1. tekme za Tornado Challenge smo se udeležili: Aljoša Gril, Andrej Habjan, Rok Bizjak, Tine Kemperle, Uroš Kobe in jaz, + seveda spremljevalci, ki so jih nekateri imeli spet drugi pa ne....
In vtisi....
kot eden izmed najpomembnejših.... Kaiser pivo je zelo dobro. Ob njegovem pitju smo izpopolnili naše znanje nemščine. Noch eine runde!!!!

In naši uspehi????
Jih ni bilo, še največ je dosegel Tine v 1:10 235mm, vsi drugi smo imeli težave s tehniko.
Sam sem odstopil z 2. ali 3. mesta v polfinalni vožnji, ker se mi je pregrel ležaj na pogonski gredi in mi je stopilo zobnik, tako da sem ostal brez sprednjega pogona.
Aljoša je odstopil zaradi težav z elektroniko, že na dan treninga...
Andrej je dosegel v polfinalni vožnji 4. ali 5. mesto, po tem ko je moral na menjavo kolesa in mu ga amaterji niso uspeli pravočasno zamenjati (recimo v 5 sekundah), tako da se ni uvrstil v finale.
Rok se prav tako zaradi razpadlega menjalnika ni uvrstil v finale.
Uroš pa je v kategoriji 235mm po 20 minutah finalne vožnje odstopil z 2. mesta, ko je pri trku odlomil sprednjo roko... Pač mu je koncentracija padla, tik pred tem je namreč že odvozil polurni finale v 1:8IC...
Kakorkoli že, se je splačalo udeležiti se take tekme....
Vožnje vseh so bile zelo na visokem nivoju, v ovinke smo lahko šli štirje tekmovalci ali vzporedno ali zaporedno pa se ni bilo treba bati da te bo kdo zrinil s proge, vsi tekmovalci se lepo nalahno umikajo ko vidijo da jih dohiti hitrejši tekmovalec, skratka vožnja brez skrbi da ti bo kakšna kamikaza od zadaj odcufala pol avta....
Še najbolj zanimiv je bil finale 1:10 200mm, kjer se je v 30 minutah 2x menjalo gume.... Po 5ih minutah se je vlilo, tako da jih je večina šla na dežne gume (ki čisto za informacijo stanejo 16.000 SIT komplet in jih na suhi pisti obrabiš v treh minutah), po 10 minutah pa je bila proga po zahvali sonca in vetra povsem suha, tako da je sledila 2. menjava gum....
Zmagovalec, očitno domačin na progi, je celotne finale odvozil po idelani liniji, brez da bi se z nje umaknil za več kot širino avto, pa še to samo takrat ko je moral koga prehiteti

na koncu tekme, po podelitvi je sledilo žrebanje, kot na vsaki taki tekmi. namreč na polico postavijo stvari, in ko te potegnejo ven iz kupa listkov vzameš tisto kar hočeš... tako da vsaj praznih rok nismo šli domov, res prijetno presenečenje!
izbirali pa smo lahko med gumami, gorivom, torbicami, orodjem, karoserijami,....
prav tako so na začetku tekme postavili neko škatlo, iz katere si lahko vzel kar si hotel. izbiral si lahko med orodjem, drobnim materialom, našitki,...
dost mam, še drugi udeleženci napište tisto kar sem pozabil........
čaos!