Dejan, ne nismo mi to kar na blef odločili, da se lahko vozi v obeh kategorijah. To pravilo je tu zaradi pomembnejšega razloga kot to, da je pač vsakemu omogočena udeležba v obeh kategorijah. Sam sem se zavzemal predvsem zato, ker mi ni bilo všeč, da je recimo novincu, ki pride prvo sezono noter, avtomatsko onemogočen prost prehod iz ene v drugo kategorijo že med sezono. Morda bi si pa kdo le zaželel poiskusiti obe klasi in bi potem videl, kaj pravzaprav je zanj.
Seveda pa to pravilo omogoča tudi vsakemu udeležbo v obeh kategorijah, dejstvo pa je, da se mora ta določen tekmovalec podrediti sistemu ne pa sistem tekmovalcu. Ko še nisi vozil, smo imeli to enako urejeno in smo pač vozili tisti, ki smo imeli dovolj baterij in dva avtomobila. Povem ti, da se tisti dan res »zdirkaš« do konca in zagotovo ti potem ne more biti žal, da prevoziš dolgo pot na dirko.
Govoril sem o podrejanju sistemu: To se bo delalo v tolikšni meri, da bo zadostovalo pravilniku. V pravilniku piše da so razmaki med teki 5 minut (mora biti napisano tako, da se ve kje je meja ob tisti najhujši varianti, ko je res veliko skupin in se drugače ne da priti skozi v predpisani 1 uri.)
Sam pa veš, da ker nas je manj nikoli nismo teh 5 minut tako na silo upoštevali, kadar nam ni šlo »za nohte«. Mislim, da se ne bo problem zmenit za tolikšno pavzo, da lahko v miru zamenjaš motor, itd.
Glede baterij pa verjetno veš, da moraš za tak sistem imeti pač več kompletov, kot če bi vozil le eno kategorijo. Za dopolnit je že čas, za kaj več pa ne gre. Vsakemu, ki bi si želel voziti obe kategoriji res priporočam, da ima recimo 3 komplete za vsako kategorijo, ker če ne se ne moreš sprostiti, pač pa le polniš, prazniš, menjaš, paziš,…
Dobro je imeti tudi polnilec, ki ti lahko polni 2 kompleta, ali pa takega, na katerega lahko polniš 12 celic, lahko pa imaš tudi kar dva polnilca. Za take tekmovalce sem prepričan, da so tega pravila zagotovo veseli.
Kako sem sam včasih vozil obe kategoriji? Seveda sem na dirko prišel s polnimi akumulatorji za vsaj eno kategorijo (ponavadi pa za obe), in jih na kraju le še dopolnil. Tudi tako gre brez težav, ob takem načinu pa ti en polnilec povsem zadostuje (kot je meni). Ne vem, kje si slišal, da se pred dirko NE SME polnit; lahko se polni, samo ne povsem do peak-a, do narediš na dirki pred vožnjo. Z Mh sploh ni problema če imaš nekje sprednje polne ali prazne,...tako je po mojih in bratovih izkušnjah kar v redu.
Verjetno se bomo lahko domenili, da bo do npr. 10.30 Stock in nato Modified. Če ne bosta več kot dve skupini vsake kategorije bomo lahko brez težav skoz prišli, sicer *glej točko "podrejanje sistemu".
Po dosedanjih izkušnjah tale* odpade...
lp Ales

šit, spet imam prav...