REZULTATI DP LJUBLJANA 21. 3. 2004

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

REZULTATI DP LJUBLJANA 21. 3. 2004

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 21.03.2004, 20:18

Takole, prva dirka za DP je za nami in v tejle temi objavljam rezultate in nekaj fotografij. Ker ste v prejšnji temi začeli o dirki razpravljati v glavnem tisti, ki niste tekmovali (kot je to že tradicoinalno na tem forumu), vabim vse tekmovalce, ki so se udeležili dirke, da v tej temi napišejo svoje vtise o njej.

Ob rezultatih bom objavil tudi s katerimi avtomobili so vozili najboljši in kje jih prodajajo, tako da bodo vsi ki jih modelarstvo zanima lahko dobili informacije o njih.

RALLY 1:8 F1

Slika

Rezultati:

Mesto Tekmovalec Št. krogov

1. Izidor Tratnik 74
2. Roman Cerar 73
3. Zdenko Gačar 71
4. Andrej Abramič 67
5. Aljoša Mariutti 66
6. Ambrož Kavs 56
7. David Kravos 51
8. Nejc Drole 50
9. Iztok Drole 36
10. Dušan Drole 22

Prvi trije tekmovalci so vozili z modeli MANTUA GOLD. Zastopa in prodaja Mantua model d.o.o. http://www.mantua-model.si

RALLY 1:8 F2

Slika

Rezultati:

1. Nejc Obid 63
2. Žiga Podlipnik 56
3. Pavlo Klančič 52
4. Tadej Jug 45
5. Matej Zmrzlikar 21
6. Matej Vučanovič 4

Prvi trije tekmovalci so vozili z modeli CRONO. Zastopa in prodaja Top-modeltehnik d.o.o.

1/10 200mm

Slika

Rezultati:

1. Uroš Kobe 75
2. Luka Sajovic 72
3. Aleš Ogrinec 71
4. Vladimir Knehtl 49
5. Matej Kocijan 46
6. Jernej Vuga 35
7. Jaro Kremser 19
8. Aljoša Gril 17

Prvi trije tekmovalci so vozili z modeli SERPENT. Zastopa Top-modeltehnik d.o.o.,***POPRAVLJENO - Prosim če uredita stvari izven foruma!*** - FB.

Tukaj je še nekaj fotografij iz finala Rally F1, ker je bilo na prizorišču še kar nekaj fotoaparatov, pozivam vse, ki imate zanimive fotografije, da jih objavite v tej temi !

Slika
V finalu Rally F1 je bila ves čas na progi gneča

Slika
Roman Cerar je vedno hitrejši. Tule hoče kar "čez planke" mimo Tratnika.

Slika
Avto Romana Cerarja

Slika
Jure toči gorivo v avto Izidorja Tratnika, pred štartom finalne vožnje

Slika
Zdenko Gačar, lanski zmagovalec v kategoriji F2 (avto v ospredju) si je že na prvi dirki v F1 priboril stopničke.

Slika
Točenje goriva v avto Zdenka Gačarja, pod skrbnim nadzorom enega izmed veteranov foruma MSM
Zadnjič spremenil MANTUA, dne 28.03.2004, 18:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
MANTUA
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ELO » 21.03.2004, 20:32

pet zvezdic za tele rezultate obogatene s fotodokumentacijo&ostalo!
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a frcac » 21.03.2004, 22:27

Pohvalno - se pridružujem čestitkam. Škoda le da ni bilo toplejše, ali pa vsaj brez vetra - tako smo prišibali res samo za deset minut.

Kolk bo luštno ko bo topleje in si bo človek lahko v miru pogledal dirko, nekaj spil, tekmovalcev in mehanikov pa ne bo zeblo v roke... 8)

LP, Sašo
Uporabniški avatar
frcac

Kraj: Godovič

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 22.03.2004, 00:13

Vse čestitke zmagovalcem, posebaj Zdenku(1:8) in Urošu (1:10). :)
Je bila dobra bitka v F1 ? Ker zgleda novi "ultra svetleči" Mclaren, kar malce zdelano. :)
Pa oba Mateja. :? grrrrrrrrrrrrr :evil:
Uporabniški avatar
TomyBoy
----------------------------
----------------------------

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a mato » 22.03.2004, 10:19

Glede moje prve resne dirke me dajejo zelo mešani občutki.
1. Zaradi spreminjanja pogojev na progi med kvalifikacijami in finalom mi je bilo zelo težko nastaviti avto. Za silo mi je uspelo, dobro pa ni bilo. Za to krivim pomankanje izkušenj.
2. V finalu sem vodil za pol kroga pred končnim zmagovalcem, nato sem se zapletel z nekom, ki je zaostajal več krogol in zaradi nepazljivega pobiralca avtomobilov se je razlika pol kroga spremenila v njegov prid. Nato sem v želji, da bi zopet prišel na prvo mesto, razbil avto. Bo treba malo urediti stanje v moji glavi (s tem se bo strinjal tudi tisti pobiralec s katerim sva se malo bolj na glas pogovorila :oops: . Če mi je zameril, naj me naslednjič poišče, pa mu dam za pir.)
3. Priprava proge za moje pojme je pa slaba. Za naslednjič bi predlagal, da se vsaj poberejo robovi na lesenih palicah. Jaz sem ga povozil podolgem, tako sem ga zgrešil s kolesom in sem na polno zapel s spodnjo sprednjo roko. Kaj v tem primeru ostane od avta, si lahko vsi predstavljate. Pri vsem skupaj me je še najbolj motilo to, da vse skupaj ni bilo dobro pritrjeno in nikoli nisi točno vedel, kje lahko pričakuješ kakšen leseni kol. To je vsaj meni povzročalo dosti preglavic.
Če povzamem stanje iz F1: To je tekma, ki jo je potrebno čim prej pozabiti.
Lp Matej
Uporabniški avatar
mato

Kraj: Slovenj Gradec

OdgovorNapisal/-a Jaro » 22.03.2004, 10:54

Preklete late :evil: :evil: :evil:
Lep pozdrav,

Jaro
Uporabniški avatar
Jaro

Kraj: Izlake

OdgovorNapisal/-a 1FastDude » 22.03.2004, 11:24

Kaj je blo mrzlo !!! Še danes se tresem. Veter na odru me je kar prestavljal, rok pa itak zadnjih 10 min finala nisem čutil.

Dirka je bila organizirana in speljana zelo dobro, kot to Janez tudi zna, vendar imam dve pripombi:

prvo so late, ki bi lahko bile vsaj na koncih odžagane pod kotom, tako bi se marsikateri tekmovalec odpravil domov boljše volje in z manj polomljenih kosov.

Druga pripomba pa so pokali, ki po mojem mnenju niso bili primerni za raven DP.

lp. Uroš
To finish first you first have to finish...
Uporabniški avatar
1FastDude

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a grilnet » 22.03.2004, 11:26

Ja kar se lat liče u temi. Moj avto ni bil preveč čustveno navezan na njih. Kajti samo grdo jih je pogledal, pa so že manjkali dotični koščki. Vsekakor dirka ki jo je treba čim prej pozabiti in razmišljati naprej.

Kar se tiče organizacije solidno, motila me je oblika lat ki bi iz strani lahko bile vsaj malce obdelane, motilo me je tudi da je v finalni vožnji ( SAMO 1/10) Mcgayver stal na eni izmed lat ker se je le-ta odšraufala, v drugih finalnih vožnjah pa ga ni bilo niti blizu. No pa vendar late so zato da se jim umikamo ne pa v njih zaletavamo!

Kar pa se tiče pokalov, SRAMOTNO! Mislim da se večina strinja z mano! Če bi ga slučajno dobil bi šev v trgovino po novega in nanj nalepil ploščico od uvrstitve.

Upam da bo drugič bolje.

Čestitke zmagovalcem.

LP 8)
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 22.03.2004, 12:37

Še ena sramota.

Organizator bi naj uredil tudi elektriko! Se strinjate?

Pokali pa so res zakon. Jaz sem mislil da v rokah držite 0.05 kozarčke od jagermaistra.

Še dobro, da nas je električarjev bilo premalo.

Lep pozdrav
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Danilo » 22.03.2004, 16:54

NA TEKMI SEM BIL PRVIČ KOT GLEDALEC BREZ KAKRŠNIH KOLI ZADOLŽITEV IN SEM IMEL ČAS MALO DETALJNEJE SPREMLJAT TEKMO.
STRINJAM SE Z VSEMI ŽE PREJ OMENJENIMI POHVALAMI IN KRITIKAMI GLEDE SAME PROGE.PROGA JE BILA RES PRAVA KATASTROFA ZA MODELE (KORISTILA JE SAMO TRGOVCEM).NE RAZUMEM ,KAKO SE ORGANIZATOR NI MOGEL BOLJE POTRUDITI Z SAMO PRIPRAVO PROGE SAJ STROŠKOVNO PRAKTIČNO NE PREDSTAVLJA NOBENIH DODATNIH STROŠKOV ,KATERE PA TUDI ČE BI BILI ,BI JIH ORGANIZATOR LAHKO POKRIL Z NE TAKO MAJHNO ŠTARTNINO V KATERI PA TEKMOVALCI NISO DOBILI NITI MALICE!RES MALICA LETOS NI OBVEZNA BI PA BILA V TEM PRIMERU ,DA TUDI POKALI NISO BILI VELIČASTNE VREDNOSTI,LAHKO VKLJUČENA V STARTNINO.TU SE ORGANIZATOR PO MOJEM MNENJU IN TUDI OSTALIH NI IZKAZAL.
MOTI PA ME ŠE NEKAJ DRUGEGA.IN TO JE ,DA SE NA DIRKO NI PRIJAVIL NITI EDEN IZ KATEGORIJE 1:8 IC ,KI PA JIH NI TAKO MALO IN SO SEVEDA BILI RAZOČARANI ,KER PROGA SAMA NI PRIMERNA ZA TO KLASO.SPRAŠUJEM SE ALI IMA TO KAK SMISEL ŽE VNAPREJ DOLOČITI KRAJE IZVEDBE DIRK ZA DP ,KO PA VEMO DA NA TISTI LOKACIJI NE BO MOŽNO IZVESTI VSEH KATEGORIJ.
LEP POZDRAV IZ TOLMINA

DANILO
Uporabniški avatar
Danilo

Kraj: Tolmin

OdgovorNapisal/-a RB Team » 22.03.2004, 17:41

No še moj komentar! Povsem se strinjam z že zgoraj navedenimi kritikami ki pa lahko povsem zakrijejo pohvale , ki jih pa prav zaprav ni bilo kaj dosti.Strinjam se z Danilotam kar je napisal :roll: POKALI no glede tega pa smo pri MANTUA DP že vajeni , sem pa mislil da nas nemorejo več presenetiti. :cry: NEBEC očitno zna to dobro :!: Saj veste tisto (MARIJA K SEBI) pa brez malice še en dokaz več do gre določenim zgolj za zaslužek in ne za modelarsvo in da bi vanj koj prispevali! MGAYVER je pa pojem zase :idea: Stoji na letvi v finalu 200mm kot kip svobode v NY. Ima se za za modelarja (v avi modelih in podobno......) tam imajo veliko opravka z lesom BI LAHKO MAL UBLČ UPURABU NA TEH LATVAH :lol:
No tolk z moje strani ker me je kar dosti stvari motilo na dirki , vem pa tudi to da je NEBEC organiziral že dosti boljše dirke kot je bila ta včeraj :!:
Mojega 1:8C na takih podlagah in latah neboste videli!!!!!!!!!
RB Team
Lp: R.Blazina BAJA SS Čunga/Lunga Power
Uporabniški avatar
RB Team

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a luigidon » 22.03.2004, 18:42

Zivjo!
Sam si žal tekme nisem mogel ogledati, ampak me kar glava boli ko berem vse tole. Sprašujem se kako naj si človek sploh še upa organizirati kakšno tekmovanja, če ga po vsaki vsi totalno spluvajo in začnejo, da misli samo na zaslužek itd...
Sicer se ne spoznam veliko na avtomodelarstvo, ampak mislim, da so tiste letvice tam, da se vozi OKOLI njih in ne po njih?Zato ne vem zakaj takšno razburjenje, če se je kakšna reč zbila.
Kar pa se pokala tiče pa mislim, da sploh ni potrebno zgubljati besed. Naj bo pokal kakršenkoli že, a ni važen naslov. A ni pri tekmi to najbolj pomembno, da si zmagal, ne pa da imaž 2 metra velik pokal. Vam bi dva metra velik pokal kaj več pomenil? ali dirkate le za pokale?

Mal bi se mogu vsak vprašat zakaj sploh tekmuje. Škoda časa, živcev in denarja za tiste, ki se spravijo dirko organizirat, če se na koncu ne najde nobena dobra beseda.

Pa brez zamere!
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 22.03.2004, 18:54

Moram se oglasiti:

Moje mnenje je nevtralno, ampak če se že tako govori kot berem, se fantje vsaj predstavite po imenih, če druga ne, se vsaj podpišite s pravim imenom.
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Kalimero » 22.03.2004, 19:44

[quote="luigidon"][/quote]

Zdaj jaz znam, on ki je stao je bio od Mantua d.o.o. McGayver, a je stajao za to, ker su vozili Serpent avti, koja je konkurenca od klase Rali i Mantua! I zato neka se sipa što nije Mantua, to nije dobro za ugled i to! Slaba EPP!

Da su pokali mali res izgleda na sliki, ali nije važno, važno je kako ga dobiješ!

I tako, res nemojte grdo govorit jer se organizatori bodo branili i uplašili tekme delat!

Pista i nije za 1/8IC, zato se ljudi i niso prijavili, ne vem za kaj so pritožbe zato?

Pozdrav vsima!
Kalimero
Ovcu bez gospodara i zimi strižu!
http://www.sintal.si/
Kalimero
Član

Kraj: Ljubljana - Nove Jarše

OdgovorNapisal/-a Čur » 22.03.2004, 21:12

Vsi preveč radi pljuvate po tistemu, ki kaj naredi.
Dirka je bila organizirana povsem normalno in brez večjih zapletov. proga je bila pač taka kot je bila. (Danilotu bi predlagal naj si poleg piste omisli še trgovino, da bo imel še on kaj od tega)

Pokali: velikost pokala ni predpisana in je pač izbrana po presoji organizatorja. popolnoma sa strinjam z Luigidonom.

Zakaj ni bilo C-jev. Mislim, da jih še na kaki tekmi ne bo.

Tudi pisanje Med driverja ravno ni v ponos avtorju.
Saj veste tisto (MARIJA K SEBI) pa brez malice še en dokaz več do gre določenim zgolj za zaslužek in ne za modelarsvo in da bi vanj koj prispevali! MGAYVER je pa pojem zase
Ne vem kakšen zaslužek je lahko če imaš 24 prijavljenih, od tega kupiš pokale za 6 razpisanih kategorij, dan prej pripravljaš progo, 10 ur vodiš tekmo s vsaj tremi ljudmi in dejansko ne vidim. kje je tukaj Marija k sebi.

TC3 Tudi ti govoriš o nekakšni sramoti. Električarji ste hoteli tekme skupaj z nami - in kje ste. Nikjer, le za pluvat si dober.

IN ZAKAJ VSE TO PIŠE: zato, ker me čaka organizacija dp 6.6.2004 in verjetno bom deležen podobnega.

Jože Murn - Čur
PS: pa naj bo s polnim imenom
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a 1FastDude » 23.03.2004, 08:42

podpisovanje s polnim imenom sploh ni problematično, ker se tu itak vsi poznamo, razen nekaj tistih, ki še nikoli niste bili na dirki in zdaj nekaj pametujete... pridite raje kdaj pogledat ali, kar bi bilo še bolje PRIDITE VOZIT!!!

luigidon ...
kar se pokalov tiče je res da višina in izgled nista predpisana vseeno pa se očitno večina strinja z mano ! Dirka se za užitek, za zmago, zaradi druženja.... in pokal, ki ga dobiš za nagrado je tisti trenutek nepomemben, naslednji dan pa so to le še lepi spomini, na katere te spominja ta pokal, ki si ga zagledal na polici, če ga na polici ni (tega na moji polici ni, ker ni za razstavljat) te spomini uplahnejo.

čur... "IN ZAKAJ VSE TO PIŠE: zato, ker me čaka organizacija dp 6.6.2004 in verjetno bom deležen podobnega. "
ti dobro veš, kako je treba pripravit dirkališče in organizirat dirko, janez pa še bolje, da zadeve ne bodo popjuvane.

drugače pa, da nebi bil samo destruktiven, naj opozorim, da z organizacijo res ni malo dela in da je pohvale vreden vsak, ki se spravi to organizirat... je pa res da bi tokrat lahko bilo bolje.

lp. Uroš

in še slikica, ki mi jo je poslal modelar, ki je trenutno na dopustu 2fast2fourious :) očitno ni nič narobe z pokali samo fotoaparat je treba imet pravi !!! :D :D :D :D :D :D
Priponke
23885lj_tekma_podelitev1.jpg
23885lj_tekma_podelitev1.jpg (221.98 KiB) Videno 6581 krat
To finish first you first have to finish...
Uporabniški avatar
1FastDude

OdgovorNapisal/-a ELO » 23.03.2004, 08:50

zgleda da andrejček obvlada photoshop bolj kot fiziko.... :?
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 23.03.2004, 09:28

Na tekmi sem bil zadolžen za šrufanje lajšt ki vem da niso priljubljene vendar so edina pametna ovira da se ne sekajo ovinki

omenjeno lato torej tisto na kateri sem 2min stal ste tekmovalci najmanj 10x odbili torej z zaletavanjem polomili šraufe sedaj pa vprašanje vse ki zlivate žočč zaradi stanja na lajšti sprašujem kakšna ja razlika če lato držijo vijaki ali karkoli drugega

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a grilnet » 23.03.2004, 09:40

Razlika med tem da na lati stoji Mcgayver ali pa jo držijo vijaki je ta da Mcgayverjevih 80 kil modelček ne more premaknit, vijak pa ob trku vsaj malo popusti. Ampak tista lata je bila odšraufana skozi vsa finala zakaj potem nisi stal gor tudi takrat????????

Uroš tega pokala se boš pa prav rad spominjal a ne?

LP 8)
Zadnjič spremenil grilnet, dne 23.03.2004, 10:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 23.03.2004, 09:57

ČUR:

TC3 Tudi ti govoriš o nekakšni sramoti. Električarji ste hoteli tekme skupaj z nami - in kje ste. Nikjer, le za pluvat si dober.

DA KONČAMO GLEDE TEGA. MENE IN NOBENEGA DRUGEGA NISO VPRAŠALI O ELEKTRO SCENI. VSE DOGOVORE JE VODIL DOBNIKAR IN NOBEDEN NI VEDEL NIČ O DOGOVARJANJU. NA PODELITVI SEM VPRAŠAL DOBNIKARJA, KAKO BOMO LETOS KAJ NAREDILI ELEKTRO SCENO, PA MI JE REKEL, DA JE ŽE VSE DOGOVORJENO. TOREJ JAZ PRI TEM NISEM IMEL NIČ. KER NAS JE TAKO MALO PRIJAVLJENIH IN BLA,BLA, BI RAJE IMELI DIRKE Z BENCINARJI, KER SE ZA NAS NE SPLAČA DELATI DIRK. NI RES! ENI NISO ŠLI NA DIRKO, SAJ OD NJE NE BI IMELI NIČ! DA JAZ VOZIM 5 MINUT, POTEM PA GLEDAM VAŠIH 5 ALI KOLIKO ŽE IMATE SKUPIN OD F1,F2,F2345466, G3, R3, ... VSAKO LETO NOVA KATEGORIJA, TOREJ GLEDAM VAŠE HRUMENJE 3 URE IN POTEM SPET MOJIH 5 MINUT. MISLIM, DA NA TAKO ORGANIZACIJO ŠE TISTI, KI BI SLUČAJNO ŽELELI PRITI, NE BODO.

SEM PA BIL PRIJAVLJEN NA DIRKO, DA VEŠ !!!!

ZARADI MENE DIRK V ELEKTRO KATEGORIJI V SLOVENIJI SPLOH NE RABI BITI. SAJ JE KATASTROFA, DA BI IMELI TAKO SLABO PRIPRAVLJENE DIRKE. GLEDE DIRKANJA IN PLUVANJA, PA MI GA NE OMENJAJ. MISLIM, DA V SLOVENIJI NI NOBENEGA, KI BI DIRKAL NA TOLIKO DIRK V ENEM LETU KOT JAZ. TOREJ BI LAHKO MENE KDAJ TUDI KAJ VPRAŠALI.

TUDI KOLEGE IZ DRUGIH DRŽAV SEM HOTEL POVABITI NA NAŠE DIRKE, SAMO OB TAKI ORGANIZACIJI MI NA MISEL NE PRIDE, DA BI KAJ TAKEGA NAREDIL. SPET PLJUVAM IN IMAM ZA KAJ.

SEDAJ SEM BIL NA TEKMI V KRAPINI. 28 PRIJAVLJENIH (BILO JIH JE MALO MANJ KOT PONAVADI)!!!!!!! BIL SEM 3. JAZ SEM JIM PRIPRAVIL PRAVILNIKE, JAZ JIM VODIM DIRKANJE IN JIM POMAGAM PRI ORGANIZACIJI.
ČEZ 1 MESEC BO PA V KRAPINI NAREJENA PROGA IN IMELI BOMO TRANSPONDERJE IN VSE. OBČINA JIM JE DALA DENAR!!!!! PROGA SE ŽE DELA. ZAMISLITE SE NAD TEM.

POTEM PA NE VI MENE PLJUVAT. KER POJMA NIMATE. KO SE BOSTE VSAJ MALO POTRUDILI, BO VSE LEPŠE.

DA ZAKLJUČIM: PRIJAVNINA NA HRVAŠKEM DRŽAVNEM PRVENSTVU JE 50KUN = 1500 SIT, DOBIŠ POKAL V A FINALU(3 POKALI), B FINALU (3 POKALI), C FINALU (3 POKALI), ..... VSI IMAJO VGRAVIRANE PLOŠČICE. DOBIŠ HRANO IN PIJAČO, IMAŠ KOMPRESOR IN ELEKTRIKO, IMAŠ WC.
TO JE ORGANIZACIJA IN NEPROFITNA DEJAVNOST !!!!!!

ZAMISLITE SE VSI, KI MISLITE ORGANIZIRAT DIRKE, ALI PA JIH RAJE NE!!!!

VI SE PA KAR LEPO VOZITE TU PO PARKIRIŠČIH!!!

LEP POZDRAV IN BREZ ZAMERE, SAMO TAKO JE.
Priponke
14-03-04_zagreb.jpg
14-03-04_zagreb.jpg (36.98 KiB) Videno 6581 krat
pista.jpeg
pista.jpeg (13.43 KiB) Videno 6536 krat
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja