F5J- Elektro jadralci

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 01.04.2004, 23:39

:D :D :D
to so koščki ki bodo kmalu leteli

raspon 220
selig ????
pendel repek
400 direkt :?:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Zadnjič spremenil MC GAYVER, dne 12.04.2004, 16:51, skupaj popravljeno 4 krat.
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a samo3D » 02.04.2004, 07:45

Se moja masina:

razpon 190 cm
masa 550 gramov,
4 kanali - mer, visina, bremza, gas.
Zgleda ko A2 model. Hehe
Uporabniški avatar
samo3D
Član

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a samo3D » 02.04.2004, 07:51

Pa se malo vec o trupu:
Uporabniški avatar
samo3D
Član

OdgovorNapisal/-a samo3D » 02.04.2004, 07:53

se trup
Uporabniški avatar
samo3D
Član

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 02.04.2004, 09:22

Mekgajver ! A ni to od telstarja krilo ? :shock:

v vakem primeru... v soboto mora letet..

Lepo zgleda, Samotov model je ono - "space fidelity", če bo le letel tak.

Jaz pa sem svojega 210cm včeraj stestiral, zelo lepo leti, flap (zmiksana višina zraven) je učinkovit pod 45°, Kan650 pa zadostuje za 2.5min laufanja motorja.

See ya sutra u devet !
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 02.04.2004, 09:45

:D :D :D
ja Andrej nevem orenk poglej fotko tisti violični uški prideta še na koncu krila globina je kar nekaj večja profil pa je itak povsem drug, čeprav na hitro bi lahko bil tel star. 8)

je pa res da so si vsa krila dosti podobna :D

v soboto pa na žalost delam tako da me ne bo (jebi ga)
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a matej_mejac » 02.04.2004, 11:53

Končno ste pokazal svoje mašine :) .

Pohvale vsem za modele! Luštne stvarce.

Se vidimo v soboto.

LP Matej
Uporabniški avatar
matej_mejac
Član

Kraj: Rimske Toplice

OdgovorNapisal/-a samo3D » 02.04.2004, 11:54

Super, decki. Jaz danes malo prej iz sluzbe, hitro prekrit kar je se ostalo, potem pa ene 2 starta narest, da vidmo, ce zadeva leti. Seveda pa bi bilo treba kaksno mlado devico bogovom (meni) darovat, da jutri ne bo dezja. :)

L.P. Samo
Uporabniški avatar
samo3D
Član

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 03.04.2004, 21:15

:D :D

HALOO!!!!

Kaj ne bo nič poročila o današnjem dogajanju na Levcu
:?: :?: :?: :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

DA BEST !!!

OdgovorNapisal/-a steem » 04.04.2004, 09:06

Fantje kogarkoli včeraj ni bilo, se naj danes celi dan v rit suva !!! CELI DAN !!!

No v glavnem. Čez cel dan je sijalo sonce, rahel "vetrič" začel pihat opoldne in je samo popertrilč dogajanje in ga ni oviral. Modelov je bilo veliko, jadranja skoraj preveč :) "tekmovanje" bilo izvedeno na zelo lep način!

Torej bilo je približno 10 f5j 400 modelov in trije f5j unlimited :) Zraven pa še kar nekaj modelov, ki niso tekmovali.

Slike s tekmovanja še pridejo na vrsto. Mora fotoaparat prit domov :)
Po tekmovanju smo se še nekateri zadržali do poznih popoldanskih ur un uživali v termiki po 1h na štart ...

To je od mene ... zaj pa še naj kdo drug kaj napiše :)

LP Jernej
steem
Naš človek :)

Mnenje fotografa....skozi lečo....

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 04.04.2004, 19:46

Pozdravljeni vsi tisti, ki ste bili, vsi tisti, ki ste imeli namen priti, in vsi tisti, ki vas to ne zanima a kljub temu berete.

Kot je Jernej rekel...izvolite....brcajte se...če se ponudite vas zastojn (ali pa nekaj malo denarja) brcam tudi jaz. Dan ni mogel bit bol popolen. Verjetno je bil sprogramiran tako, da je šlo najbolje.

Termika....dopoldan (9.00) .....slaba nulca - višje dobra nulca....popoldan (12.00) povsod dobra nulca - ponekod tudi orenk lifti. Po končani tekmi je Unlimited-RC Team + Samo3D ostal, in bilo je absolutno NORO. Jaz sicer nisem tekmoval - letel sem HLG (1500mm) in sem z gumico pojadral v piko, in tam ostal skoraj 1 uro, nakar sem mogel pristat zaradi praznih sprejemniških baterij. Držalo je tako grozno močno, da je bilo kičasto. Začelo se je, ko je bil zadnji (četrti) tek ali takorečen Flyoff ko je nekdo (so opravičujem - ne poznam imena) ostal v zraku 15 minut, ter pristal 1 sekundo pred iztekom časa točno na piko. To je bila res prava PIKA na i.
Veter je bil ravno takšen, da smo ugotovili, kiri modeli so za mirno - termika in kiri modeli so za rahli vetrič - termika.

Srečanje in tekma je bila izpeljana odlično. Nič preveč uradno - prijatelski občutek....brez napetosti.... super...počutil sem se kot da sem doma. Predvsem je vse vodil Samo, ki se je res potrudil, da je to vse uspelo. Bravo Samo.

Čakamo le še rezultate.

P.S.

Kot uradni fotograf vam zagotavljam, da bodo slike v kratkem objavljene!

Jan Pernarčič
Xray XB8E, Xray XB9E Rally, Xray T4 '13,Xray X1, Xray M18T PRO, Sanwa MT4S, GensACE, REDS Motors, Tekin Motors, MuchMore, LRP, HobbyWing, Futaba
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-
----------------------------

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 05.04.2004, 05:58

Pozdravljeni. Na vse zgodaj, pa vendar...obljuba dela dolg....

:!: Slike najdete na tem linku :!:

http://www.unlimited-rc.com/f5j-trening/
Xray XB8E, Xray XB9E Rally, Xray T4 '13,Xray X1, Xray M18T PRO, Sanwa MT4S, GensACE, REDS Motors, Tekin Motors, MuchMore, LRP, HobbyWing, Futaba
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-

TEKMA

OdgovorNapisal/-a SEBASTJAN » 05.04.2004, 07:20

Res je bilo lepo srečat tekmovalce v živo. Mislim da smo v tem pogledu naredili en velik korak. Tekmovalcev je bilo nekje 10 ampak zanimanja za to panogo pa je bilo neverjetno. Upam da nas bo v prihonje še več. Če odstranimo Andreja (brez zamere) so bili ostali modeli po sposobnostih zelo enakovredni, pa čeprev so bili neverjetno različni.
Vsekakor je Andrej s svojim modelom, ki je pobiral termiko na 3m višine vreden vse pohvale.

Eno vprašanje za naše tekmovalce ? Kdo je še imel direktni pogon, razen mene.
SEBO
Uporabniški avatar
SEBASTJAN
Član

Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a samo3D » 05.04.2004, 08:03

Zivjo!

Vsem, ki so se udelezili srecanja se zahvaljujem za udelezbo. Bil je prekrasen letalni dan; srecanja se je udelezilo 10 pilotov, od tega jih je 8 nastopilo. Ze v prvem poletu ob 10.15 uri je Petrovcic naredil 9 min 05 sek, s tem da je na koncu napravil par lopingov :) in bi verjetno spravil skupaj tudi 10 minut. Vsi udelezenci so leteli dobro, tako da bi z malo srece na drugi strani bili rezultati lahko povsem drugacni.
Povedati je treba tudi, da je v zadnjem startu (skupinski start vseh tekmovalcev in 15 minut delovnega casa), ki ni med rezultati zmagal Kovac Ales z zelo enostavnim modelom z direktnim pogonom, 150 cm razpetine in akuji prilepljenimi na krilo, ker je cez noc v model vgradil motor, gladko pometel z vso konkurenco. Tako da pilot steje veliko! Seveda je Alesu pri tem dosezku pomagalo poznavanje lokalnih razmer ter njegov pomocnik (oce) in hkrati mehanik. :D
Se malo o modelih: Klasicna gradnja kril iz reber je gladko pometla s high tech varijantami. V bistvu edini kupljen model (GIGA 1800) je zasedel sele 5. mesto, kljub izkusenumu pilotu. Najbrz bi v vetrovnem vremenu bilo drugace.
Po "uradnem delu" je sledilo prosto letenje in prikaz klase unilimited, v kateri so nastopili 3 tekmovalci. Videli smo nekaj lepih manevrov, ko so se tekmovalci tako rekoc iz visine marjetic uspeli pobrati in vstrajati v zraku na 20 metrih po par minut.

Se opravicujem, ker sem tole na brzino sfrfljal brez repa in glave, ampak malo me base za cas.

Lep pozdrav

Samo
Uporabniški avatar
samo3D
Član

Re: TEKMA

OdgovorNapisal/-a samo3D » 05.04.2004, 08:05

SEBASTJAN napisal/-a:Res je bilo lepo srečat tekmovalce v živo. Mislim da smo v tem pogledu naredili en velik korak. Tekmovalcev je bilo nekje 10 ampak zanimanja za to panogo pa je bilo neverjetno. Upam da nas bo v prihonje še več. Če odstranimo Andreja (brez zamere) so bili ostali modeli po sposobnostih zelo enakovredni, pa čeprev so bili neverjetno različni.
Vsekakor je Andrej s svojim modelom, ki je pobiral termiko na 3m višine vreden vse pohvale.

Eno vprašanje za naše tekmovalce ? Kdo je še imel direktni pogon, razen mene.

Sebo, saj ves, da ni vse v modelu :D hehe direktni pogon je imel Kovac, ki je naredil na koncu 15 minut.

L.P. Samo
Uporabniški avatar
samo3D
Član

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 05.04.2004, 08:16

Evo še rezultati (kar se mene tiče bi lahko štelo to že za DP, :lol: )
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a SEBASTJAN » 05.04.2004, 08:38

Popoldan sem šel tudi sam jadrat na travnik in lahko povem, da bi jadral brez motorja, ker tako močne termike tukaj še ni bilo. Rad bi samo videl primerjavo tistih modelov ki so imeli direktni pogon v prvem turnusu. V prvem turnusu je veljalo višje si dalj časa boš v zraku.

Samo, dej rezultate na forum, seveda ko boš imel čas.
SEBO
Uporabniški avatar
SEBASTJAN
Član

OdgovorNapisal/-a SEBASTJAN » 05.04.2004, 08:39

sori so že
SEBO
Uporabniški avatar
SEBASTJAN
Član

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 05.04.2004, 09:03

Še to..
Samo je moral izstopit zaradi motenj in poškodovanega modela zaradi le teh. Matej Mejač je sicer odpeljal 2 turnusa, ampak v prvem je imel motnje in je moral zasilno pristat, kar se pozna na rezultatu.

Bomo videli kako bo v 24.4. v Krtini, jaz se samo bojim vetra - moj model je sicer pravi biser v mirnem vremenu, v vetrovnem pa "popušim" gladko.

@Sebastjan: ti samo getribe kupi in bajonet zvij za ene 3 stopinje, pa bo že boljše.

mimogrede: Moj motorček je na koncu tekme izdihnil (let him rest in piece), ampak je držal pogumno do konca. 8)

lp, Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a SEBASTJAN » 05.04.2004, 09:06

In to tudi nameravam.
Proda kdo getribe haha.
SEBO
Uporabniški avatar
SEBASTJAN
Član