Protech 1.8m akrobati - Katana, Staudacher, Giles

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

Protech 1.8m akrobati - Katana, Staudacher, Giles

OdgovorNapisal/-a frcac » 30.01.2004, 11:48

Živjo.

Meni se zadnje čase Staudacher samo praši v kleti (žal cajta ni spljoh), pa me zanima ali je tu kakšen lastnik katerega izmed naštetih akrobatov. Kakšen setup (motor, servoti, napajanje) ste uporabili in seveda kako tile akrobati letijo. Kar je prišlo do mene so bile več ali manj same pohvale.

Če bo vse prav se mi bo začelo v kleti počasi kaj premikati, tako da ko se ta sneg stopi, zapiha pravi veter in se malo ogreje gremo letet... :)

Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Naš človek :)

Kraj: Godovič

OdgovorNapisal/-a brane » 22.03.2004, 20:56

Imel sem Katano, z MVVS 26 motorjem. V začetku sem bil malo razočaran, ker je bilo z navadnim avspuhom nekaj premalo moči, z resonanco je Katana ratala pa malo pretežka. Z Mejzlikom 20x6 ki pa vleče bistveno bolje kot menz istih dimenzij, je bilo pa bistveno bolje.Žal je pa Katana sedaj že v treskah :roll:
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a frcac » 22.03.2004, 21:08

Sem že mislil da ga ni junaka ki zadnje čase sploh še leti z motorjem na notranje izgorevanje.

MVVS 26 je bil opcija tudi pri mojem staudacherju, ampak sem se raje odločil za SuperTigra 32,5 ccm, ki bo po moje trgal da bo kar veselje, saj bo statičnega vleka blizu desetih kil.

Katane sicer nisem videl leteti, jo je pa Uroš letel ravno tako na tega čeha in jo zelo pohvalil, zdaj pa ima gor če se ne motim ZDZja 40. To bo šlo kot raketa...

Sašo
Uporabniški avatar
frcac

OdgovorNapisal/-a brane » 22.03.2004, 21:26

Drugače pa Katana leti precej drugače kot Suhoj 31 ki sem ga imel pred Katano. Ima nekaj V loma zato za let na nož rabi nekaj dodatka eleronov, pa tudi nekaj višine. Mi je pa Harier že kar lepo uspeval, ni šlo brez ujsanja kril a upal, sem si že kar primerno nizko , da je bilo že kar za pogledat, pa tudi hovering na varni višini je bil že kar v redu, k tlem si pa nisem upal, ker je bilo potega za hiter pobeg če bi kaj kiksnil le malo premalo :wink: . Je bilo pa letenje Harierja s Katano res pravi izziv, prav zaradi tega mi je tega modela najbolj žal :roll: škoda da ni bila vsaj še malo lažja :roll:
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a frcac » 22.03.2004, 22:17

Živjo.

Kar se pa mase modelov od Protecha tiče - jaz vsaj pri mojem Staudacherju nimam občutka, da bi bil težak, prej nasprotno. Trup je izdelan zelo lepo in predvsem trdno, saj je na vseh kritičnih spojih pojačan s trikotnimi levicami, edino kar bi lahko kitajčki popazili vsaj pri mojem modelu je izbira materiala.

Se pa da vsak tak model z nekaj spretnosti vsaj malo olajšati oziroma vsaj s pravo postavitvijo RV komponent zagotoviti da je model brez nepotrebnega obteževanja. Je pa fino če je moči dovolj tudi za take 3D traparije. No, upam da bo toliko časa da bom lahko take neumnosti preizkušal še letos pozno spomladi (na modelu se zdaj žal nabira samo še prah).

Sašo
Uporabniški avatar
frcac

OdgovorNapisal/-a brane » 23.03.2004, 07:50

Jaz imam pa že en mesec gotovega Suhoja, ki čaka na prvi polet, pa zaradi snega ne morem na letališče :cry: (da bi imel en mesec gotov model in nebi šel letet, se še ni zgodilo, pravzaprav se še ni zgodilo da bi bilo tri dni ) in ravno ko je že kazalo , da se bo dovolj osušilo, da bo modelarska steza dostopna, je včeraj spet padel sneg :evil: Ker smo sedaj še za en teden dobri, se zna zgoditi, da bo do takrat gotov tudi Yak 55 SP, v katerega gre MVVS 26 od Katane 8)
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a fullspeed » 24.03.2004, 01:52

he he, smo pa priblizno v isti kategoriji, tudi meni uspeva pocasi dokoncevanje ultimata 1,8 m razpona, le da bo pri meni motor ZG 62 ccm. Prav veliko se zaenkrat ne ukvarjam s tem koliko bo imel motor vleka (pomoje bo vsekakor dovolj) za 7,5 kg tezek model. Sedaj sem nekje pri oblacenju modela in mi gre bolj pocasi :? Drugace pa izdelovalec modela(firma) sem sam. Od nacrta do vseh kalupov, za katere je zadolzen Pero, za izracune pa Veri.

Upam da se kmalu kaj vidimo na kakem mitingu

LP
Sebastjan

PS.

tudi staro 2,2 m katano sem se odlocil popraviti :lol:
Uporabniški avatar
fullspeed
Član

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a frcac » 24.03.2004, 18:30

O, Litijčan s planeta Zemlja... :)

Če je prav bo letošnja sezona pestra in letenja polna, samo vreme se mora poštimat (a se bo zdaj miha ugriznu v jezik?).

Držim pesti! :lol:

Sašo
Uporabniški avatar
frcac

OdgovorNapisal/-a fullspeed » 31.05.2004, 12:20

No pa se je končno zgodilo :D . Ultimate 10 dash 300 je končno uspešno poletel. Za prvi polet sva se s Perotom odločila, da greva ali v Divačo ali pa Logatec oz planinsko polje pri Logatcu. Prevagala je bližina in zato sva malo čez 8 uro zjutraj v nedeljo 30 maja že bila na lepo pokošeni pisti, ki jo je Gabrijel velikodušno pokosil v dežju v petek:). Prvo razočaranje - veter bočno na pisto :evil: . Vseeno sva sestavila modela in prednost je dal Pero meni :). Malo cincanja potem pa gas!. Ultimate brez slabih navad na moje veliko zadovoljstvo poleti. Prvi polet traja caa 3 minute potem pristanek. Model je proti pričakovanjem zelooo počasen in popolnoma obvladljiv, kar se je za zahvaliti Veriju, ki je risal načrt in je vse zračunano kot treba. Modela je letel brez kakršnega koli trimanja, kar še toliko bolje pove vse o pravilnih izračunih težišča, kotov odklonov itd. Tudi veter se mu ni poznal, le zaradi velike bočne površine (beri smernega repa) ga je odnašalo. Model je težak 7,5 kg in ima z motorjem ZG 62 dovolj zaloge moči.

Če koga še kaj zanima sem dosegljiv na tel, PM ali pa mail

LP
Sebastjan

link do filmčka : http://www2.arnes.si/~sdimec1/f3a/Ultimate.wmv

(9.6 MB)
lp, Sebastjan

FREELANDER
".... za zajebavat smo vsi dobri...."

http://www.stirocut.com
info@stirocut.com
Uporabniški avatar
fullspeed
Član

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a blisk » 31.05.2004, 13:55

Čestitam Sebastjan,

Moralo pa te je biti pošteno strah, še kamermanu so se pošteno tresle roke :lol: .
Želim ti še mnoooogo uspešnih letov brez krešev.

P.S.
Upam da se mu kmalu pridruži tudi mali bratec, ki zaradi pomanjkanja časa za krstni let še čaka v moji delavnici.

L.P.
Zdenko.
Its nice to be important,, but its more important to be nice...
Uporabniški avatar
blisk
----------------------------
----------------------------

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Robi » 31.05.2004, 14:05

Sebastjan, čestitke z iskrenimi željami, da bi se model razpadel od starosti :D

Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a brane » 31.05.2004, 20:14

Bravo! Upam da se kmalu vidimo :D
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a mihah » 31.05.2004, 22:08

Sebo, uau! Bravo, kapo dol! :D
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

Vrni se na Eksplozijski..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov