdenkota in mene je bila dokaj podobna. Prvi cilj je bil ohraniti prvo pozicijo, kar nama je uspelo. In po prvih krogih diktirati hiter tempo brez napak. Obema je uspela 30 minutna vožnja brez vsakršne napake. Mogoče je oba 3x zavrtelo, zaradi nespretnega umikanja pčasnejših.
Žal pa nismo videli nobene res dobre Italijanke. :(
V Gaiu se nadejamo na malo boljši razgled, pa še vroče bo, tako da....... :wink:
Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a RB Team » 31.05.2004, 18:36

No še moj komentar! :lol: Ja včeraj na dirki je bilo sanjsko za Slovenske Modelarje !!Pobrali smo VSA PRVA MESTA :lol: :lol: :lol:
Moja vožnja v finalu 1:8C se je začela tako tako zamuda na štart .Vdrugem ali tretjem krogu sem zapovrh ostal še brez prvega pogona ,, da naprej raje nebi komentiral :wink: Začela se je dolgočasna vožnja krog za krogom..............................konkurenca pa zmalo smole so se jim dogajale vse možne stvari ,jaz pa po polžje krog za krogom ,tako da sem jih nakoncu nabral kar 15 več od drugo uvrščenega Italjanain 23 od tretjega Italjana in tako dalje....................Hvala mehanikom za asistence :wink:
RB Team
Lp: R.Blazina BAJA SS Čunga/Lunga Power
Uporabniški avatar
RB Team

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a mihah » 31.05.2004, 23:05

Bravo fantje! Tako se dela!

Malo offtopil
Italija pa to - lepi spomini na čolnarsko Ravenno 1998. Slovenci smo pobrali vse kar je bilo mogoče in nemogoče. Na začetku med in po tekmi je bilo v zraku čutiti nekoliko male foušije, ampak smo preko let postali z Italijani res ta pravi prijatelji.

Torej povabite jih tudi na naše tekme in naj vsakič domov pridejo s polno lepimi spomini pa če bodo oni vas naprali ali pa vi njih ;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a SERPENT » 31.05.2004, 23:46

Čestitke vsem! Kar tako naprej, pa bodo Slovenci pobrali vse nagrade na letošnjem pokalu :twisted:

lp
Jernej
http://www.toprc.eu
...feel special !!!
Uporabniški avatar
SERPENT
Forumski veteran

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a freestyle » 01.06.2004, 15:02

DOBER DAN VSEM.NAJLEPSA HVALA ZA POHVALE,NIMAM KAJ DODAT,
FANTJE LE TAKO NAPREJ,SICER VIDIMO SE V NOVEM MESTU PA
VELIKO USPEHOV SE NAPREJ.

L.P. FREESTYLE
freestyle

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 01.06.2004, 17:03

Jernej, bi lahko objavil kakšen vrstni red, v točkovanju po dveh dirkah, vse kategorije ?
In vprašal bi, če se lahko slovenski predstavniki za naslednjo dirko, dogovorijo, z italijanskimi glede malice.
Dati za štartnino 15 Eur, brez malice ???? :? :?
Potem pa zahtevat 1200 sit za uboge makarone, ki jih je bilo le za vzorec. Kot gostinec, me takšne stvari še toliko bolj motijo. Saj strošek "tistega", ni bil večji kot 70 sit na porcijo. Za zgled je lahko Nova Gorica, prva dirka.

LP Tomaž
Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a SERPENT » 01.06.2004, 19:46

Živjo,

kot verjetno vsi veste sem bil ta teden odsoten, zato nisem še utegnil objaviti rezultatov in točkovanja, bom pa čimprej poskrbel za to.

Kar se tiče malice, pa tako: v osnovi v štartnini ni malice, izjemoma smo jo imeli v Novi Gorici. malice nismo vključili v štartnino, ker je (kot ste udi sami opazili) v Italiji veliko dražja in bi s tem ne bilo fer do Italijanov, da bi pri enaki štartnini eni imeli več stroškov od drugih.
Potrebno je upoštevati, da sta za pokal namenjena 2 zelo bogata nagradna sklada: nagrade za žrebanje in nagrade za končne uvrstitve (za vse tekmovalce, ki so sodelovali!!!). V obeh skladih (nagradnega poznate, za uvrstitve pa nja ostane skrivnost...) so zelo bogate nagrade, zato tudi višja štartnina.
Če primerjamo z državnim prvenstvom, kjer tudi malica ni obvezna in je štartnina 3000 SIT, na koncu pa ni nagrad, potem se mi zdi višina štartnine zelo primerljiva.

Se pa strinjam, da je lepo imeti malico na dirki, ki je vključena v štartnini. Vsem se pač ne da ustreči...obljubim pa, da bom poskušal za nasledno dirko v Italiji kaj zrihtati :lol:

Hvala za razumevanje!

Lep pozdrav

Jernej
http://www.toprc.eu
...feel special !!!
Uporabniški avatar
SERPENT
Forumski veteran

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 02.06.2004, 16:37

Mini fotke.

Slika