Po tekmi F5J Maribor

Tekmovanja, srečanja, ...

Moderator: blisk

Po tekmi F5J Maribor

OdgovorNapisal/-a mihah » 12.06.2004, 19:25

Fantje in dekleta, kapo dol!

Bilo je super! Nepozabno, noro!

Čestitke vsem tekmovalcem posebno zmagovalcem. Smo ena velika super kompanija!

Več kasneje!

Evo nas iz zraka - debelo po koncu tekme!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a mihah » 12.06.2004, 21:13

Moje fotke.

1. Šulce in Intelli, polnilci, ki jih uporablja večina tekmovalcev.

2. Gadafi Mihe in Matjaža.

3. Čuki so danes bili super družba na in po tekmi. Fantje, carji ste, čestitke res vaši Telstarji gredo lepo!
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a mihah » 12.06.2004, 21:17

1. Jožetov Telstar. Dokler tole ne vidite kako tole gre, ne morete verjet! Kapo dol! Odlična uvrstitev v flyoffu, pa tudi v turnusih mu je nekajkrat šlo prav prima!

2. Evo ga majstra s svojo punco. Rok Bordon.

3. Njegov model in kamanda ;)
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a mihah » 12.06.2004, 21:23

1. Sijoče plehovje med obilico tekočin in dobrot.

2. Andrejev novi model. Pobeču se še akumulatorjev ne da iz modela vzet. No, kadarkoli sem pogledal njegov model je imel akuje na polnilcu ;)

No, naj omenim, da sem osebno celotno tekmo, t.j. 6 letov odletel samo z dopolnjevanji akujev. Akuji 7 x CBP 1060, 2.5 A dopolnjeni, večinoma od 350 do 400 mAh je šlo nazaj, da so se lepo pogreli za ponoven 60 s vzpon.

3. Modela Andreja in Jerneja
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a steem » 12.06.2004, 23:07

Eni ste crknjeni eni pa delamo in prepisujemo rezultate :S

No ja kolko se mi je dalo se mi je ...
http://www.unlimited-rc.com/albatros

Rezultati flyoff-a in selekcije so pod dogodki---> tekmovanja ... ali pod novicami direktno

Lahko noč

LP Jernej
steem
Naš človek :)

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a belovic » 12.06.2004, 23:09

Mitja, se pridruzujem tvojem mnenju :!: ...tekma je bila res enkratna, organizacija popolna, vreme kot naroceno in fantje res ste prava klapa ter se vsem se enkrat lepo zahvaljujem za ideje in nasvete, ki ste mi jih kot popolnemu elektro laiku podali :lol: .... hkrati pa se opravicujem za 1000 in 1 vprasanje, ki sem jih postavil :oops:

upam da bo tudi v prihodnje cimvec podobnih tekem (da bo mogoce nasel se kdo, ki bi letos organiziral poleg ze predvidenih se kaksno!!!) in z veseljem se vam bom pridruzil, samo se da nabavim ta pravi sprejemnik, da bom lahko brez tezav in motenj odpeljl dirko :roll:

ja pa se to: se enkrat hvala za pomoc pri iskanju propelerja Roku in bratoma Fidler :!:

lp,Ivica
Uporabniški avatar
belovic

Kraj: CRO

OdgovorNapisal/-a piki » 13.06.2004, 11:03

cestitke tudi z moje strani
piki
Član

OdgovorNapisal/-a luigidon » 13.06.2004, 11:42

Tekma je bila vsekakor vrhunska:)))

Čeprav nas je na začetku malce presentilo blato in pa slab dostop do letališča in ko smo se že vsi spraševali kako bo, smo potem s skupnimi močmi in s pomočjo lepega vremena srečno prišli do konca:)
VSe pohvale Mariborčanom, ki imajo očitno v svojih vrstah tudi vremenarje, ker so vreme naročili na minuto natančno. Ko je bilo vse pospravljeno je namreč začelo deževati. Po tekmi smo lahko še malo klepetali, pa leteli, ko pa smo pospravili se je pa ulilo:))

V glavnem fenomenalna tekma. Sam se opazil, da sem sicer svoj rezultat precej izboljšal, le uvrstitve ne:)))Iz česar sledi, da so tudi ostali bolje leteli kot na prejšnjih tekmah:)))

Skratka obrestovalo se mi je 14 dnevno treniranje pristankov, saj sem vse pristanke opravil skoraj v piko, razen enega...

KAr sem se pa novega naučil je pa to, da moram težo mojega letala zelo zelo zmanjšati in če bom hotel kaj več je nujno potrebno naredit novo letalo.
Namreč včeraj smo se vsi s Telstarji zelo dobro držali. Le tista pika na I je manjkala. Jože je odlično dokazal, da se da s Telstarjem priti tudi v fly-off, ampak do zmage oz. pokala pa mislim, de je s Telstarjem izredno težko priti, pa še to s pomočjo velike sreče. ŠE posebno ob takšni konkurenci, kot je bil včeraj.

Še enkrat pa pohvale vsem, še posebno Čukcem ze odlično družbo in pa Činkotu za odlično izostren vid:))))

REs smo se imel fajn in komaj čama na naslednjo tekmo, ki bo tukaj v moji bližino, tako, zdej pa hitro trenirat, da na študiram teren:)))

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a luigidon » 13.06.2004, 12:00

Seveda sem pa prej pozabil še nekaj:))

Zahvala Mihu za odlično tehnično pomoč. V prvem turnusu nisem letel, tako kot bi si želel in Miha mi je poskočil na pomoč s svojimi kapljicami. Dva kapljici na kolektor, dva kapljici na ležaj motorja in povem vam, da je stvar šla gor, kot bi ji rit gorela:)))Resnično se tele kapljic poznajo:)))

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a Big A » 14.06.2004, 01:16

Hojla,

Tudi meni je bila tekma zelo všeč. Organizator je dobro poskrbel, da je teklo brez problemov, družba je bila odlična in še vreme se je kljub zlokobnim napovedim dobro držalo. Pogoji za letenje so bili skoraj idealni, saj je bilo ves dan veliko termike ( je to zato, ker je sonce pogrelo mokra tla, pa se je v zrak dvigala topla sparina?).

Tekma je bila zelo izenačena in dobri pogoji so prinesli nekaj fenomenalnih dosežkov. To je bila gotovo najbolj kvalitetna tekma v letošnjem letu. Ker smo se dogovorili, da se v predtekmovanju od petih voženj, najslabša črta, je zanimivo pogledati dosežen odstotek
glede na 4000 teoretično možnih točk:

Rok Bordon: 3997 točk = 99,925 %
Damjan Romih: 3985 točk = 99,625 %
Miha Holc : 3951 točk = 98,775 %
Robi Mežnarič 3925 točk = 98,125 %
Milan Jovičič 3879 točk = 96,975 %
Andrej Petrovčič 3806 točk = 95,150 %

Ni kaj, kapo dol! Užitek jih je bilo gledati med tekmo.
Fly off je potem nekoliko premešal vrstni red. Posebno Roku je sreča obrnila hrbet, ampak to je pač tako. Vse čestiteke Jožetu Zupanu, ki se je med takimi tekmovalci na koncu s Telstrajem plasiral na 5. mesto!
Tudi Marjanu je uspel podvig, saj je Telstarja naredil tik pred tekmo in z njim prvič letel v četrtek. Dosegel je 10.mesto in za seboj pustil kar nekaj 'veteranov'. Beware!
Jaz sem se tudi tokrat veliko naučil. Zbral sem 3471 točk (86 %) in dosegel 11. mesto. Še največ bi pridobil, če bi imel natančnejše pristanke 'v piko', kar seveda pomeni, da bi moral biti bolj uleten. Enkrat sem bil v zraku 6 sekund predolgo, enkrat sem bil tako visoko, da sem se ustrašil, da me bo 'potegnilo' v oblak, pa sem pričel brutalno, s premalo občutka pikirati in sem zaradi tega po nepotrebnem prezgodaj pristal. Bo pa drugič bolje.
Računal sem tudi, da bom svoje paketke filal kar z akumulatorjem iz avta. Ker pa so bil avtomobili precej oddaljeni od tekmovalnega prostora, je bilo to precej nerodno. Zato hvala Mihi in Marjanu, ki sta mi ponudila, da sem na njunih napravah lahko 'podojil' svoje paketke.

Se kmalu spet vidimo.

LP
A
Uporabniški avatar
Big A

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a FeRRiS » 15.06.2004, 09:28

Vse je res blo super....samo sonce me je ožgalo....da me še danes glava peče...hehe
Uporabniški avatar
FeRRiS
Novinec

Kraj: Maribor - Limbuš

OdgovorNapisal/-a steem » 15.06.2004, 09:48

Torej slike iz prireditve tudi dosegljive preko http://www.unlimited-rc.com ali direktno na http://www.unlimited-rc.com/albatros

LP Jernej
steem

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 15.06.2004, 09:52

Torej še enkrat komplimenti organizatorjem
Hvala tistemu ki je vreme porihtal

Za napetost ki dela tekmo interesantno pa zgleda da ne bo težav če pogledamo vse tri tekme za pokal slo se ljudje na zmagovalnem odru vstrajno menjajo tako da ni izrazitih favoritov to pa tekmo dela interesantnejšo.

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a mihah » 15.06.2004, 10:00

Slika
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Robi » 15.06.2004, 10:32

Miha pozabil si dodati komentar pod sliko, zato bom jaz to opravil namesto tebe:

ZADNJI ČAS, DA SE MODELARSKA EVROPA PRIDRUŽI SLOVENIJI :D :D :D

Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a mihah » 15.06.2004, 10:35

Tako je!

Ali bo kdo dal na kaki EU forum tole sliko? Avstrijci bi po mojem kakšni že postali interesenti... http://www.rc-web.at
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 15.06.2004, 15:27

Kar neki sem že presrfal na temo F5j pa takega števila tekmovalcev ni na nobeni fotki ki jih je moja sposobnost iskanja našla

Našel sem neke špance ampak jih je komaj da kej da ne govorim o arsenalu modelov

če je kdo kaj slik iz tekem našel bi bilo fino če link objavi da vidimo če evropa sploh zna dirkat

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Po tekmi F5J Maribor

OdgovorNapisal/-a ZupJo » 15.06.2004, 22:20

Še nekaj slik iz sobotne tekme na:

http://www.termocenter-tps.si/mptica/f5jmb.html

Hvala Andražu za objavo!

L.p.

Jože
Uporabniški avatar
ZupJo
Član

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a damjan » 15.06.2004, 23:25

Tudi z moje strani čestitke vsem skupaj !

..... in pa prisrčna hvala za vse čestitke ob moji zmagi. Pred tekmo sem si po tihem želel dober rezultat a na zmago niti slućajno nisem računal, sploh pa, ko sem gledal avijone, ki ste jih pakirali iz avtomobilov, ko ste prihajali.Come-back v najboljši možni obliki.
Tako kot mnogi drugi pred menoj, bi tudi jaz pohvalil organizatorje tekme - moje klubske kolege za odlično izpeljano prireditev in brezhiben potek,za kar se imamo zahvaliti vodji tekmovanja - Siniju.
Pred nekaj tedni, ko sem napisal enega od mojih prvih člankov na forum, sem med drugim nekje napisal, da je del uspeha odvisen tudi od sreče. In ko tako sam pri sebi analiziram potek sobotne tekme lahko tečem, da se imam kar nekaj za zahvaliti sreči, saj smo bili po rezultatih iz predtekmovanja zelo izenačeni. V finalu se je pa sreča enkrat obrnila name enkrat pa na Robija,kajti, ko smo že vsi skupaj "curnili" sva bila pač midva ob pravem času na pravem mestu in ostalim naredila malo inflacije.
Ko sem gledal avijone od ostalih tekmovalcev moram priznati, da me je presenetila iznajdlivost nekaterih pri gradnji in oblikovanju. A bi vam svetoval da ne pretiravajte pri reduciranj mase modelov v ekstremno nizke teže, ker mislim, da se to ne obnese. Kajti, kot ste sami opazili,vsi avijoni letijo odlično, ko je termično vreme,a ko pa zapiha porem se pa začnejo problemi za lahke in neprodorne avijone, ker jih začne odnašati nekontrolirano in če se še v tem trenutku znajdejo v območju t.i. abvinda so težave neizogibne, kar so nekateri občutili v soboto na lastni koži. Moj avijon tehta celih 710 g. Sicer naslednjega planiram kakšnjih 80 - 100 g lažjega predvsem za letenje v breztermičnem vremenu a z obveznim mestom za dodajanje dodatnega balasta v vetrovnem in termičnem vremenu.
Poglejte fotko malo nazaj, ko je fotografiran trentek po startu v drugem finalnem letu. Po moji oceni 2-3 sek. po štarterjevem znaku. A vidite kakšne so razlike v višinah modelov? Tukaj imate nekateri še kar nekaj rezerve.
Se vidimo v Kamniku.

l.p. Damjan
damjan
Novinec

Kraj: Maribor - Pekre

OdgovorNapisal/-a steem » 16.06.2004, 00:39

Za začetek sem dal na rcgroups forum http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... ost2279948

Če bo kdo dal na nemškega, avstrijskega ... izvolite ... meni ne gre pisat nemško :( ... angleško tudi tak tak :(

LP Jernej
steem

Naslednja

Vrni se na Prireditve..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost