Evo!
No danes je bil dan ko sem se prvič soočil s Tolminsko pisto.Progo sem že večkrat gledal od daleč, danes pa sem tudi sam zapeljal na asvalt.
Avto je veliko časa prečepel v travi saj sem prvič res videl kaj avto, katerga si lastim sploh zmore.Zdaj končno lahko napišem da vsaj vem zakaj imam ta avto in zaključim, da je avto en velik užitek peljat.Z Bad-Boyem (mihom) sva vozila slabi dve uri na polno nato pa so se počasi začele težave.Najprej je Miha (bad-boy) odlomil prednjo roko in zaključil z vožnjo.No in ko se enkrat začne vse podirat kot domine sem tudi sam kmalu obtičal v boksih.Verjetno tudi po svoji krivdi.Menjalnik je bilpotrebn nastavljanja saj je bila ravnina enostavno predolga

.Ker pa sem to prvič počel sem imel seveda težavo pri težavi.Ko menjalnik nekako naštelam (vmes sem imel tudi že razdrtega) sem se spet podal na progo.lepo speljem na ravnini prestavi v drugo, pred konec ravnine malo popustim gas in se že pripravljam za vstop v ovinek, nekje na četrtini ovinka, dodam malo gasa ko se motor začne vrteti v prazno.pogledam Miha - obadva narediva debilne face ... in vozi v bokse
Pogledam kako in kaj nobenmu nič jasno(itak dva antitalenta s vrhunskimi avtomobili).Torej vse se vrti, ustavi se pri zadnjem jermenu oziroma se sploh ne prense na zadnji jeremen.Pomislim mogoče je odvijačen zadnji nosilec zobnika.Pogldam vse zategnjeno kot da bi moglo za vedno držat

.Razdrem menjalnik pregledam vse ...spet isto sranje ..Mal razmislva obadva...mogoče je sklopka , razdrem sklopko motorja, sklopka kot nova...Na koncu vržem spet vse skupi, prižgem isti šmorn...Naj ponovim da sem menjalnik razmontiral vsaj desetkrat.Ko že skoraj obupam (se pravi slabe tri ure šraufanja) pomislm mogoče bi blo dobro namazat enosmerni ležaj na prestavi ....Namažem s mihovo specialno inekcijo z oljem in sestavim prestave.Avto prižgem postavim na progo in peljem novim zmagam naproti.Ugotovim da je bil Ku*** olje edina napaka, zaradi katere sem skoraj obupal.Splačal se je vztrajat, ker sem potem vozil še dobro uro na polno.Res sem vesel tega dneva in tega kar sem se naučil.Vse ostalo ne bom opisoval ker je res vse fenomenalno kar tudi že sami veste.
To bi bilo zaenkrat vse slike pa sledijo...
Še enkrat Hvala
Danilotu za možnost vožnje na pisti!
LP Rok