Napisal/-a Lojz » 06.03.2007, 15:34
Naj nekaj pojasnim, dirkanje z R/C avtomobili mi je najljubši hobi, šport, kakorkoli zadevo želite imenovati. Nisem še dolgo v tej sceni, zato tudi vseh ne poznam osebno, vem pa iz različnih virov za večino ''pomembnih'' ljudi v Sloveniji, ki so nekaj pametnega za to sceno naredili oz. se trudijo nekaj narediti. Marsikdo tudi s tem poslom preživlja svojo družino, verjamem, da nima lahkega dela.
Torej ta hobi ni poceni zadeva kot tudi sami veste, zato se skuša na tak ali drugačen način pomagati ljudem, da se bodo lahko udeleževali dirk (LRP mislim, državno prvenstvo je tako ali tako predrago in anarhija na področju pisanja pravilnika). Več kot nas je bolj bo pestro ali ne!? Ne govorim , da je to najboljši način pomoči, sigurno obstaja še kakšen boljši, predlogi tekmovalcev so vedno dobrodošli. Morate pa razumeti, da ima glavno besedo vedno organizator, financer pač tisti, ki največ prispeva in se žrtvuje (nekateri tega ne razumejo in razlagajo neke teorije zarote, komerciala itd, dajte odprite oči in videli boste, da živite v svetu komerciale, še riti si ne morate obrisati brez da bi prebrali reklamo na wc papirju)
Seveda kar se tiče opreme vsi ne bomo nikoli mogli imeti enako kvalitetne opreme, zato ker imajo eni več denarja kot drugi oz. so nekateri pripravljeni vložiti več v svoj konjiček, ki ga tako zelo ljubijo. Tukaj pa se v Sloveniji stvari precej zalomijo, ker je ena od tipičnih slovenskih vrlin faušija! Tipično za Slovenca je ''joj, glej kaj ima sosed zakaj pa jaz tega nimam in je on zato tele, prasec, ukvarja se z mafijskimi posli itd. Žal zato je SLO scena na tem področju taka kot je, kreganja po forumih, žaljenja drug drugega itd. pa da mi je slabo.
Sam se bom še dalje ukvarjal s tem hobijem, upam, da tudi vi in se bomo prijetno družili v letošnjih LRP dirkah ter kakšno rundo skupaj spili in pri tem izmenjali znanje in izkušnje. Veselim se že, da vas vse spoznam tudi osebno.
LP, Lojz