Po 5. dirki LRP-HPI

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

Po 5. dirki LRP-HPI

OdgovorNapisal/-a race_girl » 27.08.2007, 10:07

Zanimajo me vaša mnenja o včerajšnji tekmi
LP Mojca

A se slučajno kdo javi -> za sponzorja novega avtka?
race_girl
Član

Kraj: Rečica od Savinji

OdgovorNapisal/-a Lojz » 27.08.2007, 10:20

Pozdravljeni,

Včeraj je bila zelo mučna in dolga dirka, neprestane prekinitve iz utemeljenih in neutemeljenih razlogov. Res, da je merilni sistem precej zatajil a ne moremo čez to, da organizator ni mogel vzpostaviti pravega reda in discipline skozi celotno dirko (no čisto na koncu je začelo malo funkcionirati, ko je bilo tekmovalcem že sto in en krat rečeno eno in isto žal prepozno). Problem je v tem, da se pred začetkom dirke ne naredi sestanek, na katerem mora organizator povedati tekmovalcem kako bo dirka potekala, kako se morajo obnašati in ravnati ter, da se prekrški in neprimerno obnašanje kaznuje (odbitek kroga, najboljše vožnje …) kakor koli že organizator bi moral bolj jasno in odločno postopati in ukrepati, ne pa da se sprašuje posamezne tekmovalce kdaj boste štartali itd. Res, da to niso profesionalne dirke a če niso pravila jasna in se jih ne držimo nastane kaos… moram reči, da jaz osebno na takih dirkah ravno ne uživam. Pravzaprav vsi smo dali 10 EUR, da smo prišli uživat in tekmovat na ''organizirano dirko'', kar pa žal včeraj ni bila. Nočem na koga osebno kazati s prstom, tisti ki organizira dirko mora pač zadeve trdno držati v svojih rokah tudi če koga kaznuje, pa prijatelj gor ali dol (saj ne dirkamo na ''parkiriščih''). Morem reči, da se jaz osebno ne mislim udeleževati takih in podobnih dirk. Upam, da bo zadeva v SLO šla glede tega na bolje.

HVALA

Lep pozdrav,

Lojz
Uporabniški avatar
Lojz
----------------------------

Kraj: Maribor

LRP-HPI

OdgovorNapisal/-a Tomi » 27.08.2007, 10:42

Popolnoma se strinjam z komentarjem Lojza. Dodal bi še da je bilo na tej dirki precej mladih tekmovalcev katerih bo takšen način lahko odvrniv od nadalnega tekmovanja. Na vseh letošnji LRP-HPI dirkah pogrešam tudi sodnika.

Lep pozdrav Tomaž
Uporabniški avatar
Tomi
Član

Kraj: Jesenice

OdgovorNapisal/-a race_girl » 27.08.2007, 10:56

Se strinjam z obema.

Najbolj pa s tem, da potrebujemo sodnika. Ampak dobrega sodnika. Ne morem biti kar eden od nas, ki tekmujemo.

Potrebujemo tudi nekoga, ki obvlada merilni sistem.

Lahko bi bilo tako:
- na dirki je vedno enak merilni sistem
- zraven njega pa mora biti še merilec + sodnik

Ne more biti organizator vse v enem. Pri tako številčni tekmi žal ne.
LP Mojca

race_girl
Član

OdgovorNapisal/-a ferrarilover » 27.08.2007, 12:29

Skupna razvstitev http://users.volja.net/tc3_driver/LRP_rezultati.html

Rezultati 17T

1. Dejan Šabeder
2. Sandi Banko
3. Gregor Banko
4. Roman Štefanko
5. Tomislav Korman
6. Nejc Duh
7. Alen Rožič
8. Rok Rudl
9. Marko Kvar
10. Marko Petanjek

Rezultati 23T

1. Alojzij Osvald
2. Jernej Krajnc
3. Borut Svoljšak
4. Andraž Noč
5. Miha Eršte
6. Boštjan Škruba
7. Peter Tavčer
8. Tomaž Zupanc
9. Tadej Kaker
10. Ervin Ošlak
11. Blaž Kušlan
12. Uroš Klauž
13. Rajko Zvonar
14. Miran Šetinc
15. Srečko Robida
16. Janez Medja
17. Franci Levc
18. Tomaž Noč
19. Sebastjan Robida
20. Sebastjan Kuclar Stikovič
21. Domen Lipnik
22. Mojca Poličnik
23. Kritjan Kristič
24. Tamara Pustoslemšek
25. Saša Holeček

Najhitrejši krogi v finalnih vožnjah:

17T

1. Nejc Duh 18,900
1. Dejan Šabeder 18,900
3. Rok Rudl 19,310
4. Sandi Banko 19,320
4. Gregor Banko 19,320
6. Alen Rožič 19,710
7. Roman Štefanko 20,130
8. Marko Kvar 20,180
9. Tomislav Korman 20,550
10. Marko Petanjek 21,170

23T

1. Alojzij Osvald 20,430
2. Jernej Krajnc 20,570
3. Tomaž Zupanc 20,970
4. Borut Svoljšak 21,010
5. Miha Eršte 21,260
6. Ervin Ošlak 21,270
7. Blaž Kušlan 21,420
8. Andraž Noč 21,460
9. Tadej Kaker 21,670
10. Boštjan Škruba 21,890
11. Peter Tavčer 22,130
12. Rajko Zvonar 22,450
13. Uroš Klauž 22,490
14. Srečko Robida 22,690
15. Janez Medja 23,010
16. Sebastjan Robida 23,030
17. Miran Šetinc 23,230
18. Tomaž Noč 23,750
19. Kritjan Kristič 24,050
20. Franci Levc 24,870
21. Mojca Poličnik 24,950
22. Tamara Pustoslemšek 24,980
23. Domen Lipnik 25,480
24. Sebastjan Kuclar Stikovič 26,300
25. Saša Holeček 29,530

LP
Miha
Uporabniški avatar
ferrarilover
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a Scythe » 27.08.2007, 17:22

Lep pozdrav !

TC4-FT je že omenil nekaj obupnih dejstev !

Dirka naj bi v osnovi bila v Krapini kot je bilo na začetku leta rečeno in objavljeno, nato ste vsi pisali po forumu da mora biti Rečica, ker je vedno tam odlična dirka! Kot da mi kdo laže ? Mogoče večina ljudi ki je nabijalo poste cel mesec neve kaj je dirka ? Še niso bili na pravi dirki ? še jaz nisem bil na pravi dirki, pa je to le ta bila ?

Vse skupaj se je začelo cca. pol ure prepozno brez sestanka brez navodil kako ravnati z transponderji kdaj jih vzeti kdaj jih vrnit, zaradi tega so nekateri imeli težave že v kvalifikacijah. Prva kvalifikacija nekdo reče štart in vsi naenkrat štartajo, kot da so na prvi diki in sploh nevejo zakaj se gre :roll: ..
Prva kvalifikacija brez vage brez tehničnega pregleda, brez označevanja gum itd... Nepotreben test frekvenc, saj so bile motnje klub temu da imamo drage komende nove kvarce dobre sprejemnike itd...

-Pohvalil bom skrb za kosilo in samo hrano !

Potem pa finale vzamem svoj transponder 2 min pred štartom ga dam v avto nakar se ppo štartu prebijem naprej in glej ga zlomka meni ne šteje meni nič tebi nič se finale nadaljuje ...po vseh pritožbah kreganjih dobim v obraz da sem itak sam kriv v stilu " kaj pa si vzel tistega ki ne šteje " :shock: drugo finale vzamem transponder ki šteje pa se Roman zmoti in vzame nekako isto številko ...in glej diskvalificiran sem jaz ki sem vzel pravega ..na podlagi tega da je on naredil več krogov :roll:
tretjo finale mi celo uspe peljat vozim na drugem mestu nakar so se zaleteli v mene in padel nazaj ..zgubil 2 mesti in na koncu pristal na 3, vsaj vozil sem !

Vrjamem da so se ljudje trudili pri računalnikih, vendar organizator si žal ne more dovolit da postavi pred računalnik nekoga ki nima prakse z dirkami!

Totalni nered v stilu " kdo te zaj vozi " ???? " kak te oni če smo mi zaj "
Sami odlogi štarta in podobno. Nekdo ni imel polne baterije pa je vzel odlog ...halo ?? to tut gre ??

Sabo smo si prinesli kompresor , ker ga ni bilo ( razumljivo ) veliko ljudi si je avto pihalo brez vprašanja in še včasih sem jih moral čakat daj zamislite si kaj če bi az vzel vašo komando pa šov vozit z njo ??

Po dolgem času sem bil v Sloveniji na dirki, totalno razočaran !
Mogoče pa zdaj kdo ve zakaj sem odvozil 10 dirk v AUT in 3 v Slo??

Ne spomnim se zdaj vse iz glave ...skratka povzetek dirka kjer ti dvakrat v finalu ne šteje krogov ni vredna 10€

Čau
Scythe

Kraj: Fram

OdgovorNapisal/-a Saši » 27.08.2007, 21:12

Lep pozdrav!

Saj se večinoma vsi strinjamo, ampak stvari niso samo na tej dirki bile takšne. Problem je v tem, da v Sloveniji ni ljudi, ki so se pripravljeni pržit na soncu in bit sodnik, pa se poleg vsega tega ukvarjat še z meritvami, ki ne delujejo kot bi morale (9 let star merilni sistem, ki potrebuje polnenje ne le 14h pred dirko ampak tudi med dirko!!! ) Saj, ko vsi tako kritizirate, pa dajte vi enkrat organizirat pa bit na 100 in enem koncu zarad napak, k jih speaker dela, istočasno pa bomo vidli kako vam bo. Potem pa še merilni sistem, ki tako ali tako ni popoln! In še neupoštevanje navodil speakerja!!! Oprostite, mogoče jaz narobe vidim ampak se mi zdi, da ni problem v mladih in začetnikih. Se je pokazalo, da so ljudje kr predajali transponderje med seboj. Pa ne mlajši!! Ja sorry, če ti ni štel, kaj ga pa ne daš nazaj d se polni! Problem je v tistih, ki so že dlje časa v tem pa ne vedo kaj je to disciplina in poslušanje navodil!!!Sej se vid kdo je izkusil tuje dirke (npr. Avstrija). Sej ne bom glasna ampak vem, ker se od pravega učim :D . Kar sem še hotela povedat, je prekomerna toleranca tistih, ki so sedeli za mizo z merilnim sistemom. K je pa prišu organizator na mikrofon, vam je pa lepo povedu kok in kaj! Pa ga nekateri niste upoštevali, potem se je pa našu maček v žaklju k je bilo govora o diskvalifikaciji! Potem pa spet nastop tolerance s strani drugih!!! Določene stvari so napaka org., sam ne pa vsega dajat v isti koš.

Konec koncev smo Slovenci takrat k je treba kaj pohvalit bolj skopi (se o dobri dirki govori 3 dni), k je treba pa kritizirat mamo pa vsi nosove zraven in pričamo o napakah do onemoglosti. Sej se z napak učimo, sam vsi se zavedamo slabe organizacije na slovenski sceni, sam nej bo en car pa naj jo porihta če jo more, naj gre do organizatorja tak ko so nekateri prišli. Pa naj predlaga. Tako pa vsi šparajo besede pa jih tle na forumu izpovejo v obliki kritike! Zakaj rajši kritika in ne predlog?
Lp Saši
Uporabniški avatar
Saši

Kraj: Mozirje

OdgovorNapisal/-a DMX » 27.08.2007, 21:51

Kot organizator bom te kritike prespal ker vem, da se za organizacijo maksimalno potrudim, žal merilnega sistema sam ne obvladam zato skrbim za pisto, oder, prehrano, ozvočenje, bokse, reklamni letaki ter ostalo kar je zraven.

Sam osebno sem se držal za glavo, ko sem videl, slišal, kašne napake dela časomerilec, mu je bilo večkrat rečeno kako in kaj a očitno ni bil njegov dan.

Sam vem kako je z organizacijo in pripravo samih prog v sloveniji in me res zanima kateri organizator bo vložil toliko truda.
Sedaj pa mečete krivdo na organizatorja, a krivec je bil časomerilec, ki mu to ni bilo prvo vodenje dirke. Fant je žal preveč toleranten!

P.S.: Bomo našli drugega časomerilca in sodnika ki bo nevtralen. Kot organizator bom dalje organiziral tekmovanja z radijsko vodenimi modeli na elektro pogon.

Lp Sandi
1/12th scale on CARPET some of the BEST racing in the WORLD to watch.

JOIN US!

Ain't no sunshine
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

Kraj: Rečica ob Savinji

OdgovorNapisal/-a race_girl » 27.08.2007, 22:03

3. LRP-HPI dirka je bila tudi na Rečici -> pa je bilo vse OK.

Zdej je bil pa res pravi kaos.

Za merilni sistem se ve kakšen je in se je pač potrebno prilagoditi njemu. Če se transponderji hitro praznijo, jih je potrebno polniti in vsak tek vračati. To vsi razumemo. Ampak nad transponderji ni bilo nobene kontrole. Nobeden ni preverjal če si vzel pravilen transponder ali pa napačen. Zato menim, da so bile razne sankcije odveč.

O raznih predlogih se bomo pa pogovarjali drugič, ker je sedaj že prepozno
LP Mojca

race_girl
Član

OdgovorNapisal/-a Lojz » 27.08.2007, 22:11

Pista, oder, prehrana, ozvočenje, boksi vse to je bilo OK in nihče tega ne graja vredu si porihtal! Ampak naj te nekaj opomnim, ti osebno si šef dirke, kapo di banda, big boss!!!! In ti odgovarjaš za časomerilca, kot v podjetju direktor za svoje zaposlene, mar ne. Ti si njega postavil na tako odgovorno mesto, ker si bil prepričan, da bo svojo delo opravil dobro a ne? Žal ti je tvoj časomerilec zatajil. In ne se sedaj zgovarjati na njega. Dobro dirka je pač bila kakšna je bila, naslednjič boš pač bolje premislil koga boš postavil na to mesto.

LP
Uporabniški avatar
Lojz

OdgovorNapisal/-a DMX » 27.08.2007, 22:18

race_girl napisal/-a:Nobeden ni preverjal če si vzel pravilen transponder ali pa napačen.

Mojca lepo te prosim, številko pa zna vsak sam prebrat.

In kateri časomerilec do sedaj ti je delal tako uslugo?

To je tako kot bi ti jaz kontroliral ce imas oba dva " štunfa" na nog pravilno obrjena. :D

:lol:

JOIN US!

Ain't no sunshine
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a DMX » 27.08.2007, 22:22

TC4-FT napisal/-a:Pista, oder, prehrana, ozvočenje, boksi vse to je bilo OK in nihče tega ne graja vredu si porihtal! Ampak naj te nekaj opomnim, ti osebno si šef dirke, kapo di banda, big boss!!!! In ti odgovarjaš za časomerilca, kot v podjetju direktor za svoje zaposlene, mar ne. Ti si njega postavil na tako odgovorno mesto, ker si bil prepričan, da bo svojo delo opravil dobro a ne? Žal ti je tvoj časomerilec zatajil. In ne se sedaj zgovarjati na njega. Dobro dirka je pač bila kakšna je bila, naslednjič boš pač bolje premislil koga boš postavil na to mesto.

LP

Res je tako.

A kaj ko je že prepozno.

Sem ob 8h zjutraj iskal prijatelja, ki je ravno tako že vodil dirko na tem merilnem sistemu a je bil žal odsoten :(

Grem spat! :lol: Bo drugič bolje!

JOIN US!

Ain't no sunshine
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a sheet-boy » 27.08.2007, 22:24

Meni osebno se je pa dirka zdela super (veliko dobre družbe, zelo okusna hrana...)

Jaz v Sloveniji na 1:10 elektro pokalnih dirkah še nisem doživel, da bi nam v sklopu dirke dali za jest sveže narejeno hrano.

Res pa je tudi, da sem bil zelo jezen zaradi prekinitev in ostalih zapletov/nepravilnosti, ampak za to NE krivim organizatorja, temveč časomerilca, ki ni imel pojma o pojmu in bi ga jaz kar v rit nasuval, če ne bi bilo kaznjivo. Nekatere stvari si je kar zmišljeval.

Organizator se je pa zelo trudil in ga čisto razumem, da ni mogel imeti vsega po kontrolo. Sem ga videl, da je še sam nadrl časomerilca.

Drugače je pa ta dirka kar velik napredek za sceno 1:10 elektro v Sloveniji (sorazmerno ogromno udeležencev).

Če bojo dirke v nadaljevanju organizirane tako, da združimo dobre stvari, izboljšamo pomanjklivosti oz. neprijetnosti s te dirke in dodamo še kakšne "izboljšave", bo počasi to pripeljalo do popolne dirke.

Po mojem mnenju je nabolje pozabiti slabe stvari ali pa raje predlagati, kako bi jih popravili.

P.S.: To je samo moje mnenje in da ne bi kdo zameril.

L.p. Blaž
Zadnjič spremenil sheet-boy, dne 27.08.2007, 22:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
sheet-boy

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Jetforce » 27.08.2007, 22:28

Se strinjam z rok_pro in TC4-FT..

Boxi hrana vse ok vendar take stvari kot so naprimer samovoljno jemanje kompresorja, zmešnjava urnika odlogi zaradi nepolnih baterij in podobne pa vržejo slabo luč na celotno dirko..

Moja odločitev je jasna na dirke kjer ni personal transponderja ne pridem več ;)

Lep pozdrav
Jetforce

OdgovorNapisal/-a race_girl » 27.08.2007, 22:34

SEJ SAMO SVOJA MNENJA PIŠEMO.

ITAK DA SE VSE LAHKO IZBOLJŠA.

PS: nobenega ne obtožujem.
LP Mojca

race_girl
Član

OdgovorNapisal/-a Scythe » 27.08.2007, 22:37

sheet-boy napisal/-a:Meni osebno se je pa dirka zdela super
L.p. Blaž

Pa smo bli mi na isti dirki ? ....

Da ne bo pomote ne iščem krivca kdo je zakaj kriv kdo je kaj narobe naredu sama dirka je bila speljana na zelo nizkem nivoju ( prenizkem)

-sem se že na dirki dovolj prekregal in najezil zaradi nereda !

Sheet-boy : Glede sveže hrane : si bil dvakrat v Krapini na dirki in dvakrat se je Roman (organizator) vsedel v avto in ti pripeljal VROČO hrano .... na vseh dirkah v AUT hrano pečejo na progi ( je kr poceni za njihove razmere) ahh sej res AUT to je daleč ! ...sory :oops:

LP
Scythe

OdgovorNapisal/-a sheet-boy » 27.08.2007, 22:56

Rok_pro napisal/-a:
sheet-boy napisal/-a:Meni osebno se je pa dirka zdela super
L.p. Blaž

To je le del besedila in lahko spremeni ves pomen besedila, če ga nekdo ne prebere.

Rok_pro napisal/-a:Sheet-boy : Glede sveže hrane : si bil dvakrat v Krapini na dirki in dvakrat se je Roman (organizator) vsedel v avto in ti pripeljal VROČO hrano .... na vseh dirkah v AUT hrano pečejo na progi ( je kr poceni za njihove razmere) ahh sej res AUT to je daleč ! ...sory :oops:

LP

Napisal sem, da v SLOVENIJI tega še nisem doživel. Roman je organizator na Hrvaškem.
Uporabniški avatar
sheet-boy

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Saši » 27.08.2007, 22:57

Rok_pro... če s res tak pro, bot tolk profesionalen pa organiziri dirko!!!! Pa jo spelji na takem nivoju, d bomo mel jezike na tleh pa usta na široko odprta :) Enim je blo všeč, pa ne zdej še tega kvarit. Men je blo tud všeč, sam jest točn vem kje tičijo miši. Ti si jezen ker ti je šla tekma po gobe, sam js se neb sekirala. Veš sploh kolk tekem te še čaka. Sej men je tut več k pol tekme splavalo po vodi pa ne piskam :)

Pa brezveze se mi zdi d se kr takoj odpovedujete tekem na domači sceni, namesto d bi kaj dal zraven pa pomagal slabe stvari izboljšat.

Sploh bedarija je pa d se dogajajo stvari, d edn ne pride pa zraven potegne še ljudi, ki stojijo za njim!!!!!!

@race_girl: hahaha....sam to lahk rečem...ker če ne najdeš nobenga k zna delat s takim sistemom, boš še težje našu enga k ti bo sodnik, še največja bedarija je pa iskat nekoga k ti bo kontroliral kdo je vzel kter transponder; pa gre naj nazaj v osnovno šolo če ne ve kako gredo številke :lol:
Lp Saši
Uporabniški avatar
Saši

Kraj: Mozirje

OdgovorNapisal/-a Scythe » 27.08.2007, 23:24

Ja tekma mi je šla "po gobe " investiraš denar si narediš veliko stroškov z vsem, prideš na dirko in ti ne šteje krogov zaradi neznanega razloga .... torej nimaš nič od dneva ? Valda da se verjetno čisto neupravičeno pritožujem nad obupom dirke !

STROŠKI :
-prevoz : 10-15€
-hrana : 10 € 4 eure je bilo kosilo + pjača
-gume : 32€ al še več
-prijavnina : 10€
-Motnje : spodnja karbonska plata + enkrat C !
-Obraba materjala ( tega ne štejemo )

-nimam se kaj jezit ...še dobro da veste da sem bil tam, ko pa mi skoraj nikoli ni štelo !
- Pa kaj vam ni jasno ! Dvakrat sem bil diskvalificiran v FINALU pa sem ravnal vse po pravilniku LRP-HPI sam sem si vagal avto da nebi bil prelahek, da nebi blo sranja ..ker itak tega noben drug ni počel !

Težko je najti sodnika .....ja zastonj ja ..na pravih dirkah se sodnika plača da saj ve zakaj se trudi !
Dajte mi nekaj denarja pa bom jaz prišel v NOVO MESTO pa bom sodnik !

-vsi se zgovarjate na transponderje .... zanesljivi viri so mo povedali da se ti transponderji uporabljajo na dirkah 1:8 rally ( če še ne veste : beri pravilnik) tam finale traja 30min ! ... torej transponderji niso krivi vendar delo z njimi ! Sicer zakaj bi se spuščal v svtari ki se me ne tičejo. Na dirki kjer plačam 10€ in ni osebnih transponderjev .. se pač ne more dogajat da zadeve ne štejejo .. V F1 se še ni zgodilo da R. schumacherju nebi štelo krogov ? ...skratka če se greste dirko in če pobirate denar od mene mi nudite nekaj za to ne pa da sedim tam in gledam kako si ljudje brez vprašanja jemljejo moj kompresor itd...
Zadnjič spremenil Scythe, dne 27.08.2007, 23:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Scythe

OdgovorNapisal/-a Scythe » 27.08.2007, 23:26

Dirka bo v DUPLEKU bom tesno pomagal pri organizaciji ...
sploh nerabite prit vozit pridite pozorno opazovat kako se dirka spelje vsaj na nižji meji zadovoljivega nivoja ki pa je še zdaleč višji kot tisti ki sem ga doživel včeraj !
Scythe

Naslednja

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov