skyflyer napisal/-a:
cenovno ugodna varianta za rookie je torej ZTW ali podoben BK komplet (), medtem ko je varianta tudi Speedpassion regler + motor, vendar ne SpeedPassion 13.5T. Ker Speedpassion 13.5T ne ustreza pravilniku za rookie 13T (ker ima več obratov/v?)? (ampak ni običajno manjša številka več obratov?)
Torej:
Na eni strani imamo "običajne" senzorske motorje s "polovičnimi" ovoji (21.5, 17.5, 13.5, 10.5, 9.5, itd.), ki so namenjeni izključno modelom avtomobilov. Za tehnike - te so vezani kot "zvezda oz Y". Ti so vsi običajne 540 velikosti - premer 36 mm, dolžina 50 mm.
Na drugi strani imamo brezsenzorske motorje, ki so vezani kot delta oz trikotnik s polnim številom ovojev. So sicer enake velikosti 36/50 (od tod tudi oznaka 3650), Namenjeni so predvsem za "hobi" voznike. Kot sem napisal:
Motor je v bistvu velikosti 400, ki je "zapakiran" v ohišje 540, ima tudi drugačno konstrukcijo in ima veliko manj navora, manjši izkoristek,...). Bom enkrat odprl motor in poslikal rotor. Je manjši kot "običajni", ki ima premer od 12 do 13 mm.
Tako pravzaprav ne moreš dirkati v rookie in stock classi z enakim motorjem/reglerjem? (Pa saj verjetno kot "rookie" nima smisla tekomvati v stock razredu, ne?)
Lahko tekmuješ z enakim regulatorjem, kot smo že ugotovili. Vse ostalo je popolnoma drugačno. Razlike v Rookie in Stock kategoriji izjemno velike kar se tiče pristopa, tekmovalnosti in opreme. Verjamem, da bo konkurenca ravno največja v Stock kategoriji, kjer se bodo/bomo tekmovalci pomerili v tistem kar sem spodaj napisal krepko in podčrtano.
Nekaj bo treba nabavit in sprobat na progi še s konkurenco. Če bi bil krtačni motor v TT01 vsaj približno dovolj hiter, bi itak ostal na tem...
Tvoj krtačni motor bo dovolj hiter, sem prepričan. Tekme na prograh se skoraj nikoli niso zmagovale v tem, kdor ima hitrejši model. So seveda izjeme, ampak pustimo to sedaj.
Vsem začetnikom toplo priporočam, da se najprej navadijo vožnje na progi. Ugotavljanje idealne linije, vožnja brez napak, nastavitve modela in pravilna izbira gum - to je prvotni namen tekmovanja! Kakor hitro se začne "vojna opremljanja in tehnike" stvar hitro pade v vodo.
Še dobro se spomnim zanimivih bojev v kategoriji Classic med Janom in Davidom. David je imel še NiMH/krtačni pogon, Jan Lipo/brezkrtačni motor. Pravilnik LRP Challenge je dobro napisan, da smo gledali napete boje. Ko je David prešel na LiPo/brezkrtačni pogon modela sploh ni obvladoval in vsaj na tisti tekmi ali dveh kjer sem ga spremljal ni dosegal takih rezultatov kot prej s šibkejšim pogonom!
ps: tvoj izčrpen odgovor bi lahko kar copy/paste na tisto stran ki jo pripravljate (avtomodelarskinasveti).
Niti ne, v pripravi so bolj kvalitetni prispevki

Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...