Napisal/-a Big A » 14.06.2004, 01:16
Hojla,
Tudi meni je bila tekma zelo všeč. Organizator je dobro poskrbel, da je teklo brez problemov, družba je bila odlična in še vreme se je kljub zlokobnim napovedim dobro držalo. Pogoji za letenje so bili skoraj idealni, saj je bilo ves dan veliko termike ( je to zato, ker je sonce pogrelo mokra tla, pa se je v zrak dvigala topla sparina?).
Tekma je bila zelo izenačena in dobri pogoji so prinesli nekaj fenomenalnih dosežkov. To je bila gotovo najbolj kvalitetna tekma v letošnjem letu. Ker smo se dogovorili, da se v predtekmovanju od petih voženj, najslabša črta, je zanimivo pogledati dosežen odstotek
glede na 4000 teoretično možnih točk:
Rok Bordon: 3997 točk = 99,925 %
Damjan Romih: 3985 točk = 99,625 %
Miha Holc : 3951 točk = 98,775 %
Robi Mežnarič 3925 točk = 98,125 %
Milan Jovičič 3879 točk = 96,975 %
Andrej Petrovčič 3806 točk = 95,150 %
Ni kaj, kapo dol! Užitek jih je bilo gledati med tekmo.
Fly off je potem nekoliko premešal vrstni red. Posebno Roku je sreča obrnila hrbet, ampak to je pač tako. Vse čestiteke Jožetu Zupanu, ki se je med takimi tekmovalci na koncu s Telstrajem plasiral na 5. mesto!
Tudi Marjanu je uspel podvig, saj je Telstarja naredil tik pred tekmo in z njim prvič letel v četrtek. Dosegel je 10.mesto in za seboj pustil kar nekaj 'veteranov'. Beware!
Jaz sem se tudi tokrat veliko naučil. Zbral sem 3471 točk (86 %) in dosegel 11. mesto. Še največ bi pridobil, če bi imel natančnejše pristanke 'v piko', kar seveda pomeni, da bi moral biti bolj uleten. Enkrat sem bil v zraku 6 sekund predolgo, enkrat sem bil tako visoko, da sem se ustrašil, da me bo 'potegnilo' v oblak, pa sem pričel brutalno, s premalo občutka pikirati in sem zaradi tega po nepotrebnem prezgodaj pristal. Bo pa drugič bolje.
Računal sem tudi, da bom svoje paketke filal kar z akumulatorjem iz avta. Ker pa so bil avtomobili precej oddaljeni od tekmovalnega prostora, je bilo to precej nerodno. Zato hvala Mihi in Marjanu, ki sta mi ponudila, da sem na njunih napravah lahko 'podojil' svoje paketke.
Se kmalu spet vidimo.
LP
A