Hm lepe slike ni kaj!
Torej utisi iz dirke, fenomenalni. Končno sem lahko stestiral mojo S 710. Avto res leti tko da je že kr grozno! Res super! Še posebej ker se nisem nič igral z nastavitvami. Imel sem čisto osnovne po knjigi. Igral sem se samo z premeri gum... Komaj čakam naslednjo dirko.
Prišli smo že v soboto dopoldne in začeli trenirati. Proga zelo hitra in tudi tehnično zahtevna, še posebej dolgi desni ovinek po koncu ciljne ravnine. Gre skoraj na ful ampak če fališ linijo izgledaš približno kot katapultna kosilnica.
Že po treningih je kazalo dobro. Z avtom sem bil zadovoljen, motorjem ravno tako. Na nedeljskih kvalifikacijah sem imel malo več problemov. Koncentracija, trema, tehnični problemi.
V tretjih kvalifikacijah sem dal tremo na stran, poskrbel za brezhibno tehniko in dal res vse od sebe. Končal sem na 3 skupnem mestu in se uvrstil direktno v finale.
V finalu je avto deloval brezhibno. Štartal odlično, v prvem ovinku dva v moj bok in finale sem pričel iz priblžno 8 mesta. Počasi sem napredoval in bil nekaj krogov celo na 2 mestu. Do približno 18 minute je teklo vse kot po maslu, nato pa glava ni bila več na mestu in naredil nekaj ogromnih napak kar me je stalo tudi uvrstitve. Padel sem na 6 mesto. potem sem začel forsirati kolikor sem pač lahko in se prebil na 4 mesto. Za trerjim mestom sem zaostal za 2 kroga.
Z rezultatom sem zelo zadovoljen, vidim da sem lahko hiter ampak najprej bo potrebno pospraviti po podstrešju. Bo in mislim da se da priti še višje.
Tudi v kategoriji 1/8 C je bilo zelo napeto. tako v 1/2 finalih kot v Finalu.
V 1/2 finalu sta bila Koritnik in Kemperle v isti skupini in samo 3 mesta so vodila v finale. Najprej je kazalo odlično. Oba naša sta se dajala na 2 in 3 mestu. Potem je Koritnik naredil manjšo napako in zletel v travo.
Nespreten češki pobiralec ga je namesto na pravi del proge postavil na ravnino, Koritnik ni prevozil zanke, zmanjkal mu je en krog. Iz 5 mesta se je začel prebijati naprej, v zadnjih 3 minutah prišel nazaj na 3 mesto in vse do zadnjega kroga suvereno branil pozicijo. Nato pa mu je v zadnjem krogu 10m pred ciljem crknil avto in sanj o finalu je bilo konec. Kakšno razočaranje.
V finale pa se je prebil Kemperle ki si je v 1/2 finalu privozil 2 mesto.
Žal je Černe-tu v 1/2 spregla tehnika in ni mogel odpeljati do konca.
Finale je bilo najbolj žuvčno izmed vseh kategorij. favorit in zmagovalec je pobegnil naprej od 2 pa do 5 mesta pa so bili 23 min vsi v istem krogu. Stalno so se izmenjavali na pozicijah in Kemperle je z odlično vožnjo krojil vrh z svojim Vectorjem med samimi 950-kami. Res neverjetno kako razburlljivo finale. Ena napaka (izhod iz idealne linije, mogoče dotik trave) in že si bil iz 2 na 5 mestu. Po zares odlični vožnji mu je za 3 mesto zmanjkalo vsega skupaj 5,8 s. res neverjetno. Torej tudi kemperle je zasedel odlično 4 mesto.
Torej Slovenci smo pokazali da tudi mi nismo od muh. Torej res nepozaben vikend in rečem lahko samo še to da se bomo prihodnjič v Brnu na češkem probali odrezati še bolje.
LP Aljoša