REZERVNI DELI? KJE DOBITI?

Vse o modelih letal z notranjim izgorevanjem ...

Moderator: blisk

REZERVNI DELI? KJE DOBITI?

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 30.05.2004, 22:15

Imam težavo! Kje bi lahko kupil Cilinder (pušo) in Bat z ojnico za motor OS MAX 20 FP, ki ni več v proizvodnji.
V Topmodel tehniku iz NG so mi ga "kao" poslali po pošti, pa se je paket nekam izgubil....sedaj pa jih je nekam težko dobiti na telefon...
A obstaja še kak drug "diler" ??? :cry:
LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 30.05.2004, 23:03

mibo modeli prodaja os maxa
graupner s katerim veliko delajo jma pa zastopstvo

vprašanje. od deleč poznam cene rezervnih kosov pri OSu in mi glede na ceno novega podobnega motorčka nekako ne gre v račun zakaj bi si nekdo želel obnavljat starega ki bo potem sicer delal bo pa še vedno star za ceno tik pod ceno novega

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a bwild » 31.05.2004, 13:22

:arrow:
Zadnjič spremenil bwild, dne 19.11.2004, 10:43, skupaj popravljeno 1 krat.
bwild
Član

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 31.05.2004, 15:02

bwild napisal/-a:Zato, ker starega ne moreš vreči stran. Je kot družinski član!

če je pa tako potem ga pač ne vržemo stran ampak mu zorganiziramo dostojen pokop :!:
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a darksider » 31.05.2004, 22:03

Tudi mene zanima kje bi dobil vplinjač,(fergazar) za 1,5 ccm motor?
Jih prodajajo v Mibo, in koliko je priblizno cena
Hvala
Luka
Uporabniški avatar
darksider
Član

Kraj: Jesenice

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 01.06.2004, 08:19

Hvala Gajver za nasvet! Bom poklical še v Mibo!

Je res tako, da smo nekateri navezani na svojo ropotijo, in ne moremo kar zavreči zadeve v kanto za smeti ali pa "dostojno pokopati". Kako bi mogel biti tako surov do elementa, ki mi je podaril toliko lepih in zanimivih trenutkov letenja? Pa še nekako krivega se počutim, da sem z nepravilnim ravnanjem prehitro znucal cilinder....
Očitno tukaj ne gre samo za "kupi iztroši, zavrzi" ampak je tu dodana še neka čustvena-poetična plat in ne gre kar tako kot praviš MacGajver. Ampak saj te razumem. Ti si po poklicu in hobiju modelar, zato na te reči seveda gledaš bolj profesionalno kakor pa mi.

Kar se tiče vplinjača za 1,5ccm, tudi sam iščem primernega za Enyo. Tudi tega so mi ponudili v Topmodeltehniku (sicer za mvs ali en podoben motor..kao paše) ampak vse skupaj se je "izgubilo na pošti"....

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 01.06.2004, 09:06

mitja ne bo držalo tisto okoli profesionalnosti z mojimi posti nima nikakršne veze namreč na modelarstvo vedno gledam kot modelar amater to se če po ničemer drugem kaže v mojem svetovanju tako na webu kot po telefonu ve se da od tega nimam profesionalno gledano nič :!:

Imam pa med prijatelji modelarji človeka ki je emotivno vezan na nekaj kosov svoje stare opreme in ko pogledam stroške vzdrževanja le te se zgrozim kajti za vzdrževanje in obnavljanje motorja je v dveh letih porabil denarja za vsaj dva motorja enake ali celo boljše kvalitete število ur vloženo v to početje je tako da res ni za nikamor blazne kilometrine in še kaj bi se našlo rezultat je pa precej kilav letenje je vedno na meji bo ne bo o užitku pri takem letenju lahko rečem da nudi obilo adrenalina je pa na žalost negativen
tudi sam izredno težko zavržem kak kos svoje opreme ampak ko ni z kosom kaj pametnega storiti potem pač mora it pa naj bo še tako "boleče"

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a brane » 01.06.2004, 09:17

Če si že tako čustveno vezan na motor ga pa fino spucaj ali še bolje spoliraj in daj na polico za okrasek, za letet je pa najbolje imeti nekaj kar zanesljivo dela :roll:
Uporabniški avatar
brane
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a žuž » 01.06.2004, 19:52

Kar se tice navezanosti na modelarsko opremo in s tem tudi na motorje, sem verjetno se hujsi kot Ultralajt, kajti jaz sem za svojega Thudder tigra 6,5 sam naredil zadnji drsni lezaj namesto kotalnega. Vecji problem sem imel z izdelavo srajcke iz sive litine (nodularna litina) za obstojeci bat tega motorja. Na batu sem postruzil kanal za rink, ki sem ga tudi sam izdelal v L obliki, kar pomeni da pride na sam vrh bata. Kar se tice toleranc izdelave in obdelave je vsa stvar zacuda kar zadovoljivo delovala, razen pri hladnem zagonu je bil malo trmast. No to je delovalo na treineru cca 7 do 8 ur, ko sem ga demontiral iz modela zaradi nesigurnosti, ker model uporabljamo za solanje v navezi in si nemores privosciti, da crkne tam kjer ni treba. No ta motor sem dal tako rekoc v vitrino, slo pa je pri vsem skupaj za nekaksno samodokazovanje.

Za Ultralajta pa mislim da imam dober original uplinjac za enyo 1,5

L.P. žuž
Uporabniški avatar
žuž
Član

Kraj: Črnomelj

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 03.06.2004, 21:17

Za Ultralajta pa mislim da imam dober original uplinjac za enyo 1,5

L.P. žuž

Pošlji mi na mail koliko hočeš zanj, pa priletim ponj.
mitja.sersen@guest.arnes.si

lp
Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

Vrni se na Eksplozijski..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov