Po Izlakah 1:24

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

Po Izlakah 1:24

OdgovorNapisal/-a mihah » 07.02.2004, 22:38

KAPO DOL! Jaro in pomočniki (kolikor si jih imel) res carska tekma, po mojem najboljša doslej! Vzdušje je bilo enkratno in tekma tudi. Čestitke vsem, ne samo zmagovalcem!

EDIT: Kako se vam pa je zdelo moje komentiranje v A finalu? :D Se res oproščam tistim, ki ste zamerili, za vožnjo še 2 minuti po tem, ko je bila zanka strgana...

Rezultati kmalu! Slik pa nimam, če je tokrat bil akumulator v avtu poln, pa je bil prazen v aparatu. :)

LP
Miha
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a mihah » 07.02.2004, 23:27

Pa kje ste vi mi? Nič še odgovorov?

Evo, eni delamo :)

Rezultati tekme!
Priponke
rezizlake.gif
Rezultati. Finale A sešteti 1, 10 minutni in drugi 20 minutni del.
rezizlake.gif (17.08 KiB) Videno 5098 krat
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a mihah » 07.02.2004, 23:35

Pa še skupno.

Ker mi je všeč malo teoritiziranja, bom natresel še tole:

Zdenko bo moped popoku, samo da pride v Hoterdšico, pa naredi 1 krog v enih kvalifikacijah, druge prespi v B finalu pa tudi en krog. Zdenko, če rabiš tak motorček, se kar pri meni oglasi :D Sekalo bo!

Boj za ta mauga Losija je pa odprt, Dejanu najbolje kaže, vendar samo ena točka pred Luko, tesna bo! Tudi z Jarom bova še švicala, kajne Jaro? :D

Gosak pelje neko svojo ligo, oziroma je na čelu četverice z "Ole Kurjačem" Puntarjem ;) in vedno boljšim Markom, ter Robijemm. Za častna mesta Se bijejo Gašper, Tit, Grega, Sašo in novinec na tej tekmi, Anže!
Priponke
skupaj3.gif
skupaj3.gif (9.74 KiB) Videno 5096 krat
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.02.2004, 00:01

Zdej pa še mal povzetkov iz tekme.

A finale:

Finale po dobrih 10 minutah ustavljen, pretrgala se je zanka za zazanavanje transponderjev na modelih. Nadaljevali po slabih petih minutah z 20 minutnim delom. Nekateri so vmes dofilali akuje, drugi so na hitro popravili nastavitve, ali pa podnamazali obutev ;)

Suvereno premoč sta pokazala Dejan in Zdenko. Modela sta v primerjavi z ostalimi dva razreda višje, tako po ceni kot po legi. Malce sicer fanta pozabita na suvereno lego modela in delata nekaj sivih las ostalim ;)
Vožnja Zdenka je bila razred zase. Bravo!

Luka je do tretjega mesta prišel z zelo umirjeno in konstantno vožnjo. Tudi bravo!

Jaro se je našima prvouvrščenima štajerskima kolegoma na začetku zelo dobro postavljal po robu, a mu vendar ni zneslo. Vozil je izredno lepo, po mnenju mnogih, kar prelepo. Žal mu je 3. mesto preprečila skoraj popolnoma rascefrana sprednja guma. Vseeno vse pohvale Jaro in čestitke, odličen dosežek na domačem terenu!

Gosakov Miran, je na začetku vozil kar lepo z ostalimi štirimi, a je bil tempo le nekoliko prehud in je izbral sebi primernega. Samo poglejte njegov najboljši krog, fant bi sigurno navozil lahko več krogov!! Njegov model je imel tudi nekoliko nenavadno nastavitev, a dovolj dobro, da se je Miran počutil v 30 minutnem finalu s prekinitvijo dovolj lagodno. Bravo tudi Miran!

Aleš, njegov peresni model je bil večkrat žrtev skoraj 2x težjih "bombnikov" prvouvršečnih. Precej nesreče je imel s sprednjo gumo (penco), ki je bila skoraj prilepljena na vzmetenje. Čestitke Aleš, da si sploh naredil toliko krogov!

Nesrečni Marko, motnje & Co. Res škoda. Bo bolje naslednjič!

B finale:

Matevžek je od samega začetka prevzel vodstvo in ga trdno držal do konca. Bravo Matevž, in hvala ker nisi zakuril Šulija :D

Moja malenkost ni našla na sicer odlično uravnovešenim modelom na tepihu take uravnovešenosti tudi na znameniti izlaški podlagi. Ampak to je tekma in kljub temu je bilo super vse skupaj, samo gara se je vozila prav nesramno razklumpano... najboljši krog sem postavil kmalu po postanku v boksu, ko je Jaro stvari precej podmazal :D

Robi in Sašo sta se borila do konca! Ampak, Robi je s svojim daljšim stažem na koncu le pokazal Sašu, da so na koncu pomemben krajši zaostanek, ne pa boljši najboljši krog. Ampak iz tegale Sašota bo še nekaj :) Kar tako naprej!

Anže se je kot novinec dobro odrezal, bravo! Ni dosti manjkalo do višje uvrstitve.

Gregatu pa samo lahko rečem: Več sreče prihodnjič!

Skrivnost do uspeha v Izlakah je bila uravnovešenost modela na svojevrstni podlagi. Potem se je dalo vozit. In to kar hitro! Marsikateri smo imeli probleme, a to spada tudi zraven.

Če še nekako združim moje mnenje o voznikih. Razlike med vozniki so se izredno zmanjšale, posebno v A finalu. Prav zanimivo bi bilo videti, če bi fantom dali identične modele vse z enakimi nevtralnimi nastavitvami. To bi bil pravi boj! :D

To je to nekako, če ni slik pa prija mal teksta naklomfat. :)

Zdej pa da vidimo ostale junake, kaj bodo še povedal. Če me boste šimfal, pa me dejte, samo, da vam bo odleglo.

P.S. Res, pričakoval sem mnogo večjo udeležbo.....
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Matej P » 08.02.2004, 13:16

mihah napisal/-a:Zdej pa še mal povzetkov iz tekme.

Matevžek je od samega začetka prevzel vodstvo in ga trdno držal do konca. Bravo Matevž, in hvala ker nisi zakuril Šulija :D

P.S. Res, pričakoval sem mnogo večjo udeležbo.....

ja šulc je zdržal in prmagal lastnika :D :D :D če je pa koga zeblo se je lohk na mojih celicah ne pogrev ampak scvru :evil: ampak tele mb bi pa res lohk prišli pokazat a sta le dva .... :lol: :lol: :lol: :lol:
Matej P

Kraj: Logatec

OdgovorNapisal/-a MaNe » 08.02.2004, 13:57

Razen nekaterih ki vztrajajo pri 1:24 smo skorj vsi šli na 1:18.
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe
----------------------------

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a mihah » 08.02.2004, 14:00

MB modeli 1:24 so izgleda šli v roke takih, ki nimajo namena tekmovati. Če se spomnim oglasov so bili vsi zelo dobro pripravljeni za tekme. Ampak, zbrat pogum in pridit na tekmo je pa nekaj čisto drugega.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a MaNe » 08.02.2004, 14:01

Jep, je pa tudi res.
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a Matej P » 08.02.2004, 14:14

ja ja neki tazga sem mislu ja :D :D :D :D
Matej P

OdgovorNapisal/-a frcac » 08.02.2004, 23:59

Skratka, avtomobilski baron von Kremser alias Jaro de đek se je več kot izkazal. Spedenal je tekmo, lepo poskrbel za teren, zarisal lepo progo, poskrbel za naše želodčke pred, med in po tekmi - dobre volje je bilo v izobilju. Da ne omenim nagrad za vse sodelujoče...

Videti je bilo mariskaj - neuvlovljive alu bolide (z odličnimi prist na oddajniku), serijskega Trioxa s serijsko 130tko v A finalu pa do poverslajdajna po ovinkih ko je počasi popustil oprijem s podlago. Naučili smo se marsikateri umazan trik, videli Jarotovo izjemno fer vožnjo in videli, da so se nekatere vroče modifikacije malo ohladile. Je pa na zalogi nekaj novih... :) Bombniške oziroma kamikaze vožnje je zmeraj manj, konkurenca se kar pridno ostri. Velika večina tekmovalcev od tretjega mesta navzdol pa so treh najpočasnejših se je zvrstila samo v nekaj krogih!

Edino kar me je oviralo pri mojem epskem (po holcu) boju z Robijem v B finalu so bile (ne vem od kje) strahotne motnje. Avto je imel neko očitno umetno inteligenco in je bil na trenutke neobvladljiv, saj se je pridno sukal na mestu, na trenutke pa je totalno zaštrajkal in se ustavil - tale trik je fifi najraje imel dva ovinka pred zanko. Hm. Nič jasno, nekako sem pa le lahko speljal počasi in mukoma vse skozi... :?

AMPAK - če mihah suvereno zapiše da iz mene še nekaj bo, pol se pazte - na naslednji dirki bo moja "Hot mama" še hitrejša... :lol:

Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Naš človek :)

Kraj: Godovič

OdgovorNapisal/-a mihah » 09.02.2004, 00:13

Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 09.02.2004, 00:30

čestitke vsem, predvsem pa Mb kolegom iz MSM-ja.
Lep pozdrav(best regards)
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

Kraj: Šentilj\Slovenia

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 09.02.2004, 00:57

Cuoresportivo, zakaj se pa tebi porsche vrti, Če pa si zagledan v GTA Alfo ? :)
Uporabniški avatar
TomyBoy

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a blisk » 09.02.2004, 08:57

Pozdravljeni mikroavtomodelarji,

Moram priznati da je bila v Izlakah res odlično organizirana dirka. Ko sem po prihodu videl podlago, bi se res najraje kar vrnil domov. Tudi po prvem poizkusu na progi z nenamazanim gomami. Vse se je tako svetilo kot ogledalo. Vendar ko sem gume namazal je bolje kazalo. Pa še vseeno nisem bil dovolj zadovoljen z sposojenim ALU-racerjem (Darko hvala). Zato sem prve kvalifikacije vozil z mojim starim Carsončkom in bil drugi. Med čakanjem na druge kvalifikacije sem menjal gume na ALUtu, nekoliko spremenil setup in uspeh je bil tu. V drugih kvalifikacijah prvo mesto. Tukaj se sedaj lepo vidi razlika v avtih, ki pa niti niti tako velika - 3 krogi v desetih minutah. Tako da tudi tale tako opevana "ALU SPECIALKA" definitivno ni za DVE klasi boljša.
Pa še omembe vredno: Pokali zakon, praktične nagrade zakon!

Ker pa je Miha že začel z teoretiziranjem še jaz nadaljujem: Kaj bi se zgodilo če jaz na zadnjo dirko ne pridem, Dejan pa zmaga. Oba bi bila z enakim številom točk in enakimi rezultati po posameznih dirkah ?????

Lep pozdrav,
Zdenko Gačar.
Its nice to be important,, but its more important to be nice...
Uporabniški avatar
blisk

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a gosakm » 09.02.2004, 10:05

Ne bom dolg. Samo par slikic pripnem. Se pa strinjam s sotekmovalci glede Jara, on je CAR. 8)
Priponke
vsastvarjevgatah.jpg
vsastvarjevgatah.jpg (72.88 KiB) Videno 4907 krat
jarothenoone.jpg
jarothenoone.jpg (58.58 KiB) Videno 4904 krat
matevžapeče.jpg
matevžapeče.jpg (70.08 KiB) Videno 4881 krat
Miran
Uporabniški avatar
gosakm
Novinec

OdgovorNapisal/-a Alex » 09.02.2004, 10:15

Izlake postajajo priljubljena preizkušnja za 1:24 modelčke in njihove voznike. Višje hitrosti, drseča podlaga in posebne vrste svetloba zahtevajo drugačno koncentracijo, kot siv tepih in zaprta proga. Če temu botrujejo še motnje dva ovinka pred zanko (Zanimivo Sašo , tudi moj model je ravno tam odpovedoval poslušnost) v stilu nenadnega in nenamernega *obračanja z ročno* po možnosti tik pred hitrejšim nasprotnikom, je bilo poskrbljeno še za spektakularne trke, ki so po odzivih sodeč, najbolj navdušili gledalce, tekmovalce pa seveda malo manj.
Zanimivost iz boksov, ki je ob dirkah, ki se dogajajo na tepih-podlagi ne vidiš, je bila mnoštvo raznoraznih flašk, tubic, okroglih škatlic z raznoraznimi kremami.. pa do.. pijače moje mladosti....Vse te stvari so v določenih razmerjih končale na zelo različnih penah, gumah.. ali pač karkoli je že bilo nalepljeno na platišča miniracerjev...
In že lanskoletne Izlake so dokazale, da je pravilnost mešanice žavbic na gumah odločala ob seveda dobro nastavljenem modelu in ravnoprav nemirni roki voznika.
Organizacija blesteča... z Jarom na čelu...nagrade in pokali..pa pecivo in pijača dokazuje gostoljubnost in odprtost, ki jo je v slovenski zgodovini modelarstva raje manj, kot pa preveč...
Marko...tiste tri kroge v drugih kvalifikacijah sva vozila res na dolžino modelčka in vsaj meni se je zdelo, da oba *sediva* za volanom...enkratna izkušnja..
Jaro, hvala za prostovoljno in fer menjavo kanala glede na to, da sem imel samo jaz motnje...
Miha, čestitke za napeto komentiranje FinalaA.Glede na to, da si imel prazne akuje v fotoaparatu, bom jaz sestavil majhen povzetek iz izsečkov videa iz FinalaA.

Tudi jaz sem pričakoval višjo udeležbo glede na število prodanih 1/24ic v Slo. No ja.. morda se bodo bodoči tekmovalci potrudili v Hotedrščico na zadnjo dirko za MIBO pokal.

LP Alex
Uporabniški avatar
Alex
Član

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a gosakm » 09.02.2004, 10:17

še dve
Priponke
ansambelveselanotranjca.jpg
ansambelveselanotranjca.jpg (60.82 KiB) Videno 4870 krat
Miran
Uporabniški avatar
gosakm
Novinec

OdgovorNapisal/-a Jaro » 09.02.2004, 10:21

Najprej hvala vsem, ki ste si vzeli čas in prišli. Škoda, da ni bilo še koga. Če drugega ne, prostora smo imeli dovolj! :D
Čestitke vsem, posebej še tistim, ki so bili (ponovno) spredaj.

Hvala tudi za pohvale na račun organizacije. Smo se pač potrudili po najboljših močeh. Posebna pohvala tukaj velja paru oče sin Srečko in Miloš Rozman, ki sta mi obilno pomagala.

Hvala tudi za oceno moje vožnje kot preveč fer. Vidim, da bom moral ponovno premisliti o stilu. :mrgreen: Na koncu me je to stalo tretjega mesta, saj sva bila z Luko, po 30 minutnem finalu, narazen vsega sekundo in pol. Vendar pa je treba priznati, da Luka prav tako vozi izredno pošteno in natančno tako da si je to mesto popolnoma zaslužil. Še enkrat čestitke Luki. O tehničnih težavah pa na tem mestu nima smisla razpredati. Vsak se je verjetno boril s svojimi.

Vesel sem, če ste z Izlak odhajali z lepimi vtisi. To odtehta ves trud. Če bo volja (moja in Vaša) se morda zopet vidimo prihodnje leto, upam da v še večjem številu!
Lep pozdrav,

Jaro
Uporabniški avatar
Jaro

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a tornado » 09.02.2004, 10:23

[quote="blisk"]
Ker pa je Miha že začel z teoretiziranjem še jaz nadaljujem: Kaj bi se zgodilo če jaz na zadnjo dirko ne pridem, Dejan pa zmaga. Oba bi bila z enakim številom točk in enakimi rezultati po posameznih dirkah ?????

V ladijskem modelarstvu je zmagovalec tisti, ki je prevozil skupno več krogov.
Ali odbijate najslabšo tekma?
Lp Rado
tornado

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mihah » 09.02.2004, 10:28

Štejejo se vse tekme. Zdenko, boš obveščen v kratkem, kako je s tem.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Naslednja

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov