24 ur Tolmina

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

OdgovorNapisal/-a ELO » 04.03.2004, 15:47

sicer pa, danilo,

če se ti strinjaš s tem, da to, kar kot mk tolmin dobite, gre dobrodelnim organizacijam, jaz nimam nič s tem, samo napisal sem kaj se mi zdi bolj pametno!

samo toliko, da ne bo kdo mislil da komu kaj vsiljujem....
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 04.03.2004, 16:48

Humanitarna dejavnost je sicer fina stvar, vendar mislim da bo za tako dirko potrebno več sredstev kot jih bo možno zbrati tako da bo potrebno še lastne žepe okol obrnit.

Lahko pa kdo ki je blizu naši krovni organizaciji povpraša če bodo kaj sredstev končno stresli za modelarstvo.

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Danilo » 04.03.2004, 18:56

BOM POIZKUSIL !
GLEDE HUMANITARNIH ZADEV , PA IZGLEDA EKIPE NE BODO PRISPEVALE . TUDI PRAV ,BOM SAM POSKRBEL ZA TO !

L.P. DANILO !
Uporabniški avatar
Danilo
Naš človek :)

Kraj: Tolmin

OdgovorNapisal/-a ELO » 04.03.2004, 19:56

ma sej bomo več o tem govorili v soboto!

cheers!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a master_wood » 04.03.2004, 21:42

MC GAYVER napisal/-a:Humanitarna dejavnost je sicer fina stvar, vendar mislim da bo za tako dirko potrebno več sredstev kot jih bo možno zbrati tako da bo potrebno še lastne žepe okol obrnit.

"organizatorji" pravite da vam financ primanjkuje, pol pa se otepate tekmovalcev (pa čeprav elektro) in s tem morebitne vložke (nikoli ne veš, lahko kakega sponzorja pripelje in s tem dodatne $$$).

zgolj v vednost in ravnanje :D

matej
Uporabniški avatar
master_wood
Član

Kraj: Koper - okolica

OdgovorNapisal/-a Danilo » 04.03.2004, 21:48

NIKOMUR ŠE NISO ZAPRTA VRATA!!!
KOT JE PREJ OMENIL GREGA BOMO O TEM KAJ VEČ GOVORILI V SOBOTO IN NEDELJO NA DIRKI. VSE KI STE ZAINTERESIRANI TOREJ VABIM V NEDELJO V TOLMIN!!

L.P.DANILO
Uporabniški avatar
Danilo

OdgovorNapisal/-a ELO » 04.03.2004, 21:58

master_wood napisal/-a:
MC GAYVER napisal/-a:Humanitarna dejavnost je sicer fina stvar, vendar mislim da bo za tako dirko potrebno več sredstev kot jih bo možno zbrati tako da bo potrebno še lastne žepe okol obrnit.

"organizatorji" pravite da vam financ primanjkuje, pol pa se otepate tekmovalcev (pa čeprav elektro) in s tem morebitne vložke (nikoli ne veš, lahko kakega sponzorja pripelje in s tem dodatne $$$).

matej

odločili smo se da bo tekma za kategorijo 1:8nitro! samo za 1:8nitro!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a master_wood » 04.03.2004, 22:09

Danilo napisal/-a:NIKOMUR ŠE NISO ZAPRTA VRATA!!!
KOT JE PREJ OMENIL GREGA BOMO O TEM KAJ VEČ GOVORILI V SOBOTO IN NEDELJO NA DIRKI. VSE KI STE ZAINTERESIRANI TOREJ VABIM V NEDELJO V TOLMIN!!

L.P.DANILO

NE NE NE tako, do sedaj ste vsi (oz. skoraj vsi) v en glas 24h je samo za nitro in "." (pika).

Tisto kar pa je Grega napisal, po mojem gre na, koliko % razdelit v dobrodelne namene (če bo sploh kaj ostalo).

matej

P.S. glede dirke pa naredite kot želite, jst mam frčoplana :D
Uporabniški avatar
master_wood
Član

Kraj: Koper - okolica

OdgovorNapisal/-a Čur » 04.03.2004, 22:34

Hm, pogovarjamo se zelo zahtevni tekmi, ki jo marsikdo s Sloveniji ne zmore - izključno zaradi finančne zahtevnosti. Ocenjujem, da bo tekma stala ekipo približno 400.000,00 sit, v to ceno je vključena nabava po sponzoriranih cenah s strani domačih trgovcev, kar je zelo pohvalno.
Pogovarjate pa se o nakakšnih "humanitarni zadevah", pa ne vem ali se norčujete ali mislite resno.
Mogoče pa mislite takole: ko že pridejo ti norci vozit, pridejo pa v glavnem taki, ki so polni denarja, pa dajmo še malo na njihov račun v humanitarne nemene. PREDLAGAM da je štartnina 100.000,00 sit na ekipo (97.000,00 sit v humanitarne namene), mehaniki naj plačajo 50.000,00 sit pristojbine, da lahko prisostvujejo na tem "velikem spektaklu", od tega damo 49.000,00 sit v humanitarne namene. Za gledalce pa se odločimo na dan tekme, koliko naj pač oni prispevajo.
S tem bi napravili spektatel še spektakularnejši.
Še celo starosta slovenskega modelarstva, ki jamra, da nima denarja za tako tekmo, se strinja z dobrodelnostjo.
V upanju na strinjanje z mojimi predlogi vas lepo pozdravljam.
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Fuelboy » 04.03.2004, 22:55

:roll: ...nekateri razmišljajo kako bi prišli skozi s stroški, da bi se sploh lahko udeležili dirke....

lp
LP Tomaž
Uporabniški avatar
Fuelboy
----------------------------

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a ELO » 05.03.2004, 06:57

zgleda da ste anrobe razumeli vsi!

takole je no, ekipe same ne bodo prispevale nič v dobrodelne namene, jasno da ne!

danilo je samo rekel da bo skušal on sam in mk tolmin pridobiti sponzorje za prireditev, pri čemur se bo nekaj (razlika) prispevalo dobrodelnim organizacijam. to pa za to, da bo prireditev zanimivejša za sponzorje in predvsem za medijsko pokrivanje!

štartnine zaradi tega ne bodo višje, ekipam ne bo potrebno kakrkoli vplačevati, .....

če bi morale ekipe kakršenkoli znesek od svojega lastnega proračuna prispevati v humanitarnost potem tudi mene taka tekma ne zanima!

upam da vam je sedaj bolj jasno, kaj skuša danilo doseči, namreč to, da "proda" prireditev sponzorjem, denar obljubi socialnim ustanovam, in to je dober magnet za medije....

OK???
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a Robert » 05.03.2004, 07:04

master_wood napisal/-a:

matej

Če tako močno želite elektro 24 ur,pridite najprej dobro preizkusit progo-mislim da je elektro vozil po njej samo Miklavc(se opravičujem,če sem koga spregledal).
BDW:Operater pije kavo z mlekom in ne prav v majhih količinah :D
Uporabniški avatar
Robert

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 05.03.2004, 10:18

Ok če se posamezniki odločajo za pridobitev medijev skozi humanitarnost

Moje mnenje je da se da medije pridobiti drugače
zavedati se moramo da take dirke v EVROPI še ni nikoli bilo torej gre za posebnost ki jo mediji ne bi smeli prezreti če jim jo bomo le pravilno predstavili
Torej potrbno se je resno dogovorit o strategiji po tem pa na delo.

Čur mislim da pretiravaš z številkami nekaj kompletov gum (5X) mogoče dva motorčka in kakšna os ali prirobnica res ne sme stati $$$$ kot si omenil

Aha že vem strašiš potencialne ekipe da bi odstopile že v ideji zaradi stroškov dobra strategija :twisted:

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Danilo » 05.03.2004, 11:30

Grega , vam je upam zdaj lepo razložil , kako je z to humanitarno zadevo , tako da ste ekipe lahko brez skrbi ,glede prispevkov.Bo pa vsekakor potrebno plačati startnino ,da pokrijemo fiksne stroške ,ki bodo ob prireditvi nastale(pokali,elektrika itd.).
Tudi jaz mislim ,da je ČUR pretiraval z stroški ,realen strošek ,če seveda ni nekih večjih okvar na modelu je po mojih izračunih nekje okoli 150 - 180 tisoč.(gume,gorivo,motor in nekaj ostalega rezervnega materijala)
Moje mnenje glede števila voznikov in mehanikov je še vedno tako kot sem napisal v eni prejšnji debati.
Uporabniški avatar
Danilo

OdgovorNapisal/-a Fisher » 05.03.2004, 11:43

Bodo curovi stroski kar pravi.

Model: 150.000 sit
Motor: 100.000 sit-verjetno bosta potrebna dva torej 200.000

Gume ce gledam koliko jih vecini pobira bo kr slo ene 10 kompletov je 40.000 sit

Gorivo: cca 40.000 sit

Pa verejtno se bo kaksnih 100.000 stroskov mimogrede nabralo-kaksen diferencial, polosovine, zavore, itd...

Model bo po tej voznji prakticno iztorsen in neuporaben za kaj resnega se brez generalne obnove.

Tak da, zadeva je kr precej draga.
Uporabniški avatar
Fisher

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 05.03.2004, 11:56

Vedno se v stroških omenja AVTO kot da si za vsako dirko kupujete nov avto dejte bit mal resni
Za avto je najbolje da je malo zvožen da je "navajen " delat
Takih pa mislim da jih je kar nekaj, ležaji se pa pomenjajo prav tako osi in prirobnice pa je avto boljši kot nov, obnovi se lahko tudi rezervni diferencijal, pa ni nobenih nenormalnih stroškov

Je pa očitno da bodo ekipe na različne načine pristopale k dirki in to je dobro, eni z denarjem, eni z iznajdljivostjo na koncu pa se bo izkazalo kaj je bolje.

NAREDIMO SPEKTAKEL
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Fisher » 05.03.2004, 13:29

Po 24 urah tiscanja, trkih ipd je avto precej zdelan. Ne samo lezaji.

Konec koncev pa:

Kdo izmed 4 voznikov bo dal avto?
Zrebanje?

Je treba pac skupno pot dobit, in ta je edina da se skupaj kupi avto.
Uporabniški avatar
Fisher

OdgovorNapisal/-a ELO » 05.03.2004, 13:33

Fisher napisal/-a:Bodo curovi stroski kar pravi.

Model: 150.000 sit
Motor: 100.000 sit-verjetno bosta potrebna dva torej 200.000

Gume ce gledam koliko jih vecini pobira bo kr slo ene 10 kompletov je 40.000 sit

Gorivo: cca 40.000 sit

Pa verejtno se bo kaksnih 100.000 stroskov mimogrede nabralo-kaksen diferencial, polosovine, zavore, itd...

Model bo po tej voznji prakticno iztorsen in neuporaben za kaj resnega se brez generalne obnove.

Tak da, zadeva je kr precej draga.

avto nov 80.000 SIT
motor nov 30.000 SIT

vsaj v naši ekipi!

gorivo 750sit/liter
gume 2500SIT/par

vsaj v naši ekipi!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 05.03.2004, 18:29

Jaz pa imam eno vprašanje za organizatorje, ki mislim da je na mestu.
Zanima me, če ste že razmišljali kaj o nagradnem skladu in višini le tega.
(okvirna cifra za prva mesta :wink:)
Za odgovor, hvala. :)
Uporabniški avatar
TomyBoy

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a alesz » 05.03.2004, 18:56

Uporabniški avatar
alesz
Član