24 ur Tolmina

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

OdgovorNapisal/-a Fisher » 26.02.2004, 12:41

Skoda pa drugic.
Uporabniški avatar
Fisher
Naš človek :)

Kraj: Tolmin

OdgovorNapisal/-a Danilo » 26.02.2004, 14:14

KDO PA JE DOLOČIL DA BO SPEKTAKEL KONEC MAJA?????
Uporabniški avatar
Danilo

OdgovorNapisal/-a ELO » 26.02.2004, 14:27

jaz!
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

Ne morem, da ne bi....

OdgovorNapisal/-a Alex » 26.02.2004, 14:42

Jaz bi samo še nekaj vprašal.
Rally 1:8... vozi 24ur... je kdo potegnil.. črto pod stroški za gume, gorivo...itd..
Aja.. pa.. koliko je predvidena štartnina? :twisted:
Uporabniški avatar
Alex
Član

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ELO » 26.02.2004, 14:49

za stroške se še ne ve, vsaj mantua model bo imel za udeležence subvencionirane cene goriva in gum!

črte se bo lahko vleklo šele takrat, ko nam javijo kakšne bodo te znižane cene za gorivo in gume!

poleg tega bodo znižani tudi motorji!

nekje realni strošek bo okoli med 100 in 150k SIT, vsaj proračun naše ekipe je tak!

nekaj denarja je, ampak upoštevati je treba to, da se bo vsak lahko dejansko prenajedel vožnjo!

itak da tudi tekma ni za vsakega, saj vemo da jih dosti ne zna avta pripraviti še za pol ure, kamoli za 24ur!

torej, prestižna tekma!!! :)

samo za nas milijonarje! :? :? :? :?

ko bomo totalni reveži se bomo lotevali pa tekem za evropsko prvenstvo, efra pa to......... tam je za siromake, baje!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a mato » 26.02.2004, 15:23

Meni se sama ideja tudi zdi zelo zanimiva in bi bil za stvar, poraja se mi samo finančno vprašanje. Zato se mi tudi zdi zanimiv predlog 12 ur, to znese pol manj stroškov.

Če pa bi me kdo vzel za sovoznika brez finančnega vložka pa ni problema 24 ur. Bomo videli, kaj se bomo zmenili na sestanku v Mb.
Lp Matej
Uporabniški avatar
mato

Kraj: Slovenj Gradec

OdgovorNapisal/-a ELO » 26.02.2004, 15:27

takih je pomoje dosti, mislim da se jih nekje omenja v tej temi!

ampak eno gre z drugim, užitki s stroški! enostavno! že od nekdaj!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a SERPENT » 26.02.2004, 15:29

KDO PA JE DOLOČIL DA BO SPEKTAKEL KONEC MAJA?????

jaz!

Upoštevaj tudi, da je 30.maja tekma za ALPE ADRIA, če se ti zdi smiselno!

torej, prestižna tekma!!!

samo za nas milijonarje!

ko bomo totalni reveži se bomo lotevali pa tekem za evropsko prvenstvo, efra pa to......... tam je za siromake, baje!

Torej si se pravilno odločil, da ne greš na evropsko!!!

lp
Jernej
Zadnjič spremenil SERPENT, dne 26.02.2004, 15:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
SERPENT
Forumski veteran

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a ELO » 26.02.2004, 15:32

sem upošteval ja!
vse!
brez skrbi!

ja, zato ne grem na evropsko!
kaj bom jaz delal med reveži tam, da me zaklošarijo, vozniki tipa evropsko prventvo očitno nimajo za 10 litrov bencina! kurc potem to!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a SERPENT » 26.02.2004, 15:34

Tako se govori!
Uporabniški avatar
SERPENT
Forumski veteran

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Danilo » 26.02.2004, 15:36

Ekipam priporočam iskanje sponzorjev ,katerim bi na sami dirki delali reklamo,ker bo spektakel zagotovo medijsko zelo odmeven ,to vam zagotavljam. Za ekipo Tolmina že iščem sponzorje in jih že tudi nekaj imam.Če so ELOtovi stroški pravi imamo pokrito 30 % dirke ,kar pa je za skoraj tri mesece pred dirko kar nekaj.Torej ekipe v lov na SPONZORJE!

l.p.
Uporabniški avatar
Danilo

OdgovorNapisal/-a Danilo » 26.02.2004, 18:48

Dogovorjen točen datum spektakla

start zjutraj 22.05 ob 10.00 uri (sobota)

finiš zjutraj 23.05. ob 10.00 uri (nedelja)

Začenja se odštevanje he he !
Uporabniški avatar
Danilo

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 26.02.2004, 19:54

Meni se zdi boljša ideja, da da Mantuamodel iz Italije pet novih modelov Gold EVO V (ki prihajajo na tržišče) z motorji OPS in jim mi brezplačno stestiramo (24ur). Po dirki jih vzamejo nazaj in pogledajo, kako je avto prestal test (obraba...) 8)
Sami pa prispevamo elektroniko (sprejemnik, servote in baterije). :lol:
LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY X4 2024 Stock - XRAY X12 2025 - BURI 2.2
Tamiya TT-02 - Tamiya TT-02R 21.5T
SANWA M17, RM MT4
Uporabniški avatar
nitro-s

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 26.02.2004, 20:32

nitro-s napisal/-a:Meni se zdi boljša ideja, da da Mantuamodel iz Italije pet novih modelov Gold EVO V (ki prihajajo na tržišče) z motorji OPS in jim mi brezplačno stestiramo (24ur).

He, he, nekateri pa imate smisel za humor. Za informacijo, naj vam povem, da vsi modeli Gold prihajajo na tržišče že dobro stestirani s strani vrhunskih Italijanskih tekmovalcev, zato je modelarjem prihranjen ta napor in dobijo v roke že narejen izdelek.

Sicer pa model Gold nikakor ni primeren za 24-urno tekmovanje ! To bi moral vedeti vsak izkušen voznik.

Kot sem že povedal, pa bom za to dirko voznikom z modeli Mantua in motorji Force ali OPS zagotovil ves potrošni material po sponzoriranih cenah. Podrobnosti bodo znane konec prihodnjega tedna, ko bom izvedel na kak način bo pri dirki sodelovala tovarna.

Janez Nebec
Uporabniški avatar
MANTUA

OdgovorNapisal/-a RB Team » 27.02.2004, 13:58

No moje mnenje! Pa brez zamere! Pogovarjate se o 24 ur :?: velik zalogaj ni kaj!!!!!Za začetek bi jaz skupaj probal spraviti dirko ekip naslednjih klas 1:10 200mm,1:8 Rally in 1:8C.Te klase naj bi tvorile eno ekipo.Vsaka klasa po naj bi vozila po dve uri, sepravi skupaj 6UR VOŽNJE KAR PA SPLOH NI MALO KAJ ŠELE 24 UR. Če bi se dobro obneslo pa gremo na 24 ur. Toliko o mojem mnenju jaz sem zraven in krijem svoje stroške dirkanja ob mojem predlogu se pravi 6 UR :lol: Pa tudi stoške bi morda kril lahko vsak sam.

No pa dobro razpravo še naprej :wink:
RB Team
Lp: R.Blazina BAJA SS Čunga/Lunga Power
Uporabniški avatar
RB Team

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a tornado » 27.02.2004, 14:40

:twisted:
Zadnjič spremenil tornado, dne 27.06.2005, 15:08, skupaj popravljeno 1 krat.
tornado

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 27.02.2004, 16:00

Aha, po pričakovanju ste že začeli z dvomi v tole dirko, zato naj povem, kako smo do take ideje sploh prišli, najprej pa bi povprašal vse dvomljivce, ki predlagajo krajšo dirko, kdo sploh so. Ker aktivno namreč ne sledim forumu, ne morem vedti, kdo se skriva za izmišljenimi imeni, ampak poznam le nekaj najbolj pogostih.

Pričakujem namreč, da bi o tej temi imeli nekaj za povedati tekmovalci z vsaj nekaj osnovnega znanja in izkušenj. Med to osnovno znanje naj bi spadalo vsaj to, da ste sposobni pripraviti model avtomobila za vsaj 30 minutno vožnjo, med izkušnje pa naj bi spadalo to, da ste sodelovali na večini tekem v vsaj eni sezoni državnega prvenstva. Vse prevečkrat namreč opažam, da na temle forumu meša meglo vse preveč "virtualnih" strokovnjakov, ki niso sposobni pripraviti modela niti za 15 minut delovanja, kaj šele da bi se kdaj prijavili na kakšno dirko. Mnenja takih ljudi nimajo nobene vrednosti, zato jih ni treba upoštevati. Kot sem že povedal, pa ne poznam vseh modelarjev po nickih in imenih, zato nočem nikomur po nepotrebnem delati krivice.

In zdaj o dirki.

Do ideje o 24 urni dirki je prišlo predvsem zaradi tega, ker gre za zelo ekstremen dogodek. Večina modelov avtomobilov v celi tekmovalni sezoni namreč ne odpelje 24 ur, zato je tako dolga dirka preiskus tehnike, mehanikov in voznikov, ki ga je sposoben le redkokdo. Dirka nikakor ni namenjena širokemu krogu dirkačev, ampak le redkim izbrancem. Pa ne izbrancem, ki si lahko tako dirkanje finančno privoščijo. Ljudi, ki si lahko finančno privoščijo tako tekmovanje, lahko samo med uporabniki tega foruma najdemo vsaj 20. Če ne verjamete, lahko preberete koliko novih avtomobilov z motorji so uporabniki kupovali v preteklem letu in jih še nesestavljene, ali pa komaj kakšno uro rabljene prodajali tudi za 100.000,00 SIT ceneje, kot so zanje plačali, nekateri pa so to počeli celo večkrat zapored ( beri male oglase in podobno... ), torej denar ni problem.

Dejstvo je, da je v Sloveniji zelo malo mehanikov, ki so sposobni pripraviti model avtomobila za tako zahtevno tekmovanje, poleg tega, pa so sposobni hitrega in natančnega servisiranja modela med tekmovanjem, kjer bo včasih treba opraviti tudi večja popravila, ki bodo morala biti izvedena natančno, brezhibno in hitro. Taka dirka je torej odlična priložnost, za vse modelarje, ki zelo radi sestavljajo in nastvaljajo modele, vožnjo pa raje prepustijo drugim. Skrb za avto, ki bo vozil 24 ur, je namreč vrhunski dosežek mehanika, na kar je lahko ponosen vsak modelar.

Tudi vožnja modela na tako dolgi rok je izziv zase. Čeprav so v ekipi štirje vozniki, bo od vseh zahtevana maksimalna koncentracija, vzdržljivost in posebna tehnika vožnje, ki ne bo obremenjevala modela in mu s tem omogočala dolgo življenjsko dobo. Ker je le malo voznikov sposobnih že 10 ali 15 minutne koncentracije, kar lahko opazujemo v 30 minutnih finalnih vožnjah na navadnih tekmovanjih, bo na tem tekmovanju zmagovalec vsak, ki mu bo uspelo dokončati dirko.

Zdi se mi da je to več kot dovolj razlogov zakaj 24 in ne 12, 8, 6 ali 4 ure. Dirka je namenjena izbrancem, ki so se pripravljeni zares potruditi, saj je takih ki jo finančno zmorejo več kot dovolj, čeprav oni ponavadi raje tekmujejo v ceni avtomobila in številu opcijskih delov. Da taka dirka ni neizvedlijva, pa so dokazali že Italijani, ki so že pred leti prirejali takšna tekmovanja.

Vprašanje je torej le, če imamo v Sloveniji dovolj ljudi, ki si želijo sodelovati na takem spektaklu. Kot smo opazili, imamo za enkrat že tri ekipe, ki so odločene sodelovati. Da bo dirka zanimiva, pa potrebujemo vsaj še dve. Kot sem že povedal, bom pomagal tekmovalcem z modeli Mantua na način, ki bo zanje pomenil prihranek denarja, če pa se najde ekipa, ki bi bila pripravljena tekmovati s serijskim modelom MANTUA ECO, jim lahko ponudim še posebno pomoč, saj gre na nek način tudi za reklamiranje podjetja v katerem želim sodelovati.
Uporabniški avatar
MANTUA

OdgovorNapisal/-a tornado » 27.02.2004, 16:35

:twisted:
Zadnjič spremenil tornado, dne 27.06.2005, 15:09, skupaj popravljeno 1 krat.
tornado

OdgovorNapisal/-a luigidon » 28.02.2004, 00:29

Mislim, da bo tole zelo zanimiva stvar, ki bi se jo dalo zelo dobro izpeljati...Dalo bi se gotovo privabiti veliko medijske podpore...
Sam lahko vprasam na nasem radiu, ce bi se lahko kaj javljali v eter v zivo iz tekmovanja...
lp matjaz
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 28.02.2004, 01:30

Ne vem, če obstajajo kakšna posebna pravila za takšno tekmovanje, samo mislim, da bi se bilo dobro zgledovati po pravem Le Manu 24h. Posebaj kar se tiče različnih klas, saj tam naenkrat tekmujejo vse klase:Prototipi,GT1 , GT2...
Takšna dirka bi bila bolj zanimiva, tudi za gledalce. Saj če se 24 ur podi po progi recimo samo 5 avtomobilov in med tem še kdo odstopi, jo to živi dolgčas, gledati samo na koncu model ali dva.
In tudi število motorjev, ki jih ekipe uporabljajo med samo dirko, bi moralo biti striktno določeno.
Uporabniški avatar
TomyBoy
----------------------------
----------------------------

Kraj: Celje

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov