4.tekma za DP v NM:REZULTATI

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

4.tekma za DP v NM:REZULTATI

OdgovorNapisal/-a Čur » 06.06.2004, 21:41

Rezultati 4. tekme za državno prvenstvo, ki je bila v Novem mestu, dne 06.06.2004.

ECO

1. Šlajkovec Luka, 29 krogov
2. Belak Uroš, 28 krogov
3. Tigeli Rok, 27 krogov

4. Nebec Janez, 22 krogov
5. Kravos Tomaž, 17 krogov
6. Jug Tadej, 12 krogov

RALLY F1

1. Tratnik Izidor, 79 krogov
2. Mariutti Aljoša, 77 krogov
3. Mlekuž Miha, 75 krogov

4. Meršol Jan, 73 krogov
5. Gačar Zdenko, 69 krogov
6. Kravos David, 54 krogov
7. Cerar Roman, 51 krogov
8. Drole Iztok, 17 krogov
9. Drole Nejc, 3 krogi

RALLY F2

1. Obid Nejc, 70 krogov
2. Murn Jože, 69 krogov
3. Zmrzlikar Matej, 68 krogov

4. Marčič Nejc, 64 krogov
5. Podlipnik Žiga, 61 krogov
6. Klančič Pavlo, 59 krogov
7. Šivič Raoul, 59 krogov
8. Jug Tadej, 58 krogov
9. Kranjc Luka, 48 krogov
10. Sever Nejc, 37 krogov

1:10 200mm

1. Vuga Jernej, 93 krogov
2. Dobnikar Aleš, 88 krogov
3. Gril Aljoša, 74 krogov

4. Sajovic Luka, 69 krogov
5. Knehtl Vladimir, 51 krogov
6. Kocjan Matej, 1 krog

ELEKTRO

1. Dobnikar Aleš, 16 krogov
2. Dobnikar Matej, 15 krogov
3. Dobnikar Tomaž, 11 krogov

4. Jakofčič Jernej, 8 krogov
5. Tavčer Peter, 1 krog
6. Koželj Tadej, 0 krogov

1:5

1. Murn Jože, 31 krogov
2. Mlekuž Danilo, 19 krogov
3. Benko Edi, 17 krogov

4. Leban Marko, 3 krogi

Lp, Čur
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Čur » 06.06.2004, 22:18

Morda še malo nakladanja:
ECO: dosti izenačen boj za zmago, prvi troije v razlike dveh krogov, če pretvorimo vožnjo na 30 min je to 58 krogov, oziroma 12 krogov manj kot F2, najhitrejši krog 27,8 sek ki ga je opravil domačin Luka Šlejkovec
F2: prvi trije tudi v dveh krogih, najhitrejši krog domačin Jože Murn 21,9 sek, ki mu je 35 sek pred koncem tekme na prvem mestu odpadlo kolo in zmaga je odšla z Nejcem.
F1: ena lepših tekem, zmagovalec 79 krogov, oziroma 9 več kot F2, najhitrejši krog zopet domačin Meršol Jan, ki mu po začetni smoli pred štartom (motnje na komandi in posledično trk ter poškodba leve roke), ter prekratkega odloga štarta (samo 5 minut namesto pripadajočih 10 min-glej Pravilnik za DP, točka 3.11)) ni uspelo dohiteti odličnih tekmecev s Tratnikom na čelu. Tratnik ponovno z solidno umirjeno in pametno vožnjo do zmage. Smola tudi za Romana.
1:10 200mm: presenetljivo majhna udeležba, samo 6 tekmovalcev, najhitrejši krog, odličnih 17,97 sek, ki je v lasti Vuga Jerneja, tudi sicer zmagovalca tekme z 93 krogi. Čudovita vožnja med Vugo in čedalje boljšim Dobnikarjem.
1:5GT: štirje tekmovalci, zmaga ostala doma, zmagovalec jože Murn z 31 krogi, najhitrejši čas 25,57 , ki ga ima Marko Leban, ki ga je sreča zapustila že v drugi minuti.
1:10 Elektro: kar šest tekmovalcem, sicer polovica Dobnikarjev in to kar prvi trije, na čelu z Alešom, presenetljivo hitri časi, najhitrejši krog kar 19,49 sek, kar je hitreje od F1 - s tem, da elektro ni vozil "šikane".

Skupno 41 tekmovalcev, največ seveda v Rallyu, F1 in F2ki jih je bilo 19.
Žal nismo uspeli s kategorijo 1:8 C, za katero so bili prijavljeni le trije tekmovalci.
Nasvidenje do naslednje novomeške tekme.

Čur
Zadnjič spremenil Čur, dne 08.06.2004, 14:20, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a MaNe » 07.06.2004, 12:12

Pa še moj komentar!

Kaj na napišem? mini katastrofa

V kvalifikacij ko je bila proga mokra sploh pelat nisem mogel, avto ja samo odnašalo, spreden konc mu je ven sili,... Po končanih kvalifikacij sem bi šele 7. Do finala se je proga posušila in do izraza so prišle moje A gume, katere so bile tudi edine ki sem jih mel. Torej po štartu sem bil že na tretjem mestu za Zmrzlikarjem in Obidom, po konačanem krogu pa že na prvem. Do prvih postankov v boksih se bil že suvereno v vodstvu, pol pa mi ugasne avto in po neuspelih poskusih vžiga menjam svečko in vozim naprej s 7ko. Po tem servisu sem bil zadnji in ker nisem imel kaj za zgubit sem vozil na polno, nato naredil napako se zaletel v robink in posledica je bil zvit avspuh porinjen pod karoserijo tako da je motor zelo dušilo. Moj mehanik tega seveda ni videl, tako de sem se sam odpravil popravljat avto, pri čeme sem se fajn popekel. Stečem na oder in se mi spodrsne na stopnicah in zvijem anteno na novih komandah. Nadaljujem z vožnjo in se prebijem do 4. mesta. Pa mi še nekaj minut pred koncem zmanjka bencina,... fak. Mehaik je bil bol zaposljen za neven čem kot pa gledanjem na uro. Čez celo dirko sva se lepo dajala z Jožetom, ki je imel super pripravlajen avto in sem ga le težko prehitel, misli da le enkrat. Nekaj krogov mi je sledil še Zmrzlikar, dugi pa so mi predstavljali samo premikajoče ovire,.......

Čestiteke Mateju Zmrzlikarejv, ki je nekako rešil čast mariborčanom.

Se vidimo na naslednji dirki v mariboru, upam da vas bo čim več.
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe
----------------------------
----------------------------

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a mai2sky » 07.06.2004, 14:57

Zdravo!

Prvic sem bil na dirki avtkov in je bilo kar zanimivo, saj je pristop drugacen kot na letalskih prireditvah. Vse se dogaja na manjsem prostoru in predvsem hitreje. Po azurnosti rezultatov pa ste avtomobilsiti korak naprej.

Nejc (bratranec od hcere) je tekmoval v elektro s serijsko Tamiyo na sasiji TL-01. Jasno ni imel sans proti Dobnikarjem, ki vozijo prave "Schumacherje" in imajo naspidirano tehniko.

Na kratko:
- F1 in F2 so bili zaradi mnozicnosti in nesrec zanimivi. Estetsko pa vsaj meni neustrezni. Morda zato, ker se mi zdijo iz proporca (prekratki). Zvocna kulisa je slaba. Za vzgled bi si kazalo vzeti Serpente.

- 2WD GT 1:5 so bili na dezju bogi, da je kaj. Sicer je tudi proga zanje prvec zaprta.

- Serpent leti, ko sneta sekira.

- Elektro, ce se modelarsko nebi posvecal F3A, zagotavljam, da se da vmesati med prve tri z bistveno manjsim vlozkom $ kot pri letalih.

Lp
Igor
http://mai2sky.stran.net
Uporabniški avatar
mai2sky
Član

Kraj: Semič

avto

OdgovorNapisal/-a pako » 07.06.2004, 15:06

Za to, da se da elektro z bisteveno manjšimi stroški kot pri avijaciji čez priti se nikakor ne strinjam! :roll: V Sloveniji priti med prve tri spet ni tak problem(vozi jih največ 6-7-8)Če hočeš pa imeti avto resnično konkurenčen pa boljše, da $$$$ sploh ne govorimo. Naj ADobnikar pove koliko je vreden njegov avto (z vsemi komponentami:motor,regler,...) :?
Uporabniški avatar
pako
Naš človek :)

Kraj: Sodražica

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 07.06.2004, 15:13

PAKO
Ne poznaš F3A modelov samo en majhen podatek ti povem noben servo motor ni pod 100€ v modelu jih je pa med 6 in 10
ostale cene si pa poišči na google.com
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mai2sky » 07.06.2004, 17:27

Pri F3A bi za 1100 do 1300 E in kako leto dela imel ze zelo konkurencen model za nase razmere. Ce bi se naucil se sodnikom vsecno leteti, bi lahko premagal skoraj vecno prvega Davida.

Kot sem gledal avtke bi slo za cca:
- 150 E sasija (Schumacher Mission),
- baterija 70 E,
- motor 45 E,
- regler 70 E,
- servo 50 E,
- ostalo 50 E
Morda za prvo mesto nebi bilo dovolj niti 5x toliko, ker bi trebalo se premagati super Alesa za krmilom.

Ni vse v E - nekaj je tudi v genih.

Lp
Igor
Uporabniški avatar
mai2sky
Član

Kraj: Semič

OdgovorNapisal/-a ELO » 07.06.2004, 17:29

Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a SERPENT » 07.06.2004, 17:52

Pozdravljen Gregor,

zanima me, zakaj pri rezultatih dirke v Tolminu dne 18.4. ni rezultatov skupine 1/8 C? Hvala

lp
Jernej
http://www.toprc.eu
...feel special !!!
Uporabniški avatar
SERPENT
Forumski veteran

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a ELO » 07.06.2004, 19:10

ker se name vršijo določeni pritiski, da je tekma neveljavna zaradi premalega števila udeležencev!

zadeva torej čaka na razčiščevanje na prvem prihodnjem sestanku ki bo.
upam da bo to čimpreje in da se na njemu tudi ustanovi zveza avtomod. društev!

mimogrede, upam da so predstavniki prebrali akt....

toliko zaenkrat!

l.p.
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a pako » 07.06.2004, 19:11

Ti si napisal, da bi imel manjše stroške kot pri letalih in ne kot pri F3A!! :twisted:
Drugače pa cene dobrih motorjev in regulatorjev 3xpresegajo tiste, ki si jih napisal TI ! :roll:
Uporabniški avatar
pako

Kraj: Sodražica

OdgovorNapisal/-a rcman » 07.06.2004, 20:34

Se malo o elektro kategoriji v NM

Kvalifikacije so potekale v dežju. Kar je privedlo do odpovedi treh regulatorjev in enega sprejemnika( pri električarjih).
Med njimi sem bil tudi samin ker nisem imel rezerve sem odpeljal samo druge kvalifikacije potem pa se je regler poslovil v dimu :? (2 ure po trenigu, ko sem ga sprobaval).
Na srečo regler ni bil ne vem kako drag (20k sit) tko da se ne sekiram preveč hudo. Razlog je bila voda ki je prišla v regler zgoraj pri hladilniku, kjer ga nisem zaščitil (nisem vedel da je tam sploh špranja).

Sem pa uspel regler razdreti in sem ga pogledal od znotraj. Tko da vem da so šli najmanj trije mosfeti ostalo pa zgleda ok.

Vsaka šola nekaj stane, po novem bom cel regler in tudi sprejemnik gumiral!!!
:) :evil:

Malce pa bi pograjal organizatorja. Kljub zagotovilom ni zrihtal kompresorja, na prizorišču ni bilo niti vode. Elektrika pa bi bila lahko vsem dostopna če bi se organizator potrudil in to sporočil na forum saj sta bile pod velodrom, dve vtičnici z elektriko (ena je bila celo za nekaj uporabljena :evil: ).
Tko da je organizacija malce šepala!!! Upam da bo drugo leto bolje.

Glede denarja, ki ga rabiš za elektro
Cene, ki jih je navedel Igor so približno taprave za začetnika vendar je pozabil omeniti komande (100 - 150 Eur;) ter vsaj še dva kompleta celic (100- 200Eur;), polnilec (70-100 Eur;) ter nekaj delov, ki tudi niso poceni.
Tako da kljub vsemu ta hobi ni poceni.
Še nekaj bi omenil na regler za 70 Eur ne moreš priključiti kaj preveč močnega motorčka max (17 ovojnega) s katerim pa v normalnih razmerah ne moreš konkurirati za stopničke (žal).

Na koncu pa še nekaj: Denar ni pomemben važno je da se zabavamo in sprostimo in je lahko uporabljen za elektro avto, bencinarje, ali pa tudi za letala. Vsakega nekaj pač veseli :lol: :lol: :lol:

LP
Tadej Koželj
p.s: Vsem želim čim manj skurjene elektronike :D
Zadnjič spremenil rcman, dne 07.06.2004, 21:29, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
rcman

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a Čur » 07.06.2004, 21:28

rcman
Malce pa bi pograjal organizatorja. Kljub zagotovilom ni zrihtal kompresorja, na prizorišču ni bilo niti vode. Elektrika pa bi bila lahko vsem dostopna če bi se organizator potrudil in to sporočil na forum saj sta bile pod velodrom, dve vtičnici z elektriko (ena je bila celo za nekaj uporabljena ).

ŽAL, tudi drugo leto ne bo nič bolje!
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a ELO » 07.06.2004, 21:34

ELO napisal/-a:ker se name vršijo določeni pritiski, da je tekma neveljavna zaradi premalega števila udeležencev!

zadeva torej čaka na razčiščevanje na prvem prihodnjem sestanku ki bo.
upam da bo to čimpreje in da se na njemu tudi ustanovi zveza avtomod. društev!

mimogrede, upam da so predstavniki prebrali akt....

toliko zaenkrat!

l.p.

zadeva se odvija čisto spodaj prve strani tega foruma; avtomodelarstvo slovenije
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a rcman » 07.06.2004, 21:37

Pozdrvljeni,

Vzamem nazaj za 70€ lahko dobiš no limit regler
http://shop.lindinger.at/ProductTree.as ... P=20&SP=20

LP
Uporabniški avatar
rcman

OdgovorNapisal/-a rcman » 07.06.2004, 21:40

Čur napisal/-a:rcman
Malce pa bi pograjal organizatorja. Kljub zagotovilom ni zrihtal kompresorja, na prizorišču ni bilo niti vode. Elektrika pa bi bila lahko vsem dostopna če bi se organizator potrudil in to sporočil na forum saj sta bile pod velodrom, dve vtičnici z elektriko (ena je bila celo za nekaj uporabljena ).

ŽAL, tudi drugo leto ne bo nič bolje!

Zakaj ne letos ste vložili veliko truda. Dobite še kompresor ter par razdelilcev za elektriko pa bi bilo veliko bolje.
Sam sem mnenja, da se da izboljšati pridem pomagat pri pripravah samo, da bo bolje.

LP
Tadej Koželj
Uporabniški avatar
rcman

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 07.06.2004, 23:41

Ma dobro je bilo, samo če bi vzel še za elektriko stvari sabo bi bilo boljše, tako pa sem v sabo pritrogal dva akumulatorja, od katerih je bil en preslab za potrebe štartboxa (a ne 2f2f :lol: ), pa smo si sposodili od Petra, ki je imel največ smole in ni mogel nadaljevati. Bo drugič bolje...
Kar se tiče mene in nas (brat, oče, pa še Tigeli) - super! Smo v enem avtu domov prinesli 5 pokalov - 125% izkupiček... :lol:
Nam je pač šlo, reglerje pa to se seveda da vse zaščitit, samo da vse luknje pokriješ, pol pa ne skuriš. Ja včasih je šola draga... Fotr, ki je še bolj lesen, se je tudi naučil, da če mu sine pove kaj pa kako, da ga je treba poslušat :lol:

Glede elektro stroškov - se mi ne da zdele pisat koliko kaj pride, ampak da začneš s ta dobro opremo te pride lahko na oko toliko kot nitro 1:10, mogoče celo nekaj več (odvisno od celic katere in koliko jih kupiš). Mene recimo špica od celic (tovarniško napiljene pridejo 70EUR paket - samo takih trenutno nimam, gre pa avto cca. 5-10% bolje kot zdaj - na EP sem jih mel :wink: ) Potem imaš ponavadi skozi sezono mir, če nič ne polomiš, pri nitro je pa nekoliko dražje vzdrževanje (jermeni recimo grejo precej hitro, pri elektro jih že vsaj 40 dirk (min 20 ur vožnje) nisem zamenjal...
Bomo odprli novo temo na to:wink:

Kar se pa moje udeležbe elektro in nitro tiče: Elektro sem peljal malo z rezervo, saj ko nimaš nikogar blizu za sabo, ni tiste želje - na ziher, da nisem kaj po nepotrebnem polomil. Se je pa avto že tako v redu peljal, da ga je bilo lahko voziti in je zgledalo hitro, čeprav to ni bilo to. Krog ("popravek - naj je bil 19.49s) bi šlo s to lego pod 19, a za to rabiš hudo konkurenco, da ga tiščiš do konca. Tako za primerjavo - v Avstriji spraznim v 5 minut celice skoraj do konca, v NM sem jih 2/3 :lol:
Nitro: zelo zadovoljen, 2 moja dirka v tej klasi, se je pa treba še precej posvetiti nastavitvam in ostalemu, kar tu dela avto hitrejši. Se bomo še naprej učili, mi je pa bilo prav zanimivo takole prvih 10 minut (lepa vožnja), potem pa par napak, dvakrat crkne avto in je to to...Ja nisem še za 30 minut nastavljen, pa tudi dve klasi sta preveč - menjavaš in menjavaš, da na koncu vse zbrkaš. Ko sem domov prišel, sem spal 12 ur :lol: Je bilo pa res kar dobro za drugič :) No za primerjavo z elektrom - krog pri nitro sem imel pa 18.13s, tako da ja, na tej progi definitivno nekoliko hitrejši :twisted:

lp Ales
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a Čur » 08.06.2004, 07:41

Aleš:
Krog ("popravek - naj je bil 19.49s) bi šlo s to lego pod 19

Sem že popravil. "Hitri prsti"
Uporabniški avatar
Čur