MANTUA napisal/-a:Zadostna udeležba v kategoriji "STOCK" je torej edino upanje za dolgoročno rast števila tekmovalcev.
Povdarek bi moral biti na ZADOSTNA! Sem enakega mnenja, da bi se morale narediti dve kategoriji, kar tudi so bile - poglej vabilo, samo žal interesentov ni in tisti ki imajo 50% modifikacij so kljub temu napram najboljšim še zmeraj počasni.
Obstajajo tisti, ki jim je veselje voziti kljub avtu ki ga imajo (Roman Štefanko - 5 celic, originalen avto, 300 motor - 1 v C grupi in zelo vesel). Obstajajo pa takšni ki imajo boljše avte pa niso zadovoljni! Zmeraj se bo našlo vse vrste voznikov, še najhujše je tistim, ki so dali v avto vse in vložili veliko denarja pa ni rezultatov. Tisti ki niso vložili veliko bi morali biti veseli vsakih rezultatov!
Vzponi in padci kategorij! Po eni strani smo lahko zadovoljni z 21 prijavljenih kar je veliko in mislim da jih bo zmeraj več in več! Bi pa me res veselilo imeti dve kategoriji in res, lahko tisti "slabši" pokažejo kvaliteto. Bojim se samo, da s ene bo kdo našel od pravih dobrih tekmovalcev, da se bo pridružil "stock" klasi in jim z vožnjo jemal vso veselje, kaj bo pa potem? Mislim, da imajo fantje v MB vsaj še kakšen avto na zalogi in tisti ki imajo "stock" klaso zgolj zato ker brez dobrega rezultata nočejo domov, bodo spet razočarani!
Nikoli konca, zaključen krog!
Kako sem na dirkanje zmeraj gledal jaz. Imam opremo, kakšno sem pač iz leta v leto imel, imam znanje, vsako leto je bilo večje, imel sem sovoznike, dobre, zelo dobre in slabe. Zmeraj sem bil nekje, začel pri slabih, pa zaradi opreme ki sem jo dokupoval ostajal v slabih zaradi določenih nevednosti in svoje vožnje. Po nekaj letih, pri meni že kar hitro, sem prišel med dobre, saj se je v teh letih obrestovalo, tako izkušnje, lepa vožnja, dober material in ogromno dirkanja. Toda neglede kje sem bil, sem imel sebi enakega in tistega sem želel premagati! Uspelo mi je skoraj vsako leto! To je potem napredek! In ko ljudi tebe jemljejo za osebo ki jo želijo premagati je to veselje v tem športu!
Zato sem vesel, da vas pride veliko novih, saj je ravno v tem veselje, tekmovati se s sebi enakimi! Mnogo slabše bi bilo če bi nas bilo samo za A finale in potem bi hitri bili za ene prehitri in ne bi bilo veselja. Dokler pa nas je veliko pa je veselje, saj pristaneš tam kamor sodiš, pa najsi bo to zaradi materiala, kvalitete vožnje, sreče, ....
Zagotovim pa vam, da je vožnja 1:18 ali 1:24 modelov pripomogla k velikemu napredku v mojih vožnjah z 1:10 modeli!
Se vidimo na dirkah tako pozimi kot poleti!
Lep dan