VABILO: 1. DIRKA LRP SHARK CHALLENGE 4.11.2007

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

OdgovorNapisal/-a kurty » 07.11.2007, 14:36

rs01 napisal/-a:Koliko baterji bi mogel imeti brez hitrega polnilca(z običajnim 220v polnilcem) oziroma koliko časa bi rabil, da bi napolnil en pack?

ps:koliko vas je bil na nedeljski dirki?

Odvisno koliko časa tvoj polnilec potrebuje, da napolni en pack.

Vsekakor ti priporočam, da raje razmisliš o nabavi boljšega polnilca.
Večja količina slabo napolnjenih baterij ni ravno najboljša rešitev...

Za takšne baterije je SIGMA zelo dobra izbira z možnostjo priklopa na 220v in 12v (polniš tudi na terenu na avtomobilskem akumulatorju). Cena v MANTUA MODEL pa mislim da je 89 euro. Tudi sam uporabljam omenjeni polnilec. En pack pri toku 2.2A pa se napolni v približno 40 min in pri toku 2,5 A približno v 30 min.
Uporabniški avatar
kurty
Naš človek :)

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a mondeomk3 » 08.11.2007, 12:13

kurty napisal/-a:Odvisno koliko časa tvoj polnilec potrebuje, da napolni en pack.

Vsekakor ti priporočam, da raje razmisliš o nabavi boljšega polnilca.
Večja količina slabo napolnjenih baterij ni ravno najboljša rešitev...

Za takšne baterije je SIGMA zelo dobra izbira z možnostjo priklopa na 220v in 12v (polniš tudi na terenu na avtomobilskem akumulatorju). Cena v MANTUA MODEL pa mislim da je 89 euro. Tudi sam uporabljam omenjeni polnilec. En pack pri toku 2.2A pa se napolni v približno 40 min in pri toku 2,5 A približno v 30 min.

Sicer bo moje vprašanje off topic, ampak glede na to da uporabljaš enak polnilec kot ga imam sam me zanima ali Ti npr. prazni baterije s večjim tokom kot 0.6 - 07A. Jaz ga nastavim na max to je 0.99A vendar ob praznjenju ne doseže tega toka. V primeru da polnim in praznim v "ciklu" kot je dana možnost.
Uporabniški avatar
mondeomk3
Član

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a kurty » 08.11.2007, 13:16

Polnilec mi prazni približno enako kot tebi.
V tem cenovnem razredu noben polnilec ne prazni z dovolj velikim tokom, zato si sam pomagam z avtomobilsko žarnico(moraš biti pazljiv in ne prazni do konca!!!) in večji del spraznim preko nje potem pa samo dokončam z polnilcem. Drugače traja predolgo.

Polnilniki, ki omogočajo velike tokove praznenja stanejo od nekje 150 euro dalje. Vsekakor je kvaliteten polnilec/praznilec najboljša rešitev samo za začetnika je morda malce predrago.

Sam imam v planu zamenjati zamenjati polnilce z zmogljivejšimi samo vse pač ne gre na enkrat.
Uporabniški avatar
kurty
Naš človek :)

Kraj: Domžale

Prejšnja

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov