@človeku, ki je lastnik modela z 3-metrskih razponom. Ful lepo leti, v zraku pa zgleda veličastno. Zainteresirani za prodajo?
Model sem predstavil na forumu (od Mateja Mejača F5J jadralci) v zadnjih mrzličnih dneh pred tekmo v Krtini, ko sem bezljal in ga delal, čas pa je priganjal sto na uro, tako da sem se že bal da ga ne bom dokončal. Sem ga pa na predvečer tekme, tako da sem naredil probni polet šele v soboto na dan tekmovanja in to v rosi in polmraku zgodaj zjutraj. Tako so bili pravi poleti šele narejeni kar na tekmi. Model me ni razočaral, kriv za slabo letenje sem bil sam kajti:
- v prvem štartu se mi je ob zamahu baterija popeljala po trupu za 4cm!!! nazaj, in model je letel krepko za zadnjim možnim položajem težišča kar se je zelo poznalo na letenju, saj sem ga moral balansirati "kot prašiča na noževi konici". Ob tako majhni globini krila (12cm) so meje aerodinamičnega centra v zelo ozkem območju.
- drugi štart mi je uspel dokaj dobro, (ob pomoči obilice selotejpa, mi je fiksiral baterijo na pravo mesto v trupu)
- tretji štart jer bil totalna polomija, saj se mi je ob metu modela propeler zataknil za prednjo vrvico krilne zatege in model je klavrno padal brez vlečne sile motorja. (banalna napaka!..tako konstrukcijska kot sama priprava na met) No, klubski kolega Matej (HVALA MATEJ!) mi ga je uspel ponovno vreči saj še ni poteklo 60 sekund, a do dvojnega žvižga sodnika sem pridobil zaradi preveč zapravljenega časa premalo višine, da bi bil polet kaj vreden.
Model ni naprodaj....kdo pa je tako primitiven da bi prodajal svoje otročičke?)
Lahko pa pošljem Acad ali dxf ali pdf format risbe..načrt..vendar ni popolnoma razdelan do zadnjega detajla ker sem si v naglici nekatere detajle kar sproti izmislil medtem ko sem model delal..vendar so to le neki bolj ali manj nepomembni deli.
Včeraj sem preko celega dneva letel z modelom, odpravil stalling na pendel repu (omejil hod) se ga navadil, ter ugotovil, da lahko zmanjšam V lom krila, vstavil mom 6Voltni motor, pa pričakujem boljše vzpenjanje.
Skratka, model bi bil lahko konkurenčen, vendar ga je treba "uleteti".
Sedaj pa mi po glavi že roji ideja za bolj "normalni" model za tiste srednje dobre vremenske razmere in navzgor...
LP vsem od Mitje