Zdravo,
ker sem še poln vtisov moram kar hitro pričeti pisati, saj bilahko mogoče kaj pozabil. Pričel bi s tem kako močno sem si želel iti na to dirko in bi skoraj ostal doma, saj se nikakor nisem mogel dogovoriti z našimi štajerskimi dirkači da bi še vsaj dva šla v moj avto in se v soboto odpeljala v Tolmin. No na koncu ko sem že skoraj obupal in z mislijo že ostal doma, smo se dogovorili in se 4 nabasali v moj avto in že smo se ob 9:30 peljali proti Tolminu (2x Banko, Kaker in jaz). Ker je moj avto pravi požeruh (6.5l to Tolmina in nazaj povprečna poraba bencina

125 konjev, 1.8 mašina) nas je ta pot s cestninami stala na osebo 2200 sit! Torej tiste vse teorije kako je drago iti na dirko v Tolmin so tako odvečne in resnično ne pomnim kdaj sem imel tako nizke stroške!
No tako smo prispeli v Tolmin kjer še nisem imel prenočišča, saj sprva sploh nisem vdel ali bom potem sloh šel in si nisem pravočasno rezerviral sobe in sem kasneje našel sobo v luksuznem penzionu našel čudovito sobo za 6.000 sit (malo popusta sem dobil). Tudi drugo leto bom tam! Prvaki si zaslužijo luksuz!
Nato pa takoj na progo! Da vidimo to "lepotico". Najprej šok, saj kaj takšnega še nisem videl, saj je prav vse dodelano do potankosti (stoli za pobiralce, gobe na izletnih conah, gobe na drogovih, veliko zaščite, ograja, tribuna, boxi, veliko prostora na policah v boksih, avtomat za kavo, gril, monitorji, .... POHVALE!).
Sedaj pa takoj na progo, da se spopadem s "pošastjo". Zelo hitro sem progol sprejel in sem z užitkom praznil baterijo za baterijo in tako v soboto odpeljal 6 baterij. Avto nastavljen brez ene napake, avto šel kot po tirih, motor izbran pravilen 10x1 Reedy TI, prenos optimalen 1:7,5

SAMO? Da, toda timming na motorju pri 2V več kot 9A

(Hvala Hutter za nasvet v mesecu maju kot sem na hrvaškem skuril dva motorja .... ne tako močen timming in veliki prenos - NAPAKA), baterije brezhibne, moja vožnja pa ob vsem tem le še pika na i! Ker nisem naredil napake na dirkališčih že nekaj dirk, sem tudi to odpeljal oba dneva brez ene večje napake, kar se je potem videlo tudi na kuncu dirkanja v nedeljo.
OB 21:00 3 baterije spraznjene na mojem novem 1:18T Asso FT. Čudovit občutek s tem malim dirkati na takšni velikanki!
Ob 23:00 OGNJEMET
Po spanju v soboto pa šok v nedeljo! Po tako lepo pripravljeni progi v soboto, po tako sončnem vremenu, po tako lepo posladkani progi, me je prebudil DEŽ (Grrrrrr).
Toda ker je ponehal sem bil prepričan, da bo do 2-3 kvalifikacij vse suho. Tudi sušit se je pričelo toda ko je že bilo suho, pa spet dež! Tako, to je bilo za Tolmin sem si mislil in že pospravljal stvari, nakar je Danilo klical na vse vremenske prognoze in zagotovil da bo suho in sončno (Pa še prav je imel! Ima boljše vremenarje kot cela Slovenija na TV ali Radiu, kjer so za soboto rekli slabo v nedeljo pa 100% sončno). Tako smo ob čakanju in dosegu le predzadnjega kvalifikacijskega mesta (Matej je bil diskvalificiran zaradi tega ker ni bil pobiralec - sam se je javil - pohvalno! - in je pristal tako na zadnjem mestu) le dočakali finale! Najprej smo se dogovorili za 2 finalne vožnje, nato pa smo ob gledanju na suho progo in ob gledanju na sonce in urnik voženj, našli eno luknjo kjer bi lahko se mi vrinili in naredili 3 finalne vožnje. Danilo je v trenutko privolil v to in že smo spet imeli 3 finale! Pohvale Danilotu za tako hitro fleksibilnost, saj drugod ko smo to poskušali narediti je bil samo kaos in so vsi letali in na koncu nismo nič dosegli sedaj pa je to šlo kot po maslu. Vsi so se v trenutku prilagodili. Tudi tisti, ki se jim je za 5 minut prestavilo njihovo finale. (Hvala za uvidevnost in toleriranost).
Torej Finale:
Zelo zanimivo se je bilo prebijat iz 6 mesta do prvega in ker sem v vseh finalih zmagal sem imel kar lepo število ekstremnih prehitevanj. Tako sva v prvih dveh finalih z Matejem dosegal 12 krogov, kar je bilo vsaj dva kroga več od ostalih (1,6s Matej za menoj), v drugem finalu sva naredila prav tako 12 krogov (6,9s Matej za menoj) ter Banko Brothers 11 krogov v tretjem finalu pa smo dali v avto LRP 3800 FAT BOY baterijo katera pa je prinesla gladkih 13 krogov in potrditev zmage!
Tako bi ob tem pohvalil organizatorje, ki so se pripravili tako kot se spodobi in bili v vsem pogledu na nivoju. Omenim naj zraven vse infrastrukture, ki je v Tolminu nastala, še hrano, ki je bila slastna, sistem kontroliranja pobiralcev, kjer je vsak dobil jopič s številko ter kljukico na pipir da je šel na pobiralsko mesto

(to sem zasledil prvič in upam da ni patentirano saj bomo zadevo prodali tudi naprej - ker edino tako je prav!!!), pohvalim na Danilotovo fleksibilnost, kar je takoj dalal vedet, da ima že dosti organizacijskih dirk za seboj. Upam, da nisem kaj spregledal, saj je bilo prav vse brezhibno. WC in zmeraj papir na WC-ju tudi ne smem pozabiti. Pa urnik, ki je bil na sekundo natančen, ki se je ob dežju podaljšal amprak spet v trenutku so je nato nov urnik napisal tudi dosledno upošteval!
Ker sem tak, ki pove vse kar je bilo super in kar ni bilo super (po tem me večina poznajo in mislijo kako kritiziram - pa saj nisem tak slab) bi omenil samo kaj bi bilo dobro spremeniti (ne gre za grajo gre zgolj za idejo k boljšemu).
Kaj bi se dalo spremeniti ob tako izvrstni dirki?
- ob štartu poteka vse prav, odštevanje do 3 in nato NAPAKA (mahanje z zastavo). Problem je, da ko moraš gledati zastavo, ne vidiš svojega avta, ker pa elektro pospešuje zelo hitro je to zelo moteče, še posebej če štartaš iz 7 mesta kot sem štartal sam. Tu bi bilo bolje, da bi po odštevanju do 3 sekund, štarter rekel preprosto START, saj ob tem si samo skoncentriran na svoj avto in samo poslušaša.
- druga kar pa bi bilo mogoče malo bolj privlačno za gledalce, ki jih je bilo ogromno na tribunah, kot tudi za nas tekmovalce je informiranje štartera o najhitrejših krogih, vrstnem redu, zaostankih, ..... je to nekej bilo, vendar zelo premalo!
Tako, zaključil sem dolgo poročilo, katero sem moral napisati saj je bilo tako čudovito in bilo je prvič na tej progi.
DRUGO LETO SE VIDIMO - zagotavljam v večjem številu!
Izpustiti še kakšno dirko v TOLMINU je GREH!
BTW: Slike podelitve elektro niso prave! Bo kdo prave dal na forum, jaz jih nimam! Sešteli so vse tri vožnje namesto najboljših dveh - se zgodi, nič zato! Jaz sem še vedno prvi ne glede kaj seštevajo!
Lep dan