tornado challenge 2004

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

tornado challenge 2004

OdgovorNapisal/-a ELO » 11.03.2004, 08:52

prva izmed serij za tornado challenge bo prvi vikend aprila, v grazu, na super hitri pisti: http://www.morac-graz.at/fotos/fo-ring.htm

prijavljenih je že kr nekaj naših: http://www.serpent.at/Challenge-2004/Ne ... 1-lauf.htm

če si želi še kdo izmed naših voznikov seprentovih modelov udeležiti tekme se lahko prijavi na: http://www.serpent.at/nennung-formular.html

l.p.
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 11.03.2004, 23:48

Vsem, ki greste - srecno in veliko uzitkov (sej jest bi tud sel, samo se nasparat bi moral za kako 710-ko:cry: :) )
Sem ze 2x vozil tam (priprava EP in EP), garantirano super hitra pista, poleti je to kr ornk preizkus za motorje, no v aprilu ko pa bo ta dirka, je pa problem oprijem, ce ni cisto nic sonca. Tako da ce kdo zeli, mu lahko malo svojih izkusenj s te piste povem (ob recimo kakem pivu... :lol: :mrgreen: )

lp Ales
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA
Naš človek :)

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a ELO » 05.04.2004, 11:28

Pozdravljeni!

Prireditve se je dne 3. in 4. aprila udeležilo pet slovenskih tekmovalcev s svojimi mehaniki.

Dva dni smo uživali v prijetnem vremenu, dobri organizaciji in hitri ter tehnično zahtevni progi!

V soboto je bil najprej prosti tening, nato pa organiziran trening, razdeljen po kategorijah, tako hitrejši razredi niso vozili in delali masaker med počasnejšimi in na trke občutljivejšimi modeli!

Po koncu treninga smo šli v taverno, kjer smo se na podlagi predhodne rezervacije s strani organizatorja lepo najedli in napili. Pa še poceni je bilo.

V nedeljo smo bili na progi pred 8:00 zjutraj, kar sploh ni bil problem, če upoštevamo to, da nas je vseh pet za normalnih 29EUR/osebo prespalo v vsega 300m oddaljenem stanovanju velikosti ca 200m2!

Tudi v nedeljo je šlo vse kot namazano tako da je dan res prijetno minil!

Veseli in srečni smo bili tudi na koncu prireditve, kjer je ob žrebanju nagrad vsakdo dobil in izbral kaj koristnega zase!

Rezultati pa bodo naknadno objavljeni na http://www.serpent.at

Prepričan sem, da vsi od predstavnikov Slovenije že nestrpno pričakujemo prihodnjo tekmo za Serpent-Tornado Challenge!

L.p.
de elo
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a ELO » 05.04.2004, 11:41

luka mehanik, anže černe, jaz v ultimate idiot pozi in tinko. ja, tinko ima te položaje za fotografiranje še iz časov pionirčkov!
Priponke
resize of img_0035.jpg
resize of img_0035.jpg (94 KiB) Videno 4974 krat
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a ELO » 05.04.2004, 11:44

ma so se nas bali!
šele po ogledu teh fotografij lahko ugotovite zakaj..... ni nekih nasmehov, a ne?
Priponke
resize of img_0059.jpg
resize of img_0059.jpg (52.87 KiB) Videno 4964 krat
resize of img_0060.jpg
resize of img_0060.jpg (47.93 KiB) Videno 4942 krat
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a ELO » 05.04.2004, 12:02

gril je nekaj časa tako grdo gledal da si ljudje sploh niso upali dotočit goriva:
Priponke
resize of img_0137.jpg
resize of img_0137.jpg (56.69 KiB) Videno 4933 krat
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a MaNe » 05.04.2004, 15:06

LOL :lol:
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe
----------------------------

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a grilnet » 05.04.2004, 15:29

:D :D :D Hm lepe slike ni kaj!

Torej utisi iz dirke, fenomenalni. Končno sem lahko stestiral mojo S 710. Avto res leti tko da je že kr grozno! Res super! Še posebej ker se nisem nič igral z nastavitvami. Imel sem čisto osnovne po knjigi. Igral sem se samo z premeri gum... Komaj čakam naslednjo dirko.

Prišli smo že v soboto dopoldne in začeli trenirati. Proga zelo hitra in tudi tehnično zahtevna, še posebej dolgi desni ovinek po koncu ciljne ravnine. Gre skoraj na ful ampak če fališ linijo izgledaš približno kot katapultna kosilnica.

Že po treningih je kazalo dobro. Z avtom sem bil zadovoljen, motorjem ravno tako. Na nedeljskih kvalifikacijah sem imel malo več problemov. Koncentracija, trema, tehnični problemi.

V tretjih kvalifikacijah sem dal tremo na stran, poskrbel za brezhibno tehniko in dal res vse od sebe. Končal sem na 3 skupnem mestu in se uvrstil direktno v finale.

V finalu je avto deloval brezhibno. Štartal odlično, v prvem ovinku dva v moj bok in finale sem pričel iz priblžno 8 mesta. Počasi sem napredoval in bil nekaj krogov celo na 2 mestu. Do približno 18 minute je teklo vse kot po maslu, nato pa glava ni bila več na mestu in naredil nekaj ogromnih napak kar me je stalo tudi uvrstitve. Padel sem na 6 mesto. potem sem začel forsirati kolikor sem pač lahko in se prebil na 4 mesto. Za trerjim mestom sem zaostal za 2 kroga.

Z rezultatom sem zelo zadovoljen, vidim da sem lahko hiter ampak najprej bo potrebno pospraviti po podstrešju. Bo in mislim da se da priti še višje.

Tudi v kategoriji 1/8 C je bilo zelo napeto. tako v 1/2 finalih kot v Finalu.
V 1/2 finalu sta bila Koritnik in Kemperle v isti skupini in samo 3 mesta so vodila v finale. Najprej je kazalo odlično. Oba naša sta se dajala na 2 in 3 mestu. Potem je Koritnik naredil manjšo napako in zletel v travo.

Nespreten češki pobiralec ga je namesto na pravi del proge postavil na ravnino, Koritnik ni prevozil zanke, zmanjkal mu je en krog. Iz 5 mesta se je začel prebijati naprej, v zadnjih 3 minutah prišel nazaj na 3 mesto in vse do zadnjega kroga suvereno branil pozicijo. Nato pa mu je v zadnjem krogu 10m pred ciljem crknil avto in sanj o finalu je bilo konec. Kakšno razočaranje.

V finale pa se je prebil Kemperle ki si je v 1/2 finalu privozil 2 mesto.
Žal je Černe-tu v 1/2 spregla tehnika in ni mogel odpeljati do konca.

Finale je bilo najbolj žuvčno izmed vseh kategorij. favorit in zmagovalec je pobegnil naprej od 2 pa do 5 mesta pa so bili 23 min vsi v istem krogu. Stalno so se izmenjavali na pozicijah in Kemperle je z odlično vožnjo krojil vrh z svojim Vectorjem med samimi 950-kami. Res neverjetno kako razburlljivo finale. Ena napaka (izhod iz idealne linije, mogoče dotik trave) in že si bil iz 2 na 5 mestu. Po zares odlični vožnji mu je za 3 mesto zmanjkalo vsega skupaj 5,8 s. res neverjetno. Torej tudi kemperle je zasedel odlično 4 mesto.

Torej Slovenci smo pokazali da tudi mi nismo od muh. Torej res nepozaben vikend in rečem lahko samo še to da se bomo prihodnjič v Brnu na češkem probali odrezati še bolje.

LP Aljoša
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a MaNe » 05.04.2004, 15:35

Samo tako naprej, pa več sreče prihodnjič!
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a ELO » 05.04.2004, 15:55

gril, si se pa razpisal......

kakorkoli ze, lepo napisano, slike pa rezultati pa tudi nekaj povedo!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a A.D.P. » 05.04.2004, 16:34

Ja ni kaj...bil je prekrasen vikend. Tekma je bila izpeljano po predpisih..in vse ostalo je stimalo predvsem to, da je bil vikend poln prave modelarske zabave..
Se enkrat pa cestitke vsem, ki so se udelezili tekme predvsem pa Tinetu in Grilu...
Mi pa next time....
Anže
http://www.cerne.si

MD MINERVA - sekcija P.I.T.A.
Do real professionals ever push their luck?

Slika
Uporabniški avatar
A.D.P.

Kraj: Ljubljana - Šentvid

OdgovorNapisal/-a Tine » 05.04.2004, 20:28

Pozdravljeni!

Ta vikend smo res lahko uživali v tiščanju na hitri in tekoči progi, čeprav vtisi po prvih nekaj krogih niso bili najboljši, potem pa je šlo vedno bolje. Po prikazanih vožnjah smo pokazali, da smo slovenci povsem enakovredni tujim voznikom, čeprav imamo samo eno stalno progo in še to šele eno leto. Nekateri so imeli malo smole, vendar bo naslednjič bolje.
Povzetek celega vikenda pa je napisal že Gril, tako da ne bom preveč nakladal.

lp, tine

Še nekaj slik:
Priponke
eljo&mutant.jpg
eljo&mutant.jpg (71.66 KiB) Videno 4821 krat
pokal&nagrade.jpg
pokal&nagrade.jpg (108.84 KiB) Videno 4818 krat
veseli_slovencki.jpg
veseli_slovencki.jpg (65.11 KiB) Videno 4805 krat
Tine
Član

Kraj: Podbrezje

OdgovorNapisal/-a SERPENT » 05.04.2004, 21:21

Bravo, fantje! Dobri rezultati! :lol:

lp
Jernej
http://www.toprc.eu
...feel special !!!
Uporabniški avatar
SERPENT
Forumski veteran

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 06.04.2004, 09:14

Se pridružujem čestitkam!

Sicer pa po slikcah vidim, da ste bili ornk pripravljeni na boj... :lol:

lp ALes
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a mihah » 06.04.2004, 09:22

Pohvale in čestitke! :D
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a ELO » 06.04.2004, 09:25

ej, res je bilo fino!

povsem neobremenjeno smo lahko vozili, nobeden od nas ni šel na tekmo že po osnovi slabe volje zaradi takih ali drugačnih pritiskov s strani slovenskih trgovcev ali drugih veljakov, nobenega od nas ni bilo treba biti sram ker smo vozili avto določene znamke ali še slabše, določene kategorijje....

povsem drugačna scena kot pri našem državnem prvenstvu, kjer že na tekmo pridejo vsi obremenjeni z zgoraj opisanimi zadevami!

upam da se bo še kdo od naših modelarjev ojunačil in kot voznik seprentovega modela 1:10 20mmm, 1:10 235mm in 1:8IC okusil, pa četudi samo na tolminski tekmi za tornado-serpent challenge, kake užitke ob pestrem dogajanju in gledanju drugih kvalitetnih voženj smo doživljali mi!

l.p.
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 06.04.2004, 10:09

Najprej čestitam tekmovalcem za dobre uvrstitve !

Ela, pa bi prosil za komentar tehle vrstic:

ELO napisal/-a:nobeden od nas ni šel na tekmo že po osnovi slabe volje zaradi takih ali drugačnih pritiskov s strani slovenskih trgovcev ali drugih veljakov, nobenega od nas ni bilo treba biti sram ker smo vozili avto določene znamke ali še slabše, določene kategorijje...

Ker je v Sloveniji več različnih trgovcev in več "veljakov", bi bilo primerno da take in podobne objave podkrepi z imeni in konkretnimi dogodki, ki jih potrjujejo.

Iz napisanega sklepam, da so dirke v tujini toliko boljše, od domačih, da kmalu dirk v Sploh ne bomo več potrebovali, Slovensko avtomobilsko modelarstvo, pa bo s pomočjo dirk v tujini in "neobremenjenih voznikov", ki na njih nastopajo doživelo nesluten razcvet, kakršen v preteklih desetih letih dirkanja po domačih parkiriščih ni bil mogoč.
Uporabniški avatar
MANTUA

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ELO » 06.04.2004, 10:16

dirke same so na nivoju organizacije in tehnike enake dirkam, ki smo jih vajeni v tolminu. proga, ozvočenje, boksi,...

tisto kar je v tujini boljše je vzdušje. to pa zato, kot sem napisal v prejšnjem postu.

o konkretnih imenih in izjavah ne bi, se pa sigurno vsak prepozna, prav tako zadevo prepoznajo tudi aktivnejši tekmovalci!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a ELO » 06.04.2004, 10:25

na prireditvi smo videli slike prog izpred 25 let...

zaobljene letvice, neprekinjene ograde, prepreke vzporedne smeri vožnje,...

po tem lahko sklepamo dvoje oziroma oboje:
-smo več kot 25 let za evropo
-je z nekaj izjemami organizatorjem vseeno (po domače povedano: JIH B*** K****) za modelarje in ob tekmovanju ali igranju nastalih stroških

v stilu: več kot razbijejo bolje bo!

in delati piste neprimerne za kategorije ki niso rally ter tako na nizkoten način delati reklamo "vzdržljivim in cenejšim" rally avtomobilom je, če mene vpraša kdo, bedno......

in zato se bomo nekateri udeleževali samo tekem, kjer bo organizator vložil več kot 5 minut truda za postavitev piste, pa čeprav bo to samo 5x letno.

bolje 5x uživati kot 16x ali pa samo 1x trpeti!

in še neko zanimivost smo videli ; sliko michaela salvena z lasmi :)
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a grilnet » 06.04.2004, 10:27

Aja pa še tole. Ko smo se pogovarjali z direktorjem proge v grazu smo pogruntali da smo za modelarsko sceno približno 15 let. V avstriji so se po parkiriščih med latami podili pred približno 15 leti. Torej....

Tolmin je za nas velik napredek. Upam da bo še boljše.

Je pa tekmovanje v grazu na visokem nivoju. Merilni sistem dela brezhibno prav tako je v vsakem boksu monitor kjer lahko spremljaš rezultate tekoče dirke. Prav tako je monitor v boksih za mehanike med samo dirko da točno vidiš kje in kako je tekmovalec za katerega pač opravljaš delo. To je bilo zelo dobrodošlo v Finalu 1/8 C ko sem bil mehanik Kemperletu. Sproti sem ga lahko obveščal kako nama kaže....

Skratka res na nivoju in super!!! Upam da bo pri nas tudi kdaj tako.

LP 8)
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

Kraj: Novo mesto

Naslednja

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov